Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 11 December 2018

EUR/USD

Szépen rázza ki a shortosokat, majd most a longosokat a piac. A mozgás egy része előrelátható lehetőségként ott volt a charton. Most érkezik le egy olyan szintre, mely az első kritikus szint a long oldalon, nagyobb tf-n. A mozgás alapján egy picivel lejjebb lehet a zóna, mint ahogy azt korábban jelöltem. Ha átmegy a zónán, akkor mélyebbre mehet 1,126 vagy még lejjebb.

EUR/USD H4 chart:

15 comments:

  1. 1.135 magasságába várok egy korrekciót,aztán irány tovább le.Akár új aljra 1.12 vagy lejjebb.De lehet,hogy most ekkora korrekció sem lesz,bár azt nem hinném.Az hogy,ennyiszer neki futott és nem vitte át 1.145-öt,szerintem azt mutatja,hogy még kevés a long erő.Most jöhetnek a shortosok,megpróbálhatják a szint töréseket lefelé.Ha az 1.126-1.13-as zóna elesik az sokat jelentene.

    ReplyDelete
  2. USA meg a jövő héten beborul.... kemény lesz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ezt kifejtenéd pls :)
      Mickey

      Delete
    2. Arra gondolok, hogy lejöhetett egy impulzus,majd lement egy korrekció. Ha igaz ez a feltevés, akkor vagy egy C hullám jön lefelé, kb. jövő héten (kb!), vagy egy 3. Mindkettő esetében a korábbi esés párjára lehet jó eséllyel számolni.

      Delete
  3. Nem igazán jönnek be ezek az árfolyam szintek,, meg josolasa " 1-2 nappal ezelőtt még 1,15 os szint kornyeket vártad. Aztán most jössz ezzel cikkel. Elég sokszor mellé lősz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Első gondolatom, hogy más blogot olvasol, vagy nem érted, amit olvasol.

      Frusztrált vagy, trollkodsz, ami Birger szerint a piacon elszenvedett kudarcok megnyilvánulása. Nem tudom igaza van Birgernek, ezért nézzük a tényeket.

      Dec 4.:
      "A charton jelölt zóna az, amire az elmúlt napokban utaltam, hogy rendkívüli mértékben fontos abban a zónában a piacnak a mozgása. A zónában történő elakadás, akár a long kirázást is hozhat majd, egy hirtelen délre történő megindulás esetében"

      Dec. 6.:
      "Ha mégsem lenne marginális a kitörés (ha jönne, még nincs meg), hanem egy erősebb "tréfa". Ha ez lesz, akkor messziről szabad követni, mélyebb korrekciók, rángások lehetnek benne, stop eggyel-kettővel balra"

      Dec. 10.
      " milyen utat jár be a piac a következőkben és abból milyen következtetéseket lehet majd levonni. Hagyományos TA vonalat is behozva, kérdés, hogy a kitörés visszatesztje fog-e következni, vagy sem. Elliott-i oldalról pedig az, hogy elindul-e egy markáns 3/3. hullám, egy látványos EUR erősödés, vagy egy lassú oldalazó felfelé kúszás következik, akár igen mély korrekciókkal, nagyon extrém esetben további dollár erő. A kérdés nyitott, talán a héten eldől."

      De látványosan látszik a képen is az elgondolás:
      Link 1 Kink 2

      Mindenki eldöntheti, hogy hogy mennyire igaz névtelen barátunk beírása.
      Szoktam tévedni, ez egy ilyen szakma, a piaci mozgást nem lehet 100%-osan eltalálni.

      EUR/USD esetében mindenféle EGO nélkül azt gondolom, hogy a december 6-ai chart és dátumok egész jó találatok, főleg hogy még közelítőleg sem olvastam jobbat. Persze ez nem jelenti azt, hogy nincs ilyen, sőt ha valaki tud, annak a linkjét szívesen várom, mert hiszem, hogy mindenkitől lehet tanulni.

      Megj.: Ez az oldal nyilvános, de nem kötelező. Ha valaki nem tud profitálni az oldalból, akkor keressen olyat, ami számára jobban megfelel, ami hasznos. Kár az olvasással terhelnie saját idegrendszerét, mert a feszültség hátrányos a kereskedésben, veszteséget okozhat, tovább darálhatja a számláját.

      Delete
  4. A legfontosabb tulajdonság egy tradernél az alkalmazkodás.Ha megváltozik a helyzet akkor miért kéne ragaszkodni hozzá?Itt soha nincs tuti és nem is lesz.A számok meg folyamatosan változnak.Mindíg csak esélyekkel játszunk ezért nem baj ha nem jön be,nem lett igazam és ennyi.Lehet most sem lesz.Aki 1.18nál még 1.14es shortban ül annak még sok buktatót meg kell élnie.Én azonnal váltok ha váltani kell.Mindenkinek csak ezt tudom ajánlani.

