Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 19 January 2019

EUR/HUF

Ha nehezen is és több hónap alatt, de csak leért a kereszt a minimálisan elvárt zónában. Két verziót futtattam. Az egyik a hsz verzió, a másik a C/ED. A héten történt mozgás után kijelenthetjük, hogy ez utóbbi lett a nyerő (hacsak nem valami C/1/LD volt a küszködés).

A kérdés nyilvánvalóan a hogyan tovább. Ellenállás elé értünk hetesen, ami egész jó eséllyel foghatja az esést. Érdekessége a mozgásnak, hogy közel járunk az indikátorképen a 4. hullám végéhez, ugyanakkor jó eséllyel még nem azt látjuk. Véleményem szerint jöhet egy kisebb, vagy egy nagyobb megpattanás (320 alá), majd onnan még egy low. Legalábbis ez lenne az  "ideális" mozgás, arról pedig tudjuk, hogy nem minden esetben követi a piac.

Korábban több fórumon is elhangzottak a 330-340-es célárak, erre nagyon sokan spekuláltak is, ez nem is engedte esni a keresztet elég sokáig, míg a múlt héten a letört a támasz, sokan menekülhettek, long kirázás történhetett a piacon, ezért is voltak ennyire erősek a gyertyák.

EUR/HUF hetes chart:




9 comments:

  1. Itt is megkerdezem, a 4.hullam vege nem mehet elvileg az 1.ala(315 kb) mert akkor szabaly serul, ugye? Szoval az uj alj valahol ott lesz, meg ha le is szur egy kicsit melyebbre, vissza kene jonnie. Koszi!

    ReplyDelete
  2. A 4.hullám nem érhet véget az 1.hullám végpont alatt.Az alakzat végpontja számít,ami egész más lehet HSZ,ZZ,DZZ vagy valamelyik flat esetében.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, érdemes erre odafigyelni, mert Prechter a könyvében nem fogalmaz pontosan.

      Ami miatt egy kicsit óvatosan kell bánni ezzel a szabállyal az az, hogy a spike függ a tf-től is. Azaz pontosan el kell találni a tf-t is a szabály alkalmazásához, mert ha túl alacsony tf-n vizsgálódik valaki, akkor hibázhat.

      Szerencsére likvid, nem származtatott piacon ritka az ilyen eset, ha mégis fennáll, akkor élni kell a gyanúval, hogy esetleg a tervezett számozás a rossz.

      Delete
  3. szepet erosodott a Forint. vajon jovo heten hogy mozog ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Véleményem szerint jöhet egy kisebb, vagy egy nagyobb megpattanás (320 alá), majd onnan még egy low. Legalábbis ez lenne az "ideális" mozgás, arról pedig tudjuk, hogy nem minden esetben követi a piac."

      Delete
    2. koszonom. irtad, hogy nagyobb megpattanas, 320 ala. nem fole ? illetve pentek este zaras elott 318 fole ment az euro. ez jelenthet valamit ?

      Delete
    3. Nem tudom kijelenteni, hogy kész a mozgás lefelé. Ha nincs készen - erre adom most a nagyobb esélyt - akkor egy ed/4 mehet felfelé. 320 eddig támasz volt, most ellenállásként viselkedik, így maximum odáig gondolom a felmenetelt. Szabály nincs, mert ED, így csak hozzávetőleges elképzelés mentén gondolkodom.

      Zavaró lehet még, hogy gyakran az ED 4. hulláma nagyon éles (ez a 320 fölé kerülést sem zárná ki, de ha egyszer vissza megy a támasz fölé kicsi esélyét látom annak, hogy sikerül még egyszer letörnie, akkor inkább egy fals letörés lenne a hagyományos TA szerinti értelemezés).

      Naposon támasz előtt vagyunk, innen pattanhat, mert elértük. Hetesen is előtte vagyunk, de nem érte el, egy korrekció után még lehet egy le.

      Delete