Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2015. november 4., szerda

USD/HUF

A várakozásoknak megfelelően szépen elpattant a dollár. Ma négyhavi csúcsot fogott a forinttal szemben (van aki mélypontnak írja, de nekem ez csúcs, a chart állása és a pozícióm szempontjából is, akik olvasnak tavaly nyár óta tudják, 227-230 körül longba léptem).  Az október végéhez képes sokkal - a várakozásaimhoz képest is gyorsabb  - emelkedésen ment keresztül. A fontos szintek nem változtak: 295-297, 306-309, 315-320. A mozgás alapján vagy egy erős utolsó hullámra (ami tényleg komoly lesz - 350 is?), vagy egy y of B-re gondolhatunk. Van egy igen erős ellenállás az árfolyam előtt, ami ráadásul sávtető is, jelenleg nagyobb esélyt annak adom, hogy nem viszi át, előtte korrekcióba fordul a piac.
Short jel biztosan nincs a piacon, a korábban említett slingshot pedig elég nagyot szólt az elmúlt két hétben, hisz 7%-os emelkedést hozott. A heti gyertya még nem zárt, kedd van, a mai állapot elég markáns, de nem tekinthetünk rá befejezett gyertyaként, ebből a szempontból a pénteki zárás nagyon sok információt fog hordozni. Aki ismer tudja, a fundamentalista elemzésre nem adok sokat, ugyanakkor tudom, ha a TA és a funda is egy irányba mutat, abból komoly mozgások származnak. Egy fundás véleményét hallottam - közvetetten - a napokban, aki nagyon nagy dollár erőt vár. Egy szint hiányzik a 2014 júliusi elemzésben foglaltakhoz ez pedig az álomszint a 350, meglátjuk, amikor leírtam hihetetlennek hangzott és még most is az.

12 megjegyzés:

 1. Sziasztok, jó reggelt!

  DAX most 10.870-en. Nyitás után kb. 10.880 környékéről szerintem elindul lefelé. Minimum 10.750-ig, itt eldől, hogy folytatja-e tovább 10.630 irányába.

  VálaszTörlés
 2. reggeli "BKV" skalpok :)
  pozik_151105

  A zötykölődésben teljesen megszédültem. Most pihi, helyesebb meló. Céláram dax-ban egyébként 10775 volt, de a rengeteg felrántás miatt inkább zártam kézzel. Elérte a sáv alsó harmadát, ha a felrántásokba elfáradnak a bikák, akkor szép esés lesz. Van egy újabb közeli buss lehetőség, így nekem a short még kontra trend tréd. Meglátjuk mi lesz. Nem kell mindig poziba lenni.

  pozik_151105

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hat ez eleg szep kis reggel neked ;) tovabbi hasonlo jokat

   Törlés
  2. Köszi. Visszalépni a long oldalra már nem tudtam. Most kivárás.

   10775 nem is volt rossz célár, pedig szemre számoltam útközben :)

   Törlés
  3. hopp egy (nekem) kontra trend tréd lehetőség:
   https://www.mql5.com/en/charts/4179498/dax30-m5-admiral-markets

   Törlés
  4. de egy balf*sz vagyok...véletlenül zártam a pozit 10916-nál :S

   Lassan nem kivárásra helyezkedem, hanem inkább shut down lesz mára...

   Törlés
 3. Ad, kösz' az USD/HUF frisset.
  Szerinted a korrekció még idén aktuális?
  Arányosan belefér egy ekkora mozgás?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. 290 környéki igen , 260 biztosan nem (bár ilyen nincs, de min. az esély)

   Törlés
 4. kontextus-momentum-szginál

  "A trendforduló 8/10-szer folyamat és nem esemény"

  A mai home run trédem:
  dax_m15_m5_m1_151105
  dax short_151105

  Ezzel én mára be is fejeztem. Idáig közös úton jött le 2 verzió is (sávváltás, trendforduló - lásd bejelölt RSI). Gyorsabban jött le, mint vártam. Pont elmentem a postára, ezért zártam kézzel. Lehet ebből nagyobb zutty a mai alj alá, de az engem ma már nem fog érdekelni.

  VálaszTörlés
 5. Gbphuf 5percesen milyen szep impulse ereszkedett le

  VálaszTörlés