Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 12 July 2019

OTP

Az OTP megérkezett a setup első célárjához, majd megindult északnak. Napos charton nem vehető ki lényeges korrekció, így nehéz kalkulálni a mozgás célárát. Elakadásra számítok a charton jelölt zónában, mely elakadás akár a 12K szint visszatesztjét is hozhatja. Érdemes figyelni, mert adott esetben olyan szintet érhet el a piac, melyet ebben az évben már nem fogunk látni.

OTP napos chart:


7 comments:

  1. Úgy érted, hogy longos lett a papír szerinted és ha vissza is esik 12k-ra,idén már végig efölé várod?
    Vagy ellenkezőleg? A megakadás után tovább fel és vársz egy lokális csúcsot, amiből megy tovább le a korábbi várakozásod szerint?
    Bocs, ha csak nekem nem egyértelmű...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az emelkedés elakad a jelzett zónában, még akkor is, ha longos lenne a papír (én shortos vagyok az OTP esetében, de jelenleg napos tf-n nem egyértelmű a szerkezet - diagonálra gondolok).

      Ha a felső zónában akad el, akkor van arra esély, hogy egy lokális csúcsot üt (távolról Dupla Top) és innen esik az év végéig, jövő év közepéig 8-9K környékére.

      Remélem így tisztább.

      Short setupot azonnal lőném, napos, vagy feletti tf-n és nem célárasan zárnám, hacsak az nem 9 K környéke, csak a stopot mozgatnám. Szerintem eljött az ideje egy méretes korrekciónak, vagy egy nagyobb fordulatnak, aminek a célára 8-9K magassága, akár egy nagyobb (havi) sávozás után/végén.

      Delete
  2. Köszönöm, így már tiszta. Én is így értelmeztem, de gondoltam, inkább kérdezek. Köszi még egyszer (és általában a munkáidért is, amivel sokakat segítesz)!

    ReplyDelete
  3. Én is pont ezt kérdeztem volna meg .. -)))
    Ezekszerint kb 12800ft-ot képzelnél el max (a sáv felső széle)kb???

    ReplyDelete
    Replies
    1. kb.

      Két mozgás lehetséges célárát tettem fel a chartra, az egyik kb oda mutat, nem akartam részletezni.

      Lépni akarok itt is és másik termékbe is, én is, kolléga is. Lehetne folyamatosan pontosítani, +-20-30 Ft-vel megmondani a fordulat helyét, de ha folyamatosan pontosítok, lehet nekünk nem jut :D, kicsi a piac :D és nagyobb halak is olvasnak.
      A határidőben még rosszabb a helyzet, abban akár 500 ponttal is elmehet a kt. Ha leírom megsimogatom az EGO-t, ha lépek, akkor tömöm a zsákom. Szval nehéz kérdések ezek :D (kivételesen: van esély az egyik verzióban 800 fölé futni egy picit ;) )

      Delete
  4. Sziasztok. Aranyban 4h-n egy hsz vege kepzodik. Erdemes figyelni.jo az rr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szép! Rakok is ki egy chartot! Havi long setup célár előtt van, egy felszúrással zónába kerülhet.

      Delete