Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2017. december 21., csütörtök

USD/HUF és EUR/USD

USD/HUF

Az elmúlt napok mozgása után erősödött bennem a bear elképzelés. Bár a piaci adatok alapján még mindig kétesélyes a további mozgás, nagyobb esélyt adok a bear szcennáriónak. A charton szerepel egy stilizált ábra, melyet pár napja mutattam Kisbandinak a B hullám lehetséges mozgására vonatkozóan. Azóta a piac valamelyest megerősítette az elképzelést és mivel van jövőbe mutató hozadéka más számára is, úgy döntöttem fennhagyom. A piac mozgása bennem azt a képet erősíti, hogy korrekciós mozgás zajlik, erre a korábbi megjegyzéseimben sokat utaltam. December 6-ai bejegyzésemben felhívtam a figyelmet egy lehetséges HS kialakulására. Tudom, hogy akkor ezt sokan nem értették és nagyon korai előrejelzésnek tűnt, ugyanakkor az elmúlt pár év tapasztalata alapján  hagyományos áralakzatok megfeleltetése az Elliott-i hullámelmélet alakzataival gyakran ilyen korai jelzést is lehetővé tesz, természetesen ez nem jelenti az alakzat létrejöttének bizonyosságát, csak egy lehetőséget vetít előre. Tudom sokak számára úgy tűnt, hogy erős vita bontakozott ki a blogon a kereszt jövőbeni célárainak vonatkozásában, de meg kell értenie mindenkinek, hogy ez a jelenlegi helyzetben teljesen érthető. Megközelítésemben - akár több szinten zajló -korrekció zajlik, amikor a piaci szereplők véleménye gyorsan változik és jellemző a piaci erők olyan kiegyensúlyozottsága, amikor a piac kisebb tf-eken, hol az egyik, hol a másik irányba billen el.

Szerintem a hagyományos TA képviselői (csatorna és trendelemzés, támaszzóna vizsgálata) számára ezen a ponton hasznos Elliott elméletével ismerkedni és talán a Karácsony-Szilveszter közötti időszak lehetőséget is biztosít számukra. Nekik tudom ajánlani Cimballi füzetét, vagy az Elliott Wave Internationalnál regisztráció ellenében elektronikusan ingyenesen elérhető könyvet.  Néhány hete voltam egy brókercég előadásán, ahol az EURUSD pár emelkedő trendjének töréséről és a short helyzet kialakulásáról beszéltek (napos, hetes tf-n), nem szóltam hozzá, csak mosolyogtam, pont azért, ami mostanra a charton kialakult. Szerintem nem ördögtől való ezeket a lehetőségeket, pontosabban veszélyeket felismerni, pont erre utalok minden egyes alkalommal, amikor Elliott rendszeréről beszélek. Nem kereskedési rendszer, de minden kereskedőnek ismernie kell, mert remekül kiegészíti a már működő és sikeres kereskedési rendszereket.

Visszatérve a forint chartjára azt gondolom, hogy a Karácsony közeledtével lelassul a piac, esélyes, hogy hamarosan egy megpattanás jön, majd triggereli a HS-t és a low közelébe, dupla aljra, vagy új low-ra fut a kereszt, elsődlegesen B hullámban gondolkozok és nem az 5. hullámban. A miértekről talán majd később, ha beigazolódást nyer az elképzelés.

USD/HUF napos chart:


Hetes képen a long setup (nem volt támogatottsága magasabb tf-n) törni látszik. Ez a setup, ha besül, gyakran nagyon gyors mozgást indukál az ellentétes irányba, a hét záró a mostani szint közelében marad, akkor jó esélye van annak, hogy elkönyveljük a setup besülését. Ugyanakkor erős támaszzóna lehet a HS jobb  válla, így nem fogok medvét kiáltani, csak az esélyt adom meg neki, mint ahogy annak is, hogy egy c of B jön nagyjából a jobb vállig lefelé és onnan még felmegy egy 4/C a subminuette zóna tetejéig.

USD/HUF heti chart:Havi szinten a gyertya még nem zárt, de nincs okom a korábban vázolt elképzelés felülbírálatára. A doboz tetőről lefordulás egy bezárt és egy folyamatban lévő (talán) fekete gyertya, melynek magas spike-ja azt jelezheti, hogy sok longos maradt kellemetlen helyzetben.

