Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 27 March 2020

KV mellől

A portfolio topikban írta valaki az elmúlt napok egyikén, nem pontosan idézek, hogy tegnap Trump végtelen pénzt ígért a piacoknak, ma pedig ezt megduplázza. Old school vagyok. Az, amit most a politikusok csinálnak sehová sem vezet, csak nagyobb problémák okozója lesz. Egy egészségügyi probléma megoldása nem az, hogy pénz nyomtatok és öntök a piacokra, hanem hathatós intézkedéseket hozok és cselekszem. Egy vírus nem "fake news", de nem is a  "mikrobiológiai Soros".
A piacoknak egy dolog használna: a szakszerű epidemiológiai intézkedések:

Karantén, szűrés, védőfelszerelés

Pénzt kell adni az egészségügynek, kutatásra, eszközfejlesztésre, megfelelő számú személyzetet kell kiképezni és nyíltan megosztani az információkat, ahogy azt a WHO ajánlja. Van előttünk jó példa és van előttünk rossz példa (Dél Korea vs Irán).
Időben végrehajtott szakszerű cselekvéssel 2-3 hét alatt leküzdhető lett volna a probléma. Ehelyett politikai bullshitek és a pénznyomtatás elindítása történik, szinte világszerte.

A piacok jelenlegi és jövőbeli működésére, most ez a járvány hat a legjobban. Az eufórikus öröm félelemmé csapott át, túllendült az inga. Szerintem elég nagy az esélye annak, hogy nem készült el még egy teljes szerkezet, ezért inkább bearish vagyok, de egy kereskedő egyik legnagyobb erénye, ha pillanatok alatt tud nézőpontot váltani és nem engedi elköteleződni magát érzelmileg egyik irányba sem.

USD/HUF: Long gondolatom van (m15 ed lehetőség, egyébként egy kész flat korrekció).

EUR/HUF: Egyenlőre kérdőjel, északra várom, de lehet lesz egy lefelé kör előtte, ehhez az első 350 alá szúrástól való felfelé mozgás esetén ki akarom zárni az ED lehetőségét.

OTT1: "Ez utóbbi esetben a célárzóna lényegesen lejjebb található. Alternatív esetben készen van az esés, de megmondom őszintén nem tudok olyan okot, ami miatt most ezt fenntartások nélkül elfogadnám." Meglátjuk, tegnap erős hír érkezett, a tavalyi árbevétel duplája egy szerződésből, aminél a vevő a Kormányzat, a fizetés meg előre történik. Funda hír, nem szeretem, de az alt verzió lehetőségét már annyira nem szorítanám háttérbe.

EUR/USD: feljött az extrém célzónáig a piac, akár kész lehet a felfelé kör. Alt verzió (B ment le, C jön fel, célárzóna a legfelső jelölés):


Indexek: SP, NQ, DAX, nem lepne meg egy esés, ha korrekció tartott felfelé, akkor az elkészülhetett.

11 comments:

  1. Közben érkezett hozzám a hír, kijárási tilalom/korlátozás. Nagyobb a baj, mint amit bevallanak.

    ReplyDelete
  2. OTT1 naposon BESS potenciál.

    ReplyDelete
  3. https://www.tradingview.com/x/fyVaJx5T
    OTP - longosokra veszélyes, hogy az emelkedő csatorna letörni látszik

    ReplyDelete
  4. Elég lagymatag. Pont azt néztem, mi nem stimmelhet OTP, Ricsinél, amiért nem indul be.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm, kolléga türelmetlen:D

      Sok számlanyitás volt mostanában, a brókercégek, bankok le voltak terhelve, ment a konyhapénz bef számlára, majd vétel, mert "olcsó a részvény most kell venni, a pánik nem tart sokáig, V alakú válság lesz". VAGY L!

      Delete
    2. Igen, ha túl sokan várnak V alakú válságot, akkor biztosan L lesz.

      Delete
  5. https://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/42193f75-7a0c-4d89-9fdc-b75b78871f8a

    ReplyDelete
  6. EURUSD a korrekció után, 7-10 nap múlva jó long beszálló lehet. Feltétel, hogy nem menjen új aljra.

    ReplyDelete
  7. EUR/USD és olajban mire gondolsz?

    ReplyDelete