Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2014. február 8., szombat

Államadósság - Teljes kapituláció

Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy az MNYP vagyon elvételét és a nyugdíjcélú megtakarítások költségvetésbe csatornázát is figyelembe véve, hogyan alakul az államadósság. 
Az állami nyugdíj ígérete, az MNYP vagyon elvétele, gazdasági értelemben hitelfelvétel volt az állam részéről, melynek visszafizetésére az egykori magánnyugdíj-pénztári tagok nyugdíjba vonulásakor kerül sor. Elkészítettem a grafikont, az AKK honlapján található adatokból, melyhez hozzátettem azt a havi 30 Mrd forintot, melyet az emberek a központi költségvetésbe fizetnek be havonta, illetve az államosított 3.000 Mrd forintot. Az adatok meglepőek. (2011 májusára tettem be a 3.000 Mrd államosítását, ami azonnal emelte az adósságot, az ábra hozzávetőleges, a hivatalos adatokra épül, a 30 Mrd befizetéssel fixen számoltam, de nyilván a foglalkoztatás csúcsával tovább nőtt, magasabb lehet, ha hiszünk a médiának).


Igen, 27.000 Mrd forint, figyelembe véve, hogy harcot indítottunk az államadósság ellen csúfos a kudarc, felér egy kapitulációval! Unokáink is nyögni fogják!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése