Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 26 May 2020

OTP - 10.000

Megérkeztünk a várt célzónába, az OTP 10K fölé szúrt.

OTP anno:


OTP most, 3D chart:


4 comments:

  1. Gratt! Közelít a újabb zóna fele elég gyorsan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi! Remélem te is kerestél vele! Korábban zártam a múlt héten, de ez határozott döntés volt, mert vitte a fókuszt a lényegesebb területről.

      Delete
  2. Szia Ad!

    Most én is a forint keresztről kérdeznék.:)
    Általában nem érdekel hogy mi van ezzel a párral, de lassan egy nagyobb váltás miatt fontos lenne tudnom.
    Azt látom hogy nem igazán tud egy szint után gyengülni tovább, a világban is egyre jobb a hangulat. Az országot nem érintette jelentősen a vírus.
    Továbbra is gyengülést vársz? Nekem 2-3 hét múlva válik aktuálissá.
    Köszönöm szépen! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az objektív mércék azt mondják, h nagyobb az esély a gyengülésre.

      TA vonalon ezt tudjuk kezelni, mert sok lövést engedünk el, belefér - egy jó kockázat és trade managelés mellett - hogy hibázzunk. Itt azt mondják az adatok, hogy 10-20% esélye van annak, hogy a forint 340-ig erősödjön, 330-ig pedig 10% alatti. Ez azt jelenti, hogy nem zárható ki, de nem is esélyes.

      Hosszútávon az ilyen helyzetek ellen kell fogadni, mert búsásan megtérül, ugyanakkor ha valakinek rossz a kereskedési rendszere, nem ott lép, ahol kellene, hanem magasabban és a stopot is rossz helyre teszi, akkor az oly ideális kereskedési szituáció tragikus végét okozhatja a tradernek. Lásd USD/HUF kiírt belépő, célár, stop.

      Aki ügyes volt keresett, aki nem, mert nem volt elég tudása, nem értette, vagy éppenséggel nincs kialakult kereskedési rendszere, annak reménytelen h veszteség, komoly veszteség nélkül megússza. Egy követő sosem lesz azon adatok birtokában, amit a setup kitalálója, tesztelője az évek során megélt, nem tudja, hogy törik az elképzelés, hogyan kell az adott pozíciót nyereségbe managelni.

      Megint más a helyzet azzal, akinek egy döntése van, egy döntésből kell jól döntenie. Ott elveszhet a TA egyetlen előnye, mégpedig a statisztikai szemlélet és a statisztika szerinti kockázat és nyerő management. Egy lövés nagyon nehéz, ebben az esetben azért érdemes funda oldalról is megvizsgálni a folyamatokat (ehhez nem értek), de a chartok nekem azt mondják, hogy a jelenlegi gazdaságpolitikai eszköztár a következő: lassú leértékelés, hitelből, vagy hitel jellegű döntésekkel a jövőbeni fogyasztás előrehozásával fokozni a gazdasági növekedést (MNYP elvét - hitel a jövőből és a jelenlegi járulékok felélése, kb 10.000 MRD forint ment el eddig, 30 éves lakáshitelek vs bérlakásprogram fejlesztése, mivel nem maradt más, most épp bárkinek diákhitel - addig sem munkanélküli, EU-s pénzek nem termelő beruházásra fordítása - pl közterek felújítása vs gyártósorok). Szóval szerintem ameddig ezek lesznek sok változás nem lesz, évi 3-5% forint gyengülés bele van építve a rendszerbe és ebből a gondolkodásból nem is tudnak kitörni.

      Lásd:
      http://buxelliott.blogspot.com/2018/05/usdhuf-es-fidesz-chart.html

      Delete