Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 9 January 2014

Richter - heti chart

Szép emelkedést tudhat maga mögött a Richter a héten. A negyedik hullám min. elvárási szintjéről fordult északnak. Az emelkedés lehetséges célárzónája 4700 környéke. Amennyiben "csak" B megy felfelé, akkor a korábban említett 4000-4100-as sáv lehetséges 4. végpont kerülhet előtérbe, mint alternatíva.

Richter heti chart:

Korábbi részletes elemzés: Link

4 comments:

  1. Az időnek itt nincs jelentősége az 5. hullámnál?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyon szemfüles meglátás!

      Ellliottnak 13 alakzata és 3 szabálya volt, ezt a fenti elképzelés nem sérti.

      A vezérlőelveknél, mely azt jelenti, hogy sokszor igazak, de az esetek bizonyos százalékában nem, van egy olyan megállapítás, hogy sok esetben az első és 5. hullám térben és időben egyforma.

      Három hullám jött le, ami akár lehet a teljes korrekció is, a felfelé kanyarodás éles, ami b hullámok esetében sokszor jellemző, ezért sem zártam ki. A kérdőjel azért is van bennem, mert 5 hét volt a második hullám korrekciós ideje, most 3-4-nél tartunk, a negyedik hullám általában hosszabb ideig tart. Tehát adott esetben lehet B megy fel, majd akár 4100-ig is lejöhet, de egy exp flat esetében 4300-is megfelel majd neki, lapos korrekciónál, ahonnan indulhat az 5 fel, amelynek célzónáját remélhetőleg elég szélesre vettem, hogy még időben is beleférjen :)
      Esélyes egyébként, hogy B esetén is belecsíp majd az aljába.

      Delete
    2. Nekem csak a bux miatt nem stimmel a dolog. Ahogy én néztem, kb. innen kéne fordulnia, max 19000ről, (ahogy néztem, kb. a te piros vonalad mentén), majd az alsó szár visszatesztelése után éles esés. De persze ez csak az én véleményem, lehet elfogult vagyok, mert hati shortban ülök.. És az nem jó tanácsadó.

      Delete
    3. Nem nyúlok a buxhoz kisebb tf-n, belső szerkezet zavaros, ez korrekcióban van ált..

      OTP-nek van tere felfelé, Richterben is, valószínűleg a Molt kellene megnézni, de anno leírtam mi a baj vele.

      Buxnál egy lényeges dolog, a hsz végén megugrik a forgalom, az indikátor kitör, ez nem történt meg, még nincs bizonyosság, de ha lokális tetőt kiviszi, akkor ott a bizonyíték, hogy 20000 reális cél, vagy akár fölé is kifuthat!
      Írtam, hogy óvatosan kell shortolni! Ezért, 800-1200 pont stopot kevesen bírnak.
      Nem tudom, hol áll meg, fordulhat is, én kivárok.

      Delete