Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 31 January 2018

Bitcoin

Frissítem a korábbi chartot. Az utolsó bejegyzés óta valószínűleg korrekcióban van a piac, a megjegyzésekben írt megugrás be is következett, majd ismét lefordult. A mostani mozgás alapján nagyobb esélyét látom annak, hogy lecsorgással éri el ismét a 10K szintet és nézz majd be alá, a rajzolt csatorna alját jó eséllyel nem érinti majd, kivéve, ha összeomlik az árfolyam. C/ED reláció esélyes.

BTC/USD napos chart:



9 comments:

  1. Ránéznél az ethusd chartra? a második legnagyobb kriptopénz. Ott például még egy 30-35%-os esés várható legalább. Rápillantanál te is?
    BTC mozgással azért szépen lehetett mostanában kereskedni, ezért is szeretem.

    CJ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, lehet benne egy nagyobb esés, első ránézésre.

      Nekem az egyik legnagyobb gondom a criptokkal, hogy bármikor lehet olyan eset, hogy nem lehet vele kereskedni, azaz ott vagy egy jó vagy rossz pozícióban és nem tudsz tenni semmit. Mennek a facen a hozzászólások, hogy 1-8 óra alatt sikerül egy pozit nyitni, zárni, nekem ez egy olyan kockázati faktor, ami miatt eleve elkerülök egy terméket, piacot. A nagy mozgás miatt általában nagy stop is kell, szóval az r sem a legjobb, még akkor sem, ha látványosak és nagyok a mozgások.Tudom van más kereskedői hozzáállás, elfogadom, hajrá, az én kereskedésről tanult filozófiámba nem fér bele.

      Delete
    2. Soha nem volt gondom a pozíció azonnali nyitásával vagy zárásával. És már több száz pozícióm volt. Ez attól függ, hogy milyen felületen kereskedsz. De a kereskedői felületek többségénél semmi gond nem volt sosem.

      Delete
    3. 2015 január 15. CHF

      Te vagy az első, akitől ezt hallom, lehet nem itthoni szolgáltatóval csinálod. Bennem van még para a Ciklus C miatt, próbálom a kockázatot minden szinten kezelni, nekem ebben túl sok a kockázat, ha a brókerem engedné a kriptokat biztos otthagynám, mert egy piaci kilengésnél akár tönkre is mehet. De aki bírja ezt a fajta demoklész kardját az csinálja nyugodtan :D

      Delete
    4. Elég makacsa vagyok és bár nyitottnak tartom magam, a kriptoban valahogy nem hiszek (nem a technológiában). Napi 3 kripto jön létre, nekem túl magas a hype faktor.

      Delete
    5. Ja igen, kriptotőzsdei kereskedésre gondoltam, ott megfelelő helyen megy minden gond nélkül. De azt aláírom, hogy lehet még óriási gubanc ebben a szektorban, sőt lesz is. Viszont pont a szabályozás a rákfenéje, amit hiányolsz többek között, ugyanakkor ha szabályozva lesz, pont elveszti a decentralizált jellegét. Ezt az ellentmondást nem könnyű feloldani.

      Delete
    6. Kezdetben egyébként fejben nagyon megterhelő volt nekem, hogy itt nincs megállás 7/24-ben megy a kereskedés, ehhez azért alkalmazkodni kellett.

      Delete
    7. Ez viszont pozitív, hogy nincs réssel nyitás :D, mert 7/24 a piac.
      Szerintem lehet úgy szabályozni, hogy a decentralizáció ne vesszen el. Mert mi a decentralizáció, nem egy központi szerveren tárolják az adatokat, nem? Javíts ki, ha másra gondoltál.
      Ellenben továbbra sincs mögötte semmi, csak egy hitrendszer, nekem sajno piramisjáték érzetem van vele folyamatosan :(.

      Delete
  2. Ja azt elfelejtettem, hogy tradingview-n elég jól lehet minden kriptot is elemezni, tetszik a felület is, ha kellene.

    ReplyDelete