Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 9 January 2014

Bux - aktualizálás

A bux esélyes, hogy a piros verziót választja a korábban feltett charton bemutatott lehetőségek közül, várom az ide illeszkedő forgalom megugrást.

Bux heti chart:

4 comments:

  1. A kérdés az lett volna, hogy nem lehet tartós felfelé kilépés a 2,5 éves alakzatból? De az alakzat magyarázatánál azt írják, hogy akkor ha az árfolyam alulról lép az alakzatba....(emelkedő háromszög). Ha nagyobb időtávon nézzük akkor pedig egy hatalmas szimmetrikus hsz látható (10y vagy 30y). Tartós kilépés felfelé kizárható? (nem kitörés mert az besülhet...)

    ReplyDelete
  2. Elliott elmélete azzal egészítette ki a nagy TA tudástárt, hogy pontosan megadja a geometriailag éknek, háromszögnek látszó alakzatok után bekövetkező eseményeket. Egy esetben fordulhat csak elő, hogy más történik, mint az elemző vár, téved az elemző, rosszul méri fel a kontextust. Az ékekről most nem ejtenék szót (ED)

    Ha tudjuk, hogy hogyan lépett be a háromszögbe, azaz milyen irányba állt, akkor tudjuk, hogy milyen irányba lép ki, sőt nagy eséllyel a kilépési pontot is meg tudjuk időben határozni, ezért a fals kitörések, melyek a korán, rosszul megrajzolt hsz-ek miatt a hagyományos TA szerint kereskedőket gyakran megtéveszti, jó eséllyel elkerülhető. (2012-ben volt tréning téma, ebbe nem megyek mélyebben bele).

    A hsz adott trendszint utolsó előtti alakzata (lásd USD elemzés), azaz letörés után, elkészülő impulzust követően északnak fog menni piac. Jelenleg nagy kérdés, hogy valóban hsz, illetve C/ED/B a kontextusa, vagy c/4 (erről még nem írtam).


    A távoli kép nincs a fejemben, nem emlékszem hsz-re, lehet valami ami annak látszik?
    Ilyenkor érdemes megnézni a belső szerkezetet. A Hsz ZZ-kből áll (illetve ED lehet a végén), belső szerkezete 3-3-3-3-3 tagolású, ahol a C hullám gyakran dZZ. Azaz jó eséllyel ezt a képet látjuk: ZZ-ZZ-dZZ-ZZ-ZZ.
    A ZZ belső szerkezeteinek variációi a következőkből épülhetnek fel:

    A- LD vagy impulse
    C - ED vagy impulse
    B- flat, ZZ, dZZ, hsz

    Ha A vagy C helyén flat van, akkor másban kell gondolkozni.

    Az elemző legnagyobb problémája, hogy az elmélet tiszta, de a grafikonról nem lehet sokszor egyértelműen leolvasni az alakzatot, csak nagyon belemélyedve, indikátorokat hozzátéve stb...

    Érthető voltam?

    ReplyDelete
  3. Köszönöm a gyors választ! Az eleje érthető, a többit még "tanulom"...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kérdezz nyugodtan, én is így kezdtem, Cimballinál! :)

      Delete