Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 7 February 2018

EUR/USD - D1-H4-m10

Nézzük meg a kereszt chartjait D1-H4 összeállításban.

EURUSD chart:


A chartokon jelöltem azt a szituációt, mely a problémát okozza. A nagyobb négyzetben, akár egy flat hullám is elbújhatott, azaz korrekciót látunk, melynek folytatása: a trend irányába történő visszatérés, impulzus északi irányba, új csúccsal. Amennyiben az nem flat, ez az elsődleges elképzelésem, hanem egy 5 hullám és egy impulzus lefelé (lehetséges A hullám, vagy annak 1. alhulláma), akkor a folytatásban jó eséllyel egy ZZ halad északnak és a jelölt (szaggatott vonal) környékéről délre fordulhat. A hezitációt a fehér téglalapban lévő alakzat okozza. Tudom, a hullámelmélet alapján szabálysértést követek el, de tapasztalat, hogy a nem egységes devizapiacon, brókerek által szolgáltatott chartokon 2 pip eltérés (alászúrás) még nem mérvadó, főleg nem egy 4H charton. Több tf-t is összevetve én azt az alakzatot impulzusnak értékelném a legszívesebben, mely jól illeszkedik a korábbi várakozásokhoz (megjegyzésekben írt felkör, h2-n), így erre tekintek elsődleges verzióként. (Figyelem!!! részvénypiacokon nem fogadok el ilyen lazítást). Amennyiben tévedek, akkor az emelkedés nem áll meg a jelzett szinten (vagy alatta), hanem további északi iránnyal új csúcsra megy a kereszt és a nagyobb képen a 3. hullám végét jelölheti ki.

Szakmailag a H1 alatti chartokon Elliott hullámelméletével történő elemzés sok kihívást jelent és a találati pontosság is sokkal kisebb, mint nagyobb tf-ken. Ennek ellenére megpróbálkozok egy m10-n történő előrejelzéssel. Amennyiben nem nyúlik meg az 5. hullám (a negyedik mehet az ábrán jelzett szintnél magasabbra, sőt igazából az a valószínűbb, de az 5. dupla alj is lehet, sőt a 10h hír csonkává is teheti), akkor nagyjából a berajzolt mozgás következhet be. Ezen a tf-n már a hírek jelentős mozgást hozhatna, így a szintek kérdésében folyamatos újra kalkuláció szükséges, ugyanakkor az irányok tekintetében reális a berajzolt mozgás.


EUR/USD m10 chart:


Amennyiben a ZZ c hullám ED lesz, akkor a felfelé körben a szaggatott vonal elérésének a valószínűsége csökken és nagyobb eséllyel valahol alatta fog megállni az emelkedés és fordul shortba a piac.

3 comments:

  1. 99,3% zuhanás dollárban, miközben 30-szoros növekedés saját devizában a tőzsdén:

    https://index.hu/gazdasag/2018/02/07/venezuelaban_minden_elveszik_teljes_tozsdei_osszeomlas/

    Biztos oktatni fogják...

    ReplyDelete
  2. Mélyre jöttünk le, a magasabb tf-n jelölt célzóna nem elérhető, csak impulzus esetében, vagy ha nem ZZ megy felfelé.

    ReplyDelete