Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 23 October 2011

OTP várakozás - 43. héttől

OTP a legnagyobb kakukktojás jelenleg. Napos ábrán jól követi a bux mozgását és jelöléseit, napos alapján a 4. hullámban vagyunk felfelé, A pontot még nem láttuk. A várható végpontja a kék, szűkebben a piros téglalap által kijelölt terület lehet. Ha tényleg 5 hullám tart felfelé, akkor az 5. hullám csonka lesz, mert jelenleg 1=3, és a 3. hullám nem lehet a legrövidebb.

OTP napos chart:






AZ OTP órás chart okozza a legnagyobb fejtörést. Az 5-ös szerkezetű 3. hullám verzióját a következő (nagyított kép) miatt vetettem el. A 3/2 hullám túlmegy az első kiindulási pontján. Ez lehetett  egy adott inlikvíd pillanat, de ettől a hideg is kiráz (Mesteremtől - Cimballitól - is azonnali fejmosást kapnék, ha csak egyszerűen megszegném az alapelvet, mert a megszegésével támogatott verzió nekem jobban tetszik, még akkor is ha a mi kis BÉT homokozónk ilyen) Sokáig nem okozott olyan nagy fejtörést a másik verziós kép, mert kialakult egy ED-re hasonlító formáció, amiből nagy letörés is lett, de éppen ez az, nem lett akkora, mint amekkorának lennie kellett volna. Furcsa, de az általam figyelt indikátor is támogatta a háromszög verziót.

OTP órás chart:



Ha a teljes képet nézem, akkor bonyolult a kép, ezért inkább a várakozást választom, nézzük meg mit mutat a a piac a következő héten (igen, a várakozásomat a 3000 körüli szintekre való visszatérést felfüggesztem). Annyi ellentmondás van, amire nem tudom a választ, annyi kérdés merül fel, ami már akkora bizonytalanságot hoz, hogy inkább távol maradok tőle. Lássuk meg mit akar! Az ábrába berajzolt jelölések, csak gondolati elemek, nem várakozás, nem meggyőződés!

OTP órás chart:


23 comments:

  1. üdv AD

    Látom nagyon sok munkád van a hétvégi elemzésbe, és 180 fokos fordulat. Meg mondom őszintén én longot nem mernék nyitni. Még pedig mi van ha most fejeztük be a c hullámot 27 emelkedő nap az indexbe ez majd nem a csúcs 32 volt a legtöbb, a BUXnál és a többi indexnél is a heti gyertyák fordulós gyertyák ez is a C hullám mellett szól valamint egy remek éket formáznak, lehet a verziód meg állja a helyét de nem vagyok benne most olyan biztos.

    kappa

    ReplyDelete
  2. Szia Kappa!

    Nem gondolom, hogy 180 fokos a fordulat. Nagy tf-n még mindig ugyanazt várom. A kis tf kevert bele, de most azt mondom, hogy nagyobb valószínűséggel nincs meg A pont, kell még egy felfelé kör, amit akár nagyon gyorsan is meg tud csinálni és a hét végére esősre is fordulhat.

    Cimballi mondta:

    "A jó tréder képes folyamatosan újra értékelni az elemzését és eldobni, ha látszik, hogy nem jó, nem ragaszkodik görcsösen hozzá!

    Dick Diamond:

    "A győztes szemlélet a gyors profitért jön a piacra, ha nem jön össze, akkor zár. A vesztesek a Reménybe kapaszkodnak. A remény szó a tőzsde világában olyan, mint a káromkodás+

    és

    "Ne foglalkozz azzal, hogy mi maradt az asztalon!"

    Lehet nem megy feljebb, de nincs ott az a kép a piacon, amit vártam, azaz el kell dobni és elővenni egy másik alternatívát. Jobb ezt beismerni, mint ragaszkodni hozzá.

    Hamarosan meglesz a fordulat, meglesz az A és a mostani kép alapján nem zavar az OTP és a Bux, mert tudnak hasonló irányt felvenni. A jó hír, hogy elég komoly emelkedés előtt állunk nagy tf-n a korrekciót követően, kevés olyan alkalom volt, amikor ilyen nagy emelkedésre látunk lehetőséget és már figyelhetjük a belépési pontokat.

    ReplyDelete
  3. Üdv,

    Ad, ha az Otp órás charton a (iii) helyére tesszük az (i)-t, tehát az az 1. hullám ami 200 pontos, a 3. szintén 200, így az 5. lesz a legrövidebb, ami 100 pont jelen esetben?
    Habár nyilván ez most nem változtatna sokat a helyzeten.


    csabesz

    ReplyDelete
  4. nem tudom ki mit gondol a holnaprol,3ora mulva nyitnak a devizapiacok en csunya gap down-t varok az eur/usd-tol.ezzel parhuzamosan vervoros azsiat majd hasonlo europat....ha nem akkor reggel meglepodok:)joccakat..charlie..

    ReplyDelete
  5. Sziasztok!
    Charlie, remélem igazad van, mert shortban ülök... :)
    Üdv, desertfox

    ReplyDelete
  6. Sziasztok !

