Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 26 February 2012

Bux - várakozás a 10. héttől

Pénteken elérte a piac a célzónát. Arra a kérdésre nem tudok választ adni, hogy a kék számozás szerinti alternatíva esetében teljesen kész van e a szerkezet, mert kis tf-en sincs elég adat, főleg a rés miatt, hogy megnézzük milyen volt a felfutás szerkezete. A rés a vélelmezett 3. hullámban keletkezett, a felfutás impulse, erőteljes volt, ami a várt c hullám jellegzetessége.

Ténylegesen sok alternatíva van, de a vezérlőelvek és a statisztika alapján  még egy 5 hullámból álló esésre adok nagyobb esélyt, azt, hogy utána mi következik meglátjuk meddig jut el és milyen a szerkezete, ha tényleg esni fog. Régen tettem fel hetes ábrát most megteszem.

Bux hetes chart:


Bux órás chart:


Bux1212 órás chart:


A fő kérdés, hogy mikor törik a kék alternatíva. Bux esetében 19.500 (19.469), a határidő esetében 20.200 (20.199). Mi erősíti meg a számozást? Nos a megerősítésben könnyű helyzetben vagyunk, mert egy erőteljes, energikus esést kell látnunk, ami új low-t hoz, mindez magas forgalommal és rövid idő alatt bekövetkező eseménynek kell lennie, ami átviszi a buxban a 19.820-at, a határidőben a 19.590-et.

Nekem hiányzik egy divergencia még a fordulathoz, ami kell még hozzá, az nem más, mint a pénteki csúcsról való lefordulás, hogy valóban csúcsként könyvelhessük el. Ha ez sikerül, azaz az első két órában nem lesz új csúcs, hanem inkább lefelé veszik az indexek az irányt, akkor validálja a divergenciát.

Egyenlőre nem teszek fel alternatívát, továbbra is képben van, hogy a januári emelkedés egy A hullám, első hullám vagy éppenséggel most egy korrekciós X hullámban vagyunk, figyelek és váltok, ha kell.