Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 10 December 2018

EUR/USD - Akkor és most - Frissítés 17:14

Ahogy a nagykönyvben meg van írva, illetve lenne, mert ilyen könyv nem létezik, ahogy mondani szoktuk rajzolni lehet a piac mozgását, természetesen előre. 
A találathoz jó adag piaci tapasztalatra és ismeretre van szükség, de nyilvánvalóan a szerencse szerepe is mérhető, bár szakmai szempontból azt gondolom, hogy nem ennek a fordulatlan, ellenállásnak az eltalálása az ami érdekes a jelenlegi szituációban, hanem az, hogy ezek után milyen utat jár be a piac a következőkben és abból milyen következtetéseket lehet majd levonni. Hagyományos TA vonalat is behozva, kérdés, hogy a kitörés visszatesztje fog-e következni, vagy sem. Elliott-i oldalról pedig az, hogy elindul-e egy markáns 3/3. hullám, egy látványos EUR erősödés, vagy egy lassú oldalazó felfelé kúszás következik, akár igen mély korrekciókkal, nagyon extrém esetben további dollár erő. A kérdés nyitott, talán a  héten eldől.

EUR/USD dec 6 4H chart.:


EUR/USD H4 (actual) chart.:


(Megj.: A dátumpontos találat részemre előremutató, hogy talán ezzel az aspektussal is lehet foglalkozni, mert vannak olyan esetek, amikor megragadható az időbeni elemzés is)

CET 17:14 Frissítés


17 comments:

  1. Replies
    1. Fog is. Szerintem a következő 6-8 gyertyában nem számíthatunk jelentős, nagy mozgásra gyors long esetében.
      Ha mégis gyorsan mozogna, akkor inkább lefelé fog.

      Long esetben is korrekció fut, idő kell, lehet több is mint írtam.

      Delete
  2. Bravo Ad! Ezen a devizaparon ezt igy elore, fantasztikus munka! Big like!

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Tf és setup kérdése, utóbbiból a stop szint is mérvadó.

      A mozgás, amit a hírekre hozott a piac, láthatóan benne volt a chartban, már korábban. Elakadt egy olyan szintnél, ami a múlt hét elején is kritikusnak látszott.

      Számomra a kérdés a lefelé mozgásban van, mert sok lehetőséget hoz:

      1) Új low
      2) Nov. low alá menetel
      3) 1,13 környéke
      4) a fenti charton látható zónák

      Valóban rövidben nem long, még akkor sem,ha most támaszhoz ért a piac, esélyes egy megnyugvás, itt a kérdésem az, hogy esetleg 1,1335 környékén lesz-e az a szint, ahol megtörténik ez.

      Delete
  4. Tudom nem ehhez a parhoz kapcsolódik de az EUR/JPY rol mit gondolsz?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem szép, egy sáv. D1-n felfelé adnám a nagyobb esélyt, 130,140+ egész jó hely lehetne. H4-n a 129 környékén lévő ellenállás, ami akadályt jelenthet neki.
      Lehet rögös, maszatolós lesz. Nem a legjobb szituációk, szerintem. Magas a tévedés lehetősége, mint a célár, mind annak elérése során bejárt út formájánál.
      Ideális, szép verzió lehetne, ha most felmenne a tető környékére, mondjuk ideális esetben 129,2-3-as szintekre (lehet dupla top is), onnan egy korrekció 128,2-4, majd onnan fel a jelzett zónába. Nem érzem konfortosnak elemezni, mert sok apróbb lehetőség van, pont abból fakadóan, hogy sávban vagyunk, nem szeretem az ilyet.
      H4-D1-t néztem


      Megj.: ha a google-ben le is vagy tiltva, lehet a megjegyzés végére egy nicket célszerű lenne betenni

      Delete
    2. 128,978 lett a tető (129 környéki ellenállás fogta, de 129,2-ig nem ment fel), majd lejött 128,173-ra, ahonnan ismét felfelé indult.

      Eddig ez történt.

      Delete
  5. Replies
    1. Meg, de egy kicsit mélyebbre kell húzni a zónát, majd később kiteszem, vagy vége a long szcennáriónak egy kis időre

      Delete
  6. Hat ehhez csak gratulálni tudok ez tény !!! Nekem ugyan nem jó mert shortolon a usd hufot ,de nagyon beletaláltál !!!

    ReplyDelete
  7. Szerintem még a dollárerő a domináns sajnos :)

    ReplyDelete
  8. Meglátjuk, most van egy esély a fordulatra, ha diagonál fut, kész lehet egy X. Ha nem az fut, akkor itt még bármi lehet.

    ReplyDelete