Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 20 November 2018

EUR/USD - utolsó frissítés szerda CET 11:19

Frissítés a bejegyzés végén!

Beleszúrt a long célzónába, majd erőteljes esés bontakozott ki a kereszt árfolyamában (biztos találnak majd hozzá megfelelő hírt is, de amikor az elemzést készítettem még biztosan nem volt :D). 

A következő órákban a piros szintre érdemes figyelni, megfordulhat, vagy korrekció indulhat a jelzett zónából. Azért a bizonytalanság, mert nem vagyok 100%-ig biztos a szerkezetben. Egy ideális zónát, mint célzónát jelöltem lejjebb is, a kész hullám deviza és EURUSD esetében ideális korrekció végpont lehet.

EUR/USD H4 chart:

EUR/USD tegnap esti chart:

CET 17:02 frissítés

Egyelőre szépen megindult, amennyiben áttöri az 1,14280-300-at, akár új csúcsra is mehet (Buss - trigger nélkül). 


Ezt pedig már reggel is figyeltem:

Meglátjuk mit szól hozzá a piac.

CET 18:52

Egyelőre visszafordult a piac, elképzelhető, hogy elmegy a célzónáig. Elég erős az esés, de támaszok előtt. Kritikus szint nálam 1,135-nél.


CET 19:46

Célzóna teteje, szerintem esélyes, hogy egy kis megnyugvás után (m15-m30 pár gyertya) még egy picit mélyebbre megy.

CET 22:24

Megnyugvás. A kérdés, hogy egy ilyen késői időszakban akar -e még egy low-t csinálni, vagy megelégszik ennyivel?


Ahogy korábban a H1-H4 között, most a H4-D1 között merült fel bennem választási kérdés. Nagyon erőteljes volt a lefelé kör, az éjszakai "szűk pezsgés" miatt egyelőre nem áll össze tisztán a kép. Egy negyedik mély hullámmal számoltam délre, mely elérte a számára kijelölt zóna első határát, ugyanakkor az egymásnak ellentmondó vagy talán jobban fogalmazva kérdőjeleket maga mögött hagyó chartok, valamint az erős mozgás miatt nagyobb tf-n úgy tűnik, hogy már egy hullámmal előrébb vagyunk, azaz egy 4. hullám helyett, egy A hullám érkezett délre. Naposon a két doji akár egy 2-4 pár is lehet, a gyors mozgás pedig A hullám karakterjegye nagyon sok esetben. A kérdésektől eltekintve elindult egy hetes-napi long sor (setup), ami magasabb zónába fogja vinni az árfolyamot, amint triggerelik egymást. Ha holnap erőteljesebb (meredeksége az első hullámmal hasonló lehet) mozgás indul északnak, akkor az jó eséllyel egy 5. hullám, ha egy korrekciós mozgás, akkor egy B és egy a mainál mélyebb célzónával rendelkező C hullám várható a következő napokban, melyre vonatkozóan egy jobban "szakaszolható" (számozható) mozgásra lehet számítani, ami akár ED is lehet.

Közben megvan mi a napos szünetgyertya... Bróker trükk... A vasárnap esti 23:00-24:00 napos gyertya....

Szerda CET 8:24

Ez nem kis megnyugvás, valamilyen fordulat, akár egy 5. is lehet. Európai nyitás hozhat megerősítést. Ellenállás a piros zónánál.


Szerda CET 9:55

Zóna alját elérte, érdemes figyelni. A számítás a zónába mutat, de a zóna határ már releváns lehet.(Nem zárom ki, hogy tovább száguld északnak, igaz erre kevesebb esélyt adok)


Szerda CET 10:34

Ellenállás működött. Momentumos az esés, egyenlőre, ha nem húzzák vissza gyorsan, akkor a bull remények erőteljesen csökkennek rövidtávon. A visszahúzás nekem jobban illene a képbe, mondjuk a mai high fölé és onnan ismét le. 
Megj.: Merész elképzelés, de nyilván valamilyen formában alá van támasztva szakmai oldalról is, ahogy eddig is minden elképzelés mögött is az volt, az egyik lehetséges út, ennek adom a nagyobb esélyt most, majd a pa igazolja vagy elveti.

Szerda CET 11:19

Meg is volt a felrántás, a mozgásból ítélve lehet valami hírre. Új csúcsot nem ért. Ilyen esetekben jó eséllyel arra lehet számítani, hogy a hír lassan eltűnik a chartról, majd a piac visszaáll a saját útjára, azaz az újabb csúcs elérésére még mindig reális esély mutatkozik.


Befejezem a piac mozgásának "közvetítését". Jó móka volt, mindenkinek sikeres napot!

