Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 10 March 2020

KV mellől

Újra és újra meglep, hogy mennyire jól működik az Elliott-i rendszer, mennyire jól hívja fel a figyelmet a veszélyes szituációkra és mutatja meg a reális célár zónákat.

DAX: Úgy csapódott bele a célár zónába, olyan lendülettel, amit még most is hitetlenkedve fogadok, a sebesség a furcsa, nem az eredmény.

Olaj: Az egy éve még a rendszer alapján reális célárzóna, melyet teljes hitetlenkedéssel fogadtunk elérhető közelségbe került, megvan a fundamentális kulcs is, Putyinnak és COVID-19-nek hívják.

EUR/USD: Ahogy írtam nagy esélye van a fordulatnak, megyünk északnak és a sebesség nagy lesz. Ha a lefelé menő szerkezet egy ED volt, márpedig annak könyveltem a hosszú útja során, akkor a nyárra fent leszünk 1,20 felett, sőt a célár magasabb zónára utal (1,3-1,4 is vagy még magasabbra).

USD/HUF: 2014-es elképzelések végéhez érhettünk, az akkor és nem sokkal utána vázolt célárak közül a 350-es várhatóan a  következő hónapokban nem lesz meg, forint erősödésre (dollár gyengülésre) van kilátás a charton. Pontosan meg kell majd néznem, de 277 környékre és 255-260 reális lehetőség a kereszt számára.

EUR/HUF: Egyre kevesebb az esély további csúcsok elérésére, fordulat jöhet, akár egy komolyabb forint erősödés is, 320-324-es zóna az elsődlegesen figyelt terület 328-330-as megállóval előtte.

EUR/NOK: Két lépés hátra, egy ekkora gyertyát nem lehet figyelmen kívül hagyni, short jel nem érkezett, de annál nagyobb ellenirányú jelzés igen. Egy ED végén nem ritka egy jó hírre való megrántás, majd hirtelen fordulat, de itt egyelőre a megrántás nem követte fordulat, így csak messziről szabad szemlélni az eseményeket, a hétfői gyertya információ tartalma jelenleg még: Tilos a short!.

Piacok: szükség lenne egy megnyugvásra, akár a mai nap, legalább egy lokális bika rallyra (kis tf long menet), mert ha nem törik meg a lendület, akkor a legtöbb index, részvény esetében a reális célzónák sokkal lejjebb lesznek, melyek legnagyobb problémája, hogy kritikus szintek alatt helyezkednek el, azaz a nagy tf-s támaszok (pl 2200/SP, 8000/Dax) nem fognak kitartani.

28 comments:

  1. Mol long: in 2026, sl 1926, TP(1) 2126

    ReplyDelete
  2. OTP 5' lehet HSZ formálódik (4/5/C). Bár ilyen tf-t nem nézünk ;)
    https://invst.ly/q2h20

    ReplyDelete
  3. Richter: nem érte el a szükséges célzónát, nem szúrt a korábbi low alá, bearish vagyok benne.

    ReplyDelete
  4. Fél perc a kitöltés, ha van időtök rá:

    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdYtZcz6FFdE-Dz0qH7zoXYs9dPZ7q--ahZLvnN53zEd79THw/viewform?fbclid=IwAR2wxslUqMZMFaE9YBHWbiBUEYhu4PSbXDW39Eu6f7PHIJBW15W-svkv_fU

    Köszi!

    ReplyDelete
  5. Richter: https://www.tradingview.com/x/vsz61KHS
    6000 körül van egy támasz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se előre, se hátra, pedig ennek mennie kellene...

      Delete
  6. Szia Ad!

    Azt mennyire tartod reális elképzelésnek, hogy az SP-ben 2018. decemberében bent volt a IV., és azóta egy ED épül, aminek a 2. hullámának valahol itt kellene véget érnie?

    Köszönöm előre is a válaszod!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia!

      :D A titkos favoritom :D
      Az elmúlt pár nap mozgása kicsit bekevert, de ha jön egy kis optimizmus még stimmelhet is.

      Delete
    2. Köszönöm a válaszod!

      A hangulat számomra még mindig úgy tűnik, hogy minden szalmaszálba belekapaszkodnak, viszont időnként megremegnek, és bepánikolnak, ami tökéletes „táptalaja” lehetne egy ED-nek véleményem szerint. Ezt követően pedig jöhetne a nagy „kiábrándulás” időszaka egy viszonylag lendületes és méretes eséssel, ami akár már megfeleltethető lenne a 2009. március óta tartó emelkedés korrekciójának, vagy legalábbis annak kezdetének.

      Delete
    3. Zavar a szentiment és a funda oldal.
      Nem látom az okát, a pszichés változásnak, hogy megoldották a vírussal kapcsoaltos gondokat, nem érzem a tréderekben a reményt, csak a félelmet, nem áll össze a kép, hogy hol van a hiba. Másnál is láttam már ezt a gondolatot és mást is, hol hibáznak, hol hibázok, ez a fő kérdés, amire nem tudom a válasz.

      Delete
  7. Dax nem néz ki jól, 50 perces BOF 2. célára új alj lenne..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ej, de fura idősíkokat nézel :D Ezeken kisebb a zaj, mert esetleg kevesebben nézik?

      Delete
    2. Próbálom mindig optimalizálni, amikor látok valahol egy setupkezdeményt, 50 percesen adja ki a tökéletes képet. Úgy látom, hogy működik is a setup, 538 az 1. célár, majd 285. Ott akár egy p3 után szépet fordulhatna az árfolyam.

      Delete
    3. Ha jól működik, akkor ezt kell használni, szükség van egy kis turpisságra a piacokon!

      Delete
    4. A setupoknak minden tf-en működni kell, tehát teljesen mindegy, mit nézek igazából, ha ott a setup :)

      P3: 3 alj/ 3 csúcs utáni (időleges vagy trend)fordulat

      Delete
  8. EUR/USD meg alapvetően a piac is korrigál olajtól fogva minden termék ami tegnap csúnyán zárt.. Szerinted mi az ideális célzóna az EUR/USD párban illetve milyen szint törése esetén változtatnád meg az elképzelésed az északi iránnyal kapcsolatban?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Havi lokális low alatt értékelném újra, talán.
      1,30 - nem elírás, illetve 1,38, ez sem.
      Az időtáv azonban hosszú, egy-másfél év simán lehet és ez nem a lassú verzió

      Delete
  9. MOL longot amúgy tartod, vagy elérte a stop szintet?

    ReplyDelete
  10. 10:47 bejegyzés, sl-0-ba.
    (nem húztam be, mert kint volt a célár megbízásom, így nem lehet elhelyezni itthon, szóval benne egy kis tétellel)

    ReplyDelete