Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday, 8 February 2014

Bux - Az esés elkezdődött?

5.000 pont esést ígért a grafikon, 2.000 pont esés be is következett. 2014 január elején, amikor megírtam a Bux 2014-es várakozásaim még tombolt a bika, azóta nagy fordulat következett, az elmúlt pár hét mozgása után tovább erősödött bennem a gondolat, hogy a várakozásaim teljesülni fognak.

Sokan nem szeretik Elliott elméletét, sok negatív dolgot mondanak róla, anélkül, hogy tudnák miről van szó, vagy elmélyültek volna benne, ez mindenkinek szíve joga, én szeretem. A kereskedési eszköztár egyik elemeként jó szolgálatot tesz, ha másért nem, azért mert felhívja a figyelmem az ilyen szituációkra, szerintem érdemes mindenkinek elmélyedni benne, íme 2.000 pont esés, szerintem ez már elég érv mellette.

A 2014. évre szóló elemzés: Öveket becsatolni! - Bux 2014 várakozás

Eltelt egy hónap, hetesen sok új gyertya keletkezett január elejéhez képest.

A következő ábra a december végi állapotokat mutatja:

Bux heti chart:


A mozgást folyamatosan követtem, íme a jelenlegi állapot (megjegyzések dátummal az ábrában):

Bux heti chart:


Jogosan adódik a kérdés, biztosan láttuk-e a fordulatot? A válaszom nem, azonban az esélye egyre kisebb, a következő lower high után fogjuk tudni nagyobb bizonyossággal kijelenteni, hogy igen.

Az esés intenzív volt, jött egy kis pánik is a piacokra, a forint is megszenvedte, hogy a világ egyik legnagyobb kockázatokkal rendelkező, gyenge lábakon álló gazdaságát tudhatjuk sajátunknak. Ez figyelmeztetés volt, ha valóban pánik lesz a világban, a forintot, a buxot nagyon meg fogják ütni. Elemzőként számomra az esés intenzitása azt jelenti, hogy nem tudom nagy bizonyossággal az esés szerkezetét megállapítani, ami a kisebb tf-n bekövetkező mozgások előrejelzéséhez szükséges. Ideális lenne innen egy nagyobb korrekció északra, akár 1.000 pontot meghaladóan, de ezt szakmai tényekkel nem tudom alátámasztani. A következő esés nagyságának megbecsléséhez is csak a korábbi évek tapasztalata alapján tudom feltételezni, hogy 3.200 pont lehet, az esés feltételezhetően 2-3 hétig fog tartani, a forint pedig új csúcsokat fog dönteni a dollárral, az euroval és a frankkal szemben.

No comments:

Post a comment