    Én arra számítok, hogy holnap az első 2 órában BUX hatiban még mehetünk felfele mondjuk 17.600-17.650-ig max. (5 percesen szépen látszik, hogy a 2-es hullám "A"-ja 17.390, "B"-je 17.251 és "C"-jének 1, 2, 3? hulláma már elkészült. Ha kész a szerkezet 17.000 alá várom szerdáig.

    ReplyDelete
  7. Szia Lacika!

    A kis kép igen valami hasonló nálam is.

    ad

    ReplyDelete
  8. Nem zárom ki, hogy megyünk egyet lefelé, mert c nem minden esetben ment a alá, illetve ha c kész is 5/1/3 ban vagyunk 5/2 lehet alacsonyabban van, mint a jelenlegi szint, illetve 5/1/4 korrekciót hoz.

    ReplyDelete
  9. és még egy, ezt tartom a legvalószínűbbnek, de lehet nem ez lesz.. korábbi verzió 2 számúvá lépett hátra, de nem töröltem

    ReplyDelete
  10. http://uk.reuters.com/article/2011/10/23/uk-usa-rating-merrill-idUKTRE79M2K320111023

    Merrill Lynch: az USA nem kerülheti el az újabb hitelrontást

    Egyre valószínűbb, hogy késik a deficitcsökkentési stratégiáról szóló kongresszusi döntés, ez pedig kiverheti a biztosítékot a Moody's vagy a Fitch szakértőinél.
    Az államadósság-csökkentő javaslatot előkészítő kétpárti kongresszusi bizottságnak november 23-ig kell egyezségre jutnia. Ha nem sikerül a többség által elfogadott, évtizedes távlatban a deficitet 1200 milliárd dollárral mérséklő tervvel előállniuk, 2013-tól fűnyíró-elven működő automatikus megszorítások lépnek életbe.
    zsozé

    ReplyDelete
  11. Mindenkinek tiszta legyen: A felfelé megy (lehet, hogy vége, de lehet, hogy van egy kis kör még felfelé), B lefelé, várhatóan 3 hullámban, de nem lesz új mélypont, majd C felfelé, egyfajta hurrá optimizmus, várhatóan az év végéig, majd egy óriási esés, ami sokak számára elképzelhetetlenül nagy lehet. Bux esetében 10000 pont felett.

    ReplyDelete
  12. Feldobok egy rövid távon bearish kis tf-es bux1112 verziót, látom sokatokat érdekel.

    ReplyDelete
  13. Igen, engem pl. a kis tf érdekel most, köszi az elemzéseidet, Ad !

    ReplyDelete
  14. Srácok!

    Nagy dolgok előtt állunk, akkora a blog mai forgalma, mint egy szürke hétköznap :o)
    A piac csak holnap 9-kor nyit, pihenjetek addig .o

    (a nagyobb fordulók előtt-után megnő a forgalom)

    ReplyDelete
  15. Hajrá Mindenkinek!

    Lassan kezdem megint elveszíteni a fonalat!
    Most ha én jól gondolkodom, lassan el kéne indulni lefelé!
    De néha egy két írás megzavar!

    Ad, hogy érted hogy év végéig fel?
    idén nem lesz lefelé az öt hullám??
    (most tartunk(vagy fejeztük be pénteken) a 2-nál?)
    a kormánynak bejön a mikulásrallys terve?

    Most jelenleg az olaj eseget!
    vajon reggelre mi lesz belőle!? Nemtom!

    Hajrá Mindenkinek erre a hétre is!
    Üdv:
    Steve

    ReplyDelete
  16. Szia Steve!

    1-2-3-4-5 naposon a mélypontig lement, onnan jön felfelé A-B-C, aminél:

    A felfelé tart, annak 4. vagy 5. hullámában vagyunk, ha kész jöhet B 3 hullámban lefelé, majd C 5 hullámban felfelé. Nagyjából december környékén végezhet az alakzat.

    A lefelé tartó 1-2-3-4-5 egy magasabb szinten lehetett egy nagy első hullám, azaz C/1, de lehetett más is, ezt még nem tudjuk, hogy mi. A felfelé tartó A-B-C lehet ennek a 2. hullámnak a korrekciója, majd jövőre láthatjuk a 3- hullámot, ami nagyon brutál lesz, esés, nagy esés, akár sok felfüggesztéssel.

    Szerintem az zavar be, hogy több ciklus van az ábrákon, több féle helyzetben.

    ReplyDelete
  17. nincs mentőcsomag, ha valaki hírre kereskedne, akkor c/3-ra lehetne most esély, időben belefér abba a két-három napba, ami a döntésig hátra van.

    DE a hírek elliott rendszerében nem az egyedi esetekről szólnak, lásd pl.: most ázsia pluszban van. Befolyásolhatják az európai tömeget, de hírre hagyatkozni nem szabad, néhány esetet kivéve, mert csak égeti a pénz!

    http://buxelliott.blogspot.com/2011/09/hirekrol.html

    ReplyDelete
  18. Jó reggelt!

    Hát akkor a lefelé megint elmarad! :(
    ez szomorú
    mert full shortban vok!
    a certik azt hiszem el fognak bukni még ma!
    nem jött össze, túl tudományