Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 8 February 2014

DAX

Frissítem a hetes chartot. A felrajzolt ék állhat, fordulat elindulhatott, de erről teljes bizonyossággal beszélni nem lehet, megerősítés semmilyen formában nem ékezett ezen a tf-n, marad a feltételezés. A következő LH után lehet komolyabb véleményt mondani.

DAX hetes chart:



30 comments:

  1. http://s20.postimg.org/3rgawmarx/Egyveleg.png

    ReplyDelete
  2. Magyarország jobban teljesít!

    Ja, az összes szám ezt mutattja, bírka nép ezt érdemli!

    Zsozso

    ReplyDelete
    Replies
    1. az elrugaszkodás évéből egy szép bokaficam lett...arról nem is beszélve, hogy egy sérült bokával való földre érkezési még nagyobb problémát csinál...

      Delete
    2. Jaj, ha csak bokaficam lenne! Inkább pofára esést mutattnak a görbék!

      Usd 290-300 első körben
      Eur 340-400
      Chf 300+

      Devizahitelesek KO

      Delete
    3. Fontos szabály, hogy az árfolyamgátba belépve az állam garanciát vállal arra, hogy egy bizonyos árfolyamszint felett (CHF: 270, EUR: 340, JPY: 3,3 forint) magára vállalja az e feletti törlesztő részletet!

      A legmagasabb árfolyam fölött nem nő tovább a gyűjtőszámla-tartozás, ezt az állam állja

      ha ez segít valamit
      zsozé

      Delete
    4. Nincs hitelem, mások felelőtlen hitelét fizetem a közösbe beadott pénzből,...

      Delete
    5. Pofara eses majd csak a leserulten erkezes utan jon...ez meg messze nem az.

      Delete
  3. " mások felelőtlen hitelét"
    azért ez nem minden esetben igaz
    nem mindenki közgazdasági zseni,hogy a felvételkor(10éves átlag futamidejű)kalkulált volna jelenlegi 250-es de általad prognosztizált 300+-os árfolyammal.
    zsozé

    ReplyDelete
    Replies
    1. A kormányzat is beletartozik,, kp költségvetés, adóságtörlesztés.

      A dev.hitelezés politikai felelőségét senki nem vizsgálta, de igenis a hitel felvevő felelős, mindenki felelős a saját döntéséért, ezt tudomásul kell venni. Emellett persze felelősek a kormányzatok, mert nincs eur, a gazdaságpolitika, mert it van az árfolyam, ilyen a gazdaság és a bankok, mert felelőtlen módon adtak hitelt, de nekik ez a szakmájuk, viseljék a bedölés kockázatát.

      Delete
    2. Felelősség?-,így már eltudom fogadni ahogy írod-

      Az első lakáshoz jutó jelzáloghitelesekre gondoltam.
      Nekik nem biztos,hogy volt alternatíva 2005-2007 közözz
      zsozé

      Delete
    3. Kormányon lévők közül kb 140-en vettek fel dev.hitelt,köszönhető anno Járai féle 20% közeli magas NMB kamat miatt,java része jogi végzettségű,ugye nem feltételezzük hogy jogi végzettséggel nem tudtak olvasni,
      Jó pár évig jól jártak,akkor persze nem reklamáltak.
      Hányan csinálták azt anno,hogy felvették a dev hitelt és sima forintos államkötvénybe-DKJ-be>bef alapokba betették oszt jó nagyot kaszáltak rajta(1 darabig)most meg megjátsszák hogy ők a mártírok.
      Igen van aki tudatlan volt,de arra volt esze hogy spekuláljon és ne 20% feletti forinthitelt vegyen fel.hanem 3-4%-os dev hitelt.Ennyit erről.

      Delete
    4. De nem bántom az "alsó" réteget-Fiatalokat,aki csak 1 kis lakáshoz szeretett volna hozzájutni ahol elkezdheti az életét.Na de azt aki felvett lakáshitelt ,autó hitelt és még személyi kölcsönt is felvett,most meg sír hogy nem tud törleszteni annak >nyazsgem

      Delete
    5. Igen van a spekuláció és amit már írtam van lakásvásárlásra felvett hitel.

      "Hányan csinálták azt anno,hogy felvették a dev hitelt....."
      JAAA... a 180-as végtörlesztés lehetőségéről már ne is beszéljünk,kinek volt rá módja
      zsozé

      Delete
    6. Ras, teljesen egyezik a véleményünk.
      zsozé

      Delete
    7. Foglalkozzunk inkább a piacokkal,mit lépnek a közeljövőben.
      Dev hitelt,sajnos nekem is fizetni kell,pedig soha nem volt semmilyen pénzügyi hitelem,valahol ezt is meg kell keresnem.

      A piac sosem téved, az ember viszont gyakran!

      Delete
  4. A devizahitel: nagy áttételes spekulatív carry trade.
    Felrakták a teljes vagyonukat sokan (10% önerő), azaz 10-szeres tőkeáttételes "fogadást" kötöttek arra, h a forint erősödni fog...

    Szerintem volt választás: felveszem, nem veszem fel. (én nem vettem fel és sokan mások sem, egyéni döntés volt, okom volt rá... - túl nagy tőkét köt le)

    Nem megyek bele, de szeretném, ha végre a magyar köztudatba beépülne, h nem a közösség felelős az ember hibás döntéséért (pl: árvízi területen házépítés stb.), a felelőtlen politikusok pedig eltünteti a közösség a süllyesztőbe. Ma egy albán gazdaságra, van egy skandináv típusú szociális rendszerünk, ez nem fenntartható! Nem véletlen, h azok az értelmes fiatalok akik egy picit hosszabb távon gondolkodnak, mint egy választási ciklus elmentek az országból, 1956-ban kb 200.000 embert ment el, most ennél sokkal több, pár év múlva ezek a fiatalok alkották volna a gazdaság motorját (diplomás, értelmes, felelősen gondolkodó, nyelveket beszélő), ami hiányozni fog, arról nem beszélve, h az új nyugdíjrendszerben a 35 év felettiek nyugdíját ők termelték volna meg. (a mostani 50-es korosztálynak talán biztosabb a semmi nyugdíja...)

    Szóval Rasnak igaza van a piaccal kapcsolatban! Sőt, kiegészíteném, h soha nem szabad lenézni, nincs ingyenebéd és nincs ingyen pénz, az ilyen tipusú ügyletekre egy szabály van: Mindenkinél előbb kell zárni a pozíciót mert ellened fordul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Mindenkinél előbb kell zárni a pozíciót mert ellened fordul!"

      Én meg
      És mindenkinél előbb kell megvenni,mert elviszik a jó belépőt előled.:-(((

      Delete
    2. "Szerintem volt választás: felveszem, nem veszem fel. (én nem vettem fel és sokan mások sem, egyéni döntés volt, okom volt rá... - túl nagy tőkét köt le)"

      Mint már írtam,nem lehet ennyire leegyszerűsíteni.
      Nem fogadom el hogy egyoldalúan hibás aki a hitelt felvette.
      Mondom,Én azokat pártolom akik első lakáshoz jutó jelzáloghitlesek.
      zsozé


      Ras
      remélem már lesz 1pici long is már

      Delete
    3. Azt hiszem ez elvi, gondolkodásbeli különbség. Én azt vallom, hogy először magadba kell nézni és csak, ha teljesen biztos vagy benne, hogy egyáltalán nem tehetsz valamiről, akkor lehet csak mást hibáztatni (ilyen nincs szvsz). Az embereknek az a legnehezebb, hogy saját magukkal szembe forduljanak és saját maguknak bevallják, hogy hibát követtek el, inkább másban keresik a hibát. Az "ego" az, ami ezt csinálja, az az "ego", ami a kereskedésben a veszteséget okozza és amivel ott meg kell küzdeni, nap, mint nap. Nekem is ez a legnagyobb kihívásom.

      Írtam a politikáról, 30 éves hitelnél 2-4 év EUR alap, nem gond, ha bejött volna a 2004-es, 2006-os, 2008-as EUR, de nem jött meg. A másik a hitel nagysága, az elmúlt években mindenki tovább nyújtózkodott, mint a takarója, kifelé mutatta mennyire megy neki (nagy autó, nagy ház stb.), meg kell tanulni az embereknek a pénzzel bánni! Inkább erre kellene koncentrálni, nem a tömény lexikális tudásra...

      Delete
    4. "mindenki tovább nyújtózkodott, mint a takarója, kifelé mutatta mennyire megy neki (nagy autó, nagy ház stb.)"

      nem nem nem
      nem érted v nem akarod ?
      olvasd el Ras beírását
      "...Fiatalokat,aki csak 1 kis lakáshoz szeretett volna hozzájutni ahol elkezdheti az életét."
      Ezek az emberek miért nyújtózkodtak tovább mint...
      Pl.hogy konkrét legyen:
      Fiatal pár 2006-2007-et írunk(iskolai végzettségük középfokú)
      összeköltöznének.Szülőkhöz nem lehet egyiknél a hely ill.a másiknál a munkahely bejárás miatt.Legyen albérlet 30+ rezsi.
      Legyen saját kb8 000 000 Ft önrész 30-40%
      a törlesztés az albérlet ára kb.
      Megveszik költségek levonása után a töke tartozás 6m Ft 10 és 20év közötti a futamídő.Kurva nehezen fizetik a 250-es árfolyamot hogy jusson magukra is 1 kevés.És akkor még hol a gyerekvállalás.
      miért hibásak és miért nyújtózkodtak tovább...
      zsozé

      Delete
    5. Mondtam, h elvi kérdés, más elvek mellett gondolkozunk. Tudom elég karakán a véleményem persze ettől még fnem biztos, hogy igazam van.

