Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 3 August 2024

Bux - Megérkezett a fordulat

Régóta nem írtam, de ilyen a nyár, nézzük mi történt az utolsó bejegyzés óta.

További emelkedés érkezett a magyar indexben, még a várakozásokhoz képest is magasabbra jutott.  A havi emelkedő csatornatető fogta meg az emelkedést.


Gyertyajelzések, japán gyertyák:

Napos idősíkon kialakult egy fordulós jelzés, melyre a megerősítés a következő héten érkezhet.

Indikátorjelzések:

Egy short indikátor-konfiguráció jelent meg a charton, találati esélye 60% (tekintettel arra, hogy ez a második jelzés, származtatott találati aránya magasabb a tapasztalati tények alapján, mint az általános eset 60%-a, azonban pontos mértékére nincs lebontott statisztikai bázisom). 

A konfiguráció elsődleges célára, tréningesek jól tudják (MD): 71180.

Technikai alakzatok:

Kékkel és zöld szaggatottal jelölve látható a charton - az OTP chartjához hasonlóan - két "Rising Wedge" formáció, mely a pénteki nap folyamán triggerelődtek. Az alakzat esetében a különböző kereskedési stratégiák más és más célárakat határoznak meg (71800; 67700 - 70850,66650).

Elliott hullámok:

Több trendszinten készülhetett el egy teljes szerkezet, mely alacsonyabb trendszinteken fordulatot, magasabb szinteken minimum korrekciót hozhat.  A trendszintek függvényében a célzónákat a charton jelöltem:



Arról, hogy a zónák közül melyik lesz az aktuális, vagy a charton jelölt extrém zónánál (57000 környéke) mélyebbre is megy-e esetleg, jelenleg még korai nyilatkozni, mindazonáltal mivel másfél év töretlen emelkedésének a korrekciója indulhatott meg, nem lehet kizárni egy mélyebb, nagyobb korrekció bekövetkeztét, vagy tényleges a másfél éves bull trend végét. 

Két piros napos gyertyából azonban elhamarkodott lenne ilyen célárakat markánsan megfogalmazni, hiszem még nincs egyértelmű - magasabb idősíkú - jelzés arra vonatkozóan, hogy valóban a magasabb trendszintek szekvenciái is biztosan elkészültek. Nincs napos swing alacsonyabb tető sem, ugyanakkor az ékelődés, a trend erejének eltűnése, a markáns, forgalommal járó bear gyertya megjelenése, a fordulós divergencia napos idősíkon egyértelmű utalás arra, hogy fordulat van a piacon, amit a hetes - egyelőre megerősítés nélküli -"Bearish Engulfing" gyertyajelzés is támogat.

2 comments:

  1. https://www.erstemarket.hu/tartalom/205251/otp-2024-54w-heti-20240705

    ReplyDelete
    Replies
    1. A Bux legnagyobb összetevője az OTP, így nem véletlen, hogy hasonló, fordulatra utaló jeleket lehetett megfigyelni a közelmúltban. Az OTP esetében is megjelent a fordulós jelzés, melyre a jövő héten érkezhet megerősítés.

      Delete