Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 4 November 2015

USD/HUF

A várakozásoknak megfelelően szépen elpattant a dollár. Ma négyhavi csúcsot fogott a forinttal szemben (van aki mélypontnak írja, de nekem ez csúcs, a chart állása és a pozícióm szempontjából is, akik olvasnak tavaly nyár óta tudják, 227-230 körül longba léptem).  Az október végéhez képes sokkal - a várakozásaimhoz képest is gyorsabb  - emelkedésen ment keresztül. A fontos szintek nem változtak: 295-297, 306-309, 315-320. A mozgás alapján vagy egy erős utolsó hullámra (ami tényleg komoly lesz - 350 is?), vagy egy y of B-re gondolhatunk. Van egy igen erős ellenállás az árfolyam előtt, ami ráadásul sávtető is, jelenleg nagyobb esélyt annak adom, hogy nem viszi át, előtte korrekcióba fordul a piac.




Short jel biztosan nincs a piacon, a korábban említett slingshot pedig elég nagyot szólt az elmúlt két hétben, hisz 7%-os emelkedést hozott. A heti gyertya még nem zárt, kedd van, a mai állapot elég markáns, de nem tekinthetünk rá befejezett gyertyaként, ebből a szempontból a pénteki zárás nagyon sok információt fog hordozni. Aki ismer tudja, a fundamentalista elemzésre nem adok sokat, ugyanakkor tudom, ha a TA és a funda is egy irányba mutat, abból komoly mozgások származnak. Egy fundás véleményét hallottam - közvetetten - a napokban, aki nagyon nagy dollár erőt vár. Egy szint hiányzik a 2014 júliusi elemzésben foglaltakhoz ez pedig az álomszint a 350, meglátjuk, amikor leírtam hihetetlennek hangzott és még most is az.

12 comments:

  1. Sziasztok, jó reggelt!

    DAX most 10.870-en. Nyitás után kb. 10.880 környékéről szerintem elindul lefelé. Minimum 10.750-ig, itt eldől, hogy folytatja-e tovább 10.630 irányába.

    ReplyDelete
  2. reggeli "BKV" skalpok :)
    pozik_151105

    A zötykölődésben teljesen megszédültem. Most pihi, helyesebb meló. Céláram dax-ban egyébként 10775 volt, de a rengeteg felrántás miatt inkább zártam kézzel. Elérte a sáv alsó harmadát, ha a felrántásokba elfáradnak a bikák, akkor szép esés lesz. Van egy újabb közeli buss lehetőség, így nekem a short még kontra trend tréd. Meglátjuk mi lesz. Nem kell mindig poziba lenni.

    pozik_151105

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hat ez eleg szep kis reggel neked ;) tovabbi hasonlo jokat

      Delete
    2. Köszi. Visszalépni a long oldalra már nem tudtam. Most kivárás.

      10775 nem is volt rossz célár, pedig szemre számoltam útközben :)

      Delete
    3. hopp egy (nekem) kontra trend tréd lehetőség:
      https://www.mql5.com/en/charts/4179498/dax30-m5-admiral-markets

      Delete
    4. de egy balf*sz vagyok...véletlenül zártam a pozit 10916-nál :S

      Lassan nem kivárásra helyezkedem, hanem inkább shut down lesz mára...

      Delete
  3. Ad, kösz' az USD/HUF frisset.
    Szerinted a korrekció még idén aktuális?
    Arányosan belefér egy ekkora mozgás?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 290 környéki igen , 260 biztosan nem (bár ilyen nincs, de min. az esély)

      Delete
  4. kontextus-momentum-szginál

    "A trendforduló 8/10-szer folyamat és nem esemény"

    A mai home run trédem:
    dax_m15_m5_m1_151105
    dax short_151105

    Ezzel én mára be is fejeztem. Idáig közös úton jött le 2 verzió is (sávváltás, trendforduló - lásd bejelölt RSI). Gyorsabban jött le, mint vártam. Pont elmentem a postára, ezért zártam kézzel. Lehet ebből nagyobb zutty a mai alj alá, de az engem ma már nem fog érdekelni.

    ReplyDelete
  5. Gbphuf 5percesen milyen szep impulse ereszkedett le

    ReplyDelete