      Én általánosságban beszélek, te konkrét esetről, de csak a példádhoz.

      Anno azt tartották (klasszikus, konzervatív hitelezés), hogy a saját tőke 70%, a hitel 30%, speckó esetleg 50-50% is működhet, ez a pénzbőséggel és a kockázatvállalási hajlandóság csökkenésével szépen lement 10-90%-ra...

      Ha a fiatal, a szülő mellett lakva 10 év alatt a lakás árának 40%-át tudta megtakarítani, akkor a vásárlást követő 20 évben, amikor egyéb költségek is vannak (gyerek, rezsi, autó stb.), hogyan fogja tudni megtenni, hogy a hitelt visszafizeti? Csak egy esetben, ha a karrierje meredeken ível felfelé. Ez a másik oldal.

      Amit mondasz, a törlesztés az albérlet ára, látható, hogy nem tartható fent hosszútávon, nincs ilyen arbitrage éveken keresztűl. Bár tudom, a hitelfelvételek mögött ez volt sok ember válasza a hitelfelvételre, ez alapján döntöttek, ráadásul a deviza hitel mellett, mert a forintot nem tudták volna fizetni.(carry trade, kockáztattak, mint bárki a tőzsdén, a piac ellenük ment)

      Nem lesz ebben igazság, sok az érzelem, annál is aki felvett hitelt, annál is, aki nem, mert most ő is szenved, igaz nem közvetlenül, hanem áttételesen. Pont ezért gondolom, hogy a legnagyobb probléma a pénzügyi tudás hiánya, mert ha normális egyensúly lenne a hitelfelvétel és a megtakarítás között, más lenne a helyzet. Ha értették volna a kockázatot, lehet más döntést hoznak.

      Delete
    6. Közeledik az álláspontunk
      :))
      ",,,pénzügyi tudás hiánya,,,"
      "Ha értették volna a kockázatot, lehet más döntést hoznak."

      Ezért írtam általános iskolai végzettséggel nem tud mindenki közgaszdász lenni.
      zsozé

      Delete
    7. "Ha a fiatal, a szülő mellett lakva 10 év alatt a lakás árának 40%-át tudta megtakarítani,..."
      miért az olyan rossz
      2006-ot írunk
      szakmunkás havi megtakarítása 25000Ft
      ez 10 év alatt 3m Ft
      10 év múlva már nem kell hitel neki a lakásvásárláshoz?
      zsozé

      Delete
    8. Átlag magyarhoz kitűnő, hitel visszafizetéshez kockás, matematikailag, kockázati szempontokhoz mérten.

      10 év múlva, ha tudja tartani a megtakarítási ütemet, akkor vagy nem kell hitel, v lényegesen kevesebb kell. Nem a mostani kamatkörnyezetre gondolok, de normálisan pár százalékot össze lehet hozni hosszú távon

      Delete
  5. AD!
    Igazad van, volt döntésük, felveszik vagy nem veszik fel!

    (most is van egy fontos döntés, elkergetik "őket" vagy nem, erről most kell dönteni, nem két év múlva sírni!)

    Zsozso

    ReplyDelete
    Replies
    1. Angela Merkel is megmondta,ők nem tudnak lépni.
      Ezt a M.népnek kell eldönteni.
      Egyébként O.V anno azt mondta, hogy őt a nép fogja elzavarni,kérdés mikor.

      Delete
    2. Nagyon kíváncsi leszek merre megy majd a piac1-2 hónapig.

      Delete
  6. Long:

    Óvatosan, szerintem innen már csak kontratrend tradeben, azaz szoros stop követés, kicsi kockázat, gyors kiszállás!

    Van olyan termék, ahol esélyes, hogy a mostani felfelé tartó a hullám folytatódik, majd jön egy b, ami bármi lehet, majd ismét fel c (lehet, hogy lesz még egy impulse pár termék esetében, de erre most még nem játszanék, nem szabad)

    Bux, esélyes, h észak. OTP szerintem esélyes, h dél, a kérdés meddig. USD valami ED készülhet, lehet még új low...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...és minden új gyertya új információt hordoz, fontos értékelni, mert mindig fenn áll a tévedés lehetősége

      Delete
    2. Nekem azért még van 1 megérzésem:-)

      Mondja Jesse Livermore
      EZ NEKEM SZÓL,........>Sose átlagold a veszteségeket!
      Aki a tőzsdével akar foglalkozni, jobban teszi, ha a kereskedésre üzletként tekint, és nem a szerencsejáték lehetőségét keresi,mint oly sokan

      A profit tud vigyázni magára, de a veszteség nem!

      Delete