Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 25 March 2020

OTP - 4H

A számozás vonatkozásában a kérdőjel az ábrán látható. A február 10-e előtti szakasszal most nem foglalkozom. A kérdés az, hogy elkészült-e lefelé egy impulzus vagy sem, mert ez alapján más és más várakozást lehet megfogalmazni.

A kék verzió szerint elkészült egy impulzus a 8200 körüli low-val, az impulzus pedig a februári tetőről indult. 
A piros verzió szerint egy trendszinttel kisebb impulzus készült el, aminek a kiindulási pontja a március eleji tető.

A piros verzió szerint elérte a piac az ideális korrekciós szintet, melyből délre fordult. Ami támogatja ezt a verziót, egyfelől az, hogy az egyszerű bullish divergencia mélyen helyezkedik el, ami a statisztikák szerint nem fordulós jelzés (nem megy jelentősen messzire, hanem csak korrekciót hoz, ami után újból délnek veszi az irányt a piac). 
Ezzel szemben kialakult egy bearish slinghot, fordulós jelzéssel. Bár nem szeretem a trend előrehaladott állapotában kialakuló slingshotokat, mert a működésképesek és konzisztensek is, a várható értékük alacsony, gyorsan fordulnak és nagyon hamar a belépő szint alatt lehet csak kiszállni a pozícióból.
A felfelé kör lehetne ebben az esetben egy A hullám, de akkor számomra a right look már nem lenne teljes, mert arányaiban a 4. hullám túl széles lenne. Az MACD nem, a histogramja azonban divergál, egy északi mozgás be is következett, a min. elvárás teljesült.



A kék verzió szerint a piac ideális korrekciós szintje magasabban helyezkedik el, annál a szintnél, amit jelenleg elért a piac. Erről szól a korábban feltett verzió, amit szeretnék kizárni. 

Nem zárható ki, egyik verzióban sem a magasabb korrekciós szint, csak nem tipikus.

Segítséget jelenthet, ha tf-t váltunk, 4H tf esetében a 12H órás tf-re váltás a legcélszerűbb. Ezen a tf-n a right look alapján  előnyben részesítem azt a verziót, amelyik szerint az impulzus harmadik hulláma készült csak el.


A chartok és indikátorok számomra azt jelzik, hogy újabb mélypont, vagy mély korrekció várható, statisztikailag ilyen esetekben az éri meg, ha ilyenkor még nem köteleződünk el a long irányba, a long setupokat gyorsan zárjuk.

Természetesen nem zárom ki, hogy tévedek. Ez a piacon bármikor benne van a pakkliban, ugyanakkor statisztikailag az a jobb esély, ha lefelé gondolkodom.
A trendközéppontos méréssel a 12H charton a következő célzóna jelölhető ki, függetlenül a korrekció magasságától:


Mire jó Elliott és mire használható? Önmagában kereskedésre nem, de megmutatja a veszélyeket, lehetőségeket és a célárak meghatározásában segíti a kereskedőt. A kereskedő partnere a sikerben, azonban önmagában kereskedésre nem használható, szükség van hozzá kereskedési jelzésekre, objektív kereskedési jelzésekre, illetve a legfontosabbra: trade managementre!

2 comments:

  1. Tudok egy ilyet is számozni:
    https://www.tradingview.com/x/gMiHtZE5

    ReplyDelete