Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 7 June 2016

OTP

Az elmúlt napok álmos mozgásának talán a Kúria döntésére történő várakozás lehetett az oka, ugyanakkor valamiféle b hullám mozgásában az ilyen mozzanatok meglehetősen gyakoriak. Hetes és napos tf-n long kontextus mellett long setupok alakultak ki, melyek azonban eddig nem mutattak megfelelő erőt. A holnapi nap sok tekintetben döntő lehet. 7020-7030 magasságában van egy ellenállási zóna, annak megtörése nyithatja meg az utat első körben 7200 magasságába. 6900 letörése bearish teóriák előtérbe kerülését jelentené, melyek célárai min. 6600 környékére mutatnak (vagy sokkal lejjebb). 

OTP napos chart:


29 comments:

  1. Nem tetszik a pa, nagyon nem úgy mozog, ahogy várom vagy türelmetlen vagyok. Mivel nem hozza a várakozást semleges álláspontra kell helyezkednem és ezért tegnap a pozim 4/5-t zártam. Nem jött napos megerősítés, az emelkedés szenved, támasz felett reentry, vagy ha megerősítő jelek lesznek. Pénz a zsákban.

    ReplyDelete
    Replies
    1. EZ van, ha a piac nem hozza a várakozást zárni kell. A maradék pakk zárása nyitó környékén megtörtént, kapott egy esélyt, h átviszi a 7000-t, de nem sikerült nyitóba.... lehet bearish scennáriót kell elővenni 66-ra

      Delete
  2. Sziasztok. Szerdan FOMC meeting lesz. Addig szerintem szenvedes lesz a piac.en reszemrol az usdjpy es eurusd t figyelem. Remelem addig korrigal egyet mindegyik. Usdjpy nel vol egy szep kis impulse felfele aminek megvolt sZerintem a korrekcoja penteken zarasba. Eur usd meg sZerintem megcsinalt 5 hullamot lefele es varnek egy korrekciot fel. Mindenkinek sZep hetet es profitos kereskedest ;)

    ReplyDelete
  3. Dollár keresztek visszatesztelték a felt. ED tetejét, vagy kész ed utáni teszt, vagy ed/3-4 volt és most megyünk az 5-re

    Dollár erőnek vannak jelei, de keresztenként eltérő pozicióban, FOMC majd mutat valamit, utána meg a brexit..., de gondolom már előtte benne lesz minden a grafikonban

    ReplyDelete
  4. Sziasztok!

    Aki 'cfd'-zik érdemes figyelni a poziméretre. A randomnál (fxcm) marginváltozás lép életbe 1-2 devizapár, és 1-2 index esetében. Volatilitás megnő, likviditás csökkenhet... megbolondulva csapkodhat 'picit' a piac.

    ReplyDelete
  5. Market Maker , szivatásra is fel kell készülni, csak óvatosan ! Lehet ha zárni akarsz sem engedi majd a rendszer!

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. [2016.06.08. 11:17:44]Tisztelt Ügyfeleink!

    Ezúton értesítjük kedves Ügyfeleinket, hogy a június 23-án esedékes, Nagy-Britannia Európai Uniós tagságáról szóló népszavazás következtében nagyobb volatilitás várható a piacokon, emiatt egyes instrumentumok letéti igényét június 16-án délelőtt 11 órakor megemeljük.

    Felhívjuk továbbá kedves Ügyfeleink figyelmét, hogy a népszavazás kimeneteléről a hajnali illikvid időszakban várhatóak az első eredmények, ezért az instrumentumok árjegyzése ideiglenesen szünetelhet, az árfolyam szakadozhat, az érintett részvénypiacok nyitásakor is jelentős elmozdulás várható, ezért stop megbízásokkal sem feltétlenül lehet megfelelően kontrollálni a veszteséget.

    A megnövekedett kockázatok miatt nem javasoljuk Ügyfeleinknek, hogy nyitott pozíciót hagyjanak a kritikus időszakban.

    Az alábbiak szerint módosulnak az egyes termékek letéti követelményei:

    FX

    Angol font (GBP): 10%
    Arany (XAU): 6%
    Euró (EUR): 3%
    Japán jen (JPY): 3%
    Ausztrál dollár (AUD): 3%
    Részvények, részvényindexek

    Brit index CFD (UK100): 8%
    Európai index CFD: 5%
    [2016.06.08. 11:18:35] Concorde kűldte

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eddig sem volt kereskedési kényszerem,nem kell mindig kereskedni.Majd ha megnyugszanak a piacok megint,de ebből is lehet tanulni.Most másra kell összpontosítani,létezik más is a kereskedésen kívül.

      Delete
    2. Nem is szabad!
      Most pedig elég volatilis lesz a piac,...főleg a deviza, de az rv is fog pofonokat kapni

      Delete
    3. kicsit korán kezdődött a para,odébb van 23,addig még sok víz lefolyik a Dunán
      Lehet csak begyűjtik a pénzt a koránkelőktöl.

      Delete
    4. Van itt minden, de főleg félelem... Sokáig tartott a bull... most kell egy kis rettegés

      Delete
  8. Első ránézésre Ricsi 4700-5000-es zónát célozza meg

    ReplyDelete
  9. OTP-t milyen jó útemben dobtam :) es nyerőben :D

    ReplyDelete
  10. Ha nem csal a chart (stooq-ot nézem, ahol osztalékkal korrigálnak), akkor otp-ben szigetforduló van naposon. Plusz 3 fekete katona, és elég jelentős forgalommal adtak minden blue-t idehaza. Lehet, hogy rájöttek páran, hogy kicsit túlhúzták a magyar piacot, különösen az otit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nem tudom, azt láttam, hogy valami nem stimmel az elképzelésemmel, nem jött a megerősítés, szép pakkal voltam bent, fájt, de lezártam, most nem fáj :D

      6500 környéke lehet egy dzz célára, de nem láttam arra utaló jelet, h fogja valami, majd megnézem, de túrós... félelem van, RAs azt mondja ilyenkor kell venni, de a magam részéről kicsit korainak érzem, a bikák félreálltak, sokan meg néznek, akiknek nem volt stopjuk 7200+-ról... és korábban feltettem egy ED verziót, hát... akkor nagyon nagy beverés lesz, nem fognak a támaszok tartani, ráadásul a srácok azt mondják, h Brexit van a chartokon, még nem elemeztem, várok vele még pár napot, de ha igazuk van, akkor az ed simán illene ide, azaz egy nagy beverés (vagy flat volt és mély a történet, de ne menjünk ennyire előre... PA majd mutatja az utat :D )

      Delete
    2. ez is lehet egy megfejtés a csúcs óta:
      http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=481otp.jpg

      Delete
    3. Lehet, de nem számolok vele. Megtanultam, hogy csonka hullámmal és táguló formákkal nem érdemes számolni, többször fogok tévedni, mint amennyiszer igazam lesz. A felfelé hármasnak tűnő szerkezettel már vannak problémáim, határeset. Lefelé ez még lehet vmi dzz- ha bull oldalon maradunk, ha nem, akkor lehet h egy nagy ed éles negyedik hullám jön le, vagy ami mindenkit megszívatna, flat volt felfelé, ami kész, és nem lesz emelkedés, elsődleges célár elérve. Egy dolgot megtanultam, nem feltétlenül kell erőlködnöm megérteni vmit, ami nem megy, el is lehet kerülni, a magyar piacon nagyon drága a kereskedés, ha nem hoz semmit a helyzet, akkor kerülni kell

      Delete
  11. Hali!
    Nem gondolom, hogy Ras a mostani félelmet gondolná jó vételi helyzetnek, ráadásul " kicsit " máshogy is fogalmazta meg a dolgokat! De ezt inkább majd ő!

    ReplyDelete
  12. Érdekes, hogy nem csak én, hanem az egyik kolléga is dobta az OTP-t. Volt napos long szignál, de egyszerűen a pa nem hozta a várakozást, valahogy nem stimmelt a várt kontextus, erre mondtam, h max belépek újra, magasabban ha tört az ellenállás, vagy alacsonyabban ha beverik. Szóval csütörtökön ott volt, h 66-is lehet, 65 alá is benézett ma. Hiába, mindketten Cimballitól tanultunk és használtuk a tudást (most, nem mindig sikerül).

    ReplyDelete
  13. Kicsit pánik van a hazai börzén :)

    ReplyDelete
  14. Forint dollár , 278,5 körül ellenállás, ha töri ki nyithatja az utat 285-re, ami bár ellenallas, de ha eljut odáig, nagy eséllyel átviszi

    ReplyDelete
  15. Vételben gondolkodom,csak nem szeretnék benneragadni.Richtert venném vissza 5100 vagy 4800 körül.Szerintetek?

    ReplyDelete
  16. Ha van setupod bármikor beszállhatsz, csak találomra meg szerencsejáték.

    Az eurusd akár kész is lehet egy ideig és visszamehet az előző lokális csúcs környékére, meglátjuk.
    Daxban viszont csak elméleti feltételezés, hogy akár itt aljat foghat egy időre, setup nincs hozzá még.

    CJ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laci írt új bejegyzést!

      http://myelliott.blogspot.hu/2016/06/spx-elliott-hullamai-juniusi-frissites.html

      Egyet értek vele, ez a legvalószínűbb mozgás

      Delete
    2. ...és veled is, csak setupra jelre, mert anélkül csak érzelem, plusz stop, azonnal, bebetonozottan és piacin! Heves mozgások jönnek, az esésnél nincs lassulás, igaz, klímax volt .

      Delete
  17. gbpusd: ezzel ugyan nem kereskedek, de nálam 90%, hogy új aljra megy hamarosan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Van egy hatalmas hs a cahrtokon, lehet fel kellene raknom, ha validalja magát az a brexit tökéletes jele, gondolom a validállast a szavazás tenne meg, de akkor a tavaly január 15-hoz hasonló eset ismétlődne meg. Long stopot kifejezetten csak a támasz fölé szabad tenni, alá most tilos!

      Delete