USD/HUF havi chart:


EUR/USD


Az eurusd mozgása a forinthoz hasonlóan B hullám érzetét kelti, melynek elsődleges oka a célzóna tetejének és nem az ideális szintnek az érintése. A kereszt vonatkozásában jövő év első (ha nagyon belassul az ünnep miatt, akkor második hetében) várom a jelzett zóna elérését. Legnagyobb esélyt egy dupla tető kialakulásának adom. Amennyiben a rajzolt csatornát momentummal átvinné, akkor az 5. hullámban járunk, de erre adom a kisebb oddsot. 

EUR/USD napi chart:A hivatkozott napos chart:


Erre az évre befejezem a blogolást, új elemzés készítését már nem tervezem. Az elmúlt időszakban kaptam pár emailt oktatással kapcsolatban, megmondom őszintén, hogy az elmúlt egy hónapban - nyilván észrevettétek - a fókuszom nem ezen és nem a blogon volt, új kihívást találtam, melyet úgy gondolom, hogy január közepére abszolválok. Ha igény van egy csoportos oktatásra, akkor kérlek jelezzétek e-mailben, jövő év elején megpróbálok időt szakítani rá. Addig is:


Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Mindenkinek!

24 megjegyzés:

 1. Kellemes Karácsonyt és B.U.É.K. Ad:)
  Köszönöm, hogy 2017-ben is megosztottad velünk az elemzéseidet!

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm szépen a türelmed és a hasznos válaszokat! ;) Neked is Kellemes Ünnepeket kívánok!

  VálaszTörlés
 3. Békés ünnepeket és sok locsolót mindenkinek!Megyek mert kész a forralt bor!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Wow! Az jó! Látom, olvasom hatásos is :D
   Majd holnap Európa legszebb vásárában én is megkóstolok néhány pohárral :D!

   Törlés
 4. Közben a piacokon: http://www.portfolio.hu/vallalatok/a-nap-beteg-abraja-600-szazalek-nehany-ora-leforgasa-alatt.3.271787.html

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm az értékes információkat!
  Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

  VálaszTörlés
 6. Szia Adrián!

  Boldog Karácsonyt és sikeresebb Új évet kívánunk.
  Lívia & Ras

  VálaszTörlés
 7. Boldog Karit!
  Remelem jovore is folytatod az irast es tovabb el a blog!:)

  VálaszTörlés
 8. Köszi Mindenkinek! Jövőre ui.! Addig is BUÉK!

  VálaszTörlés
 9. Aldott bekes boldog karacsonyt mindenkinek!

  VálaszTörlés
 10. Buék! A pip legyen veletek az újévben!

  VálaszTörlés
 11. Fundamentálisan nem indokolt tulzott dollár erősödés. Viszont Eur gyengüléssel párosítva az èv elejèn akàr meglepetés is lehet belőle.. addig itt egy elkèpzelès ami kiindulópont lehet egy kereskedéshez..

  https://www.kephost.com/images/2018/01/02/IMG_20180102_125902.jpg

  VálaszTörlés
 12. Új év, új lehetőségek, de a várt mozgások! :D Akkor kezdjünk, egyelőre csak nézelődéssel!

  VálaszTörlés
 13. Olaj : 61 alá érkezett!

  Olaj várakozás heti/havi tf-n

  Kicsit gyorsabb is lett, mint vártam (utolsó megjegyzés - március).

  VálaszTörlés
 14. USD/HUF: Erős évzárás, erős kezdés (vártam volna egy kis felpattanást mára, holnapra, de úgy tűnik nem jön, lehet kapásból lemegy a sáv aljára?)

  VálaszTörlés
 15. EUR/USD: várakozások szerint folytatja az útját északnak. Az év első hetében (első napján) elérte a célzónát.

  VálaszTörlés
 16. Senki nem szólt, hogy az EURUSD estében rossz chartot csatoltam be! Ejnye - Bejnye :D

  Beteszem alá...

  VálaszTörlés
 17. eur/usd, usd/huf dupla tetőt/aljat elértnek tekintem, bár mindkét kereszt esetében egy esetleges korrekció után további, az eddigi irányba történő mozgást várok, legalább a mostani tetőig (aljig).

  VálaszTörlés