    ReplyDelete
  5. Ha az evolució a névtelenül beírogatók elve szerint működne,már rég kihalt volna minden élőlény.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az elsődleges elgondolás (jelenleg), hogy a nov 22-ei mozgás a következő:

      LD/ED - a-b-c(1)- a-b-w-x-a-b-y(2)-a-b-c-x , kritikus szinten van, ha letöri, akkor jöhet 1-2, vagy az, hogy ott egy 4/C-a-b-c-5/1-a-b-c lesz.

      Remélem érted ebből. Kritikus szint kb itt van most.

      Delete
    2. A második rész nem tiszta de a diagonálos megvan.Most 70-30nak mondanám a shortot,a longhoz újra kéne 'építkeznie' a piacnak de az időfaktorba már nehezen tudnám beszuszakolni.Persze nem lehetetlen,csak most kisebbnek tűnik az esélye.Ez nekem mostanában sávozás.Elliottnál a sáv egy oldalazó korrekció.Amit nem korrigál pontban azt korrigálja időben,közben jól megeszi a trader agyakat.Már akik nem számítanak erre.Aztán folytatódhat az eredeti irány.És az év végi zárás is közeleg csak hogy bonyolódjon.

      Delete
    3. A november 22-ei menet a kérdés. Számomra pl nem egyértelmű, hogy az ott impulzus. Kétesélyes, a szabályok és a méretek miatt, de közben volt hétvége, ker szünnap és hír is, ami piaci likvidítás hiányt is okozott.

      Ha az impulzus, akkor hetesen lehet, hogy csak ott volt meg az 4/c hullám és még egy 5-nek jönnie kell lefelé. Nagy esés után ez lehet lassulás.
      A felfelé kör impuzus, akkor utána lehet egy lassú 1-2, ne felejtsük el, hogy december van, nagyon lelassulhat a piac.
      Diagonál: főleg ED: jelentése a piaci szereplők kételkednek a fordulatban, nagy korrekciók.

      Egy elemzési oldalon nyilván dominálni kell a várakozások eltalálásának, de kereskedői oldalon nagyon szép mozgások vannak, melyek rendre elérik a célárakat, igaz tovább nem igen mentek.

      Itt a nagy képen ki lehet jelölni a kritikus zónákat, lásd dec 6, majd kisebb tf-n belépőt keresni, ha megnézed, mindegyiknél találsz valamit a "húsos" mozgás előtt.

      A diagonál tényleg határeset, ha innen lejebb megy, akkor ki lehet jó eséllyel venni a pakliból.

      Delete
  6. Először is: szuperek az elemzések, kommentelni nem szoktam, de olvasom rendszeresen - és ha már volt egy károgó legyen egy pozitív is :) Másodszor: én még várok egy fals kitörést lefelé, célár 1.1185 és 1.12 között (longokat hosszú távról kirázná), onnan viszont nem tartok kizártnak egy karácsonyi rally-t felfelé. Középtávon várok egy 1.17/18 környéki felfelé ívelést (jövő tavaszig). Viszont én most óvatosan kereskedem ezeket, mert bár minden tiszteletem a technikai elemzőké (főleg, ha Elliott-ról van szó), de most talán pont azokat az időket éljük, amikor a fundamentális hírek túl nagy bizonytalanságot teremtenek a piacon (Brexit, olasz és francia "válságok", stb.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm!

      A bizonytalanság a rendszer része, hírek ide vagy oda, ennek ellenére pont ez a miki környéki időszak mutatta, hogy be lehet találni. Én pont a hírek miatt érzek magamban némi elfogultságot, ami miatt nehezebb az elemzés és a felfelé kört erőltetem, legalábbis előnybe részesítve azokat a verziókat, annak ellenére, hogy két olyan lehetőség is van, ami lefelé mutat, figyelem, bár eddig kevésbé hittem bennünk.Általában is igaz, hogy türelmetlen vagyok, sokszor siettetem a dolgokat, vagy szeretek a gyorsabb verziók mellett dönteni.

      December van, a piac ilyenkor már lassul, vagy illikviddé válik, ennek funda oldalról a bizonytalanság is oka lehet, sokan nem kereskednek, sőt, azt is el tudom képzelni, hogy sok robot is le lett kapcsolva és ez hozza a piacon a válságra utaló mozgásokat, ez a de ja vum oka, mert emlékszem azokra a volatilis időkre, amikor a robotokat egy az egybe lekapcsolták.

      Nagyobb tf-n valamilyen fordulatot várunk, ilyenkor nagy a bizonytalanság, a piaci résztvevők egy része még nem hisz a fordulatban (hasonló a nagy esés utáni lassulási fázis is).

      Brexit: A charton valami van(USD/GBP), nem biztos, hogy a Brexit:D,illetve BREX-IN, de most nem látok mást, óriási fordulatot hozhat jövőre (havi tf, ki tudja mennyi gyertya még, előtte kellene még egy mélypont - hard Brexit félelem?, May bukás?- hamár funda :D)

      Delete