23 comments:

  1. Olaj: Nálam a kritikus szint alászúrt, nem zárt még be a hetes gyertya, érdemes lesz figyelni. Ha nem cfd lenne és ilyen szinteken zárna, akkor kezdenék nagyon aggódni az olajos országok leendő belső feszültségei miatt (arab tavasz, Oroszo.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lesz meg gond mashol is, a palaolaj termelok is opciokkal fedeztek le a termelest...valaki ott is izgatott most rendesen halaadas elott :-)

      Delete
    2. HA bezár 54 alatt akkor irány 30? :-)

      Delete
  2. Benne lehet,hogy a szaudiakat is büntetik,egyre csinosabb dolgok derülnek ott ki a z újságíróval kapcsolatban. 2015,Oroszok,hasonló volt. :)

    ReplyDelete
  3. Szerintem usd huf újra long
    Hisz a trend vonal fölé került.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem vedd kötözködésnek, de mit tekintesz trendvonalnak, mi a definíciód?Köszi!

      Delete
    2. Sajnos csak Telom van a kezembe, de szeptember óta emelkedő trendvonal szépen behuzhato az aljakhoz.
      A mai ráadásul egy átölelő gyertya azaz bull jelzés innen

      Delete
    3. Értem. Nekem nem trend, mivel egy oldalazásba lévő szakaszban van egy HL-HH-HL-HH sor, gyakorlatilag egy csatorna, ami sokszor előfordul.

      Hetesen nekem egy lassulás zajlik, egy emelkedő,nálam trendelő mozgás után. Az ilyen jellegű mozgás nálam általában korrekció.

      Delete
    4. Akkor csak korrekció ez a felszúrás?
      Es vajon meddig szúr fel?

      Delete
    5. Ha a teljes sávot nézem, akkor még 292 is beleférhet (nem várnám odáig, vagy magasabbra, de ott lenne egy ideális célzóna).
      A pontos számozásom nincs meg, ez egy olyan helyzet most, amikor azt mondom, hogy a lassulásban vagyunk hetesen, amikor vége, akkor jó eséllyel a korábban jelzett zónák valamelyikébe esik le az árfolyam.
      A begyorsulásra most min esélyt adok.

      Delete
  4. Nasdaqban már megvan... új low!

    http://buxelliott.blogspot.com/2018/11/usdhuf_9.html?showComment=1541779069037#c8405813626166818029

    ReplyDelete
  5. BTC: még a végén meglesz a 4K... még egy ilyen nap

    ReplyDelete
  6. Most akkor azt várod hogy 1,14200 kornyeken délnek indul?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kis tf-n, igen. Van ott egy ellenállás kb. amiről lefordulhat.

      Delete
  7. Ha nem kis megnyugvás, akkor mi?
    Mire számítasz?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Megnyugvás: oldalazás m15 és egy kisebb low, de már nem jött. Ez egy fordulat, jó eséllyel 5. hullám, vagy egy B.

      Delete
  8. Mit jelent nominális az 5. hullám és a B?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gondolom telóról és prediktív belekontárkodott.

      Elliott hullámelmélete alapján készítem az elemzéseket, impulzus 5. hulláma indult el, de nem lehet kizárni, hogy még a 4. hullám B alhulláma megy felfelé és a korrekció nem készült el a tegnapi low-val.

      Ez egy elképzelés, önmagában kereskedésre nem alkalmas, de mint látható, egész jól meg lehet a segítségével olyan zónákat határozni, ahol zárási vagy belépési jeleket érdemes keresni, mindenkinek a saját kereskedési rendszere mentén.

      A felső ellenállási zóna is egy elképzelés, át is száguldhat rajta a piac, de meg is foghatja az emelkedést, sőt, ha rosszul gondolkodom, akkor fordulat is lehet, nem pontosan ott, kb. Nem konkrét értékekről, hanem zónákról szoktunk beszélni,lásd a felkört.

      Delete
  9. https://invst.ly/9a6b7

    NA Ad MOST NÉZD MEG ÉN ÍGY GONDOLOM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aki elég régóta olvas tudja, hogy a hsz-eket, ékeket speciálisan értelmezem, Elliott-i háttérrel. Nekem ez nem ék, nem háromszög, ua. nyilván bizonyos százalékban a várakozásokat így is hozza majd, de az eredmény nagymértékben javítható, ha mögé tesszük a hullámokat.

      Egyelőre távolról figyelem csak a párt, mert a belső szerkezet sok lehetőséget ad a továbbiakra, lefelé és felfelé is. Nekem ez dzsungel, ott pedig elvérzik a harcos trader, kivárok.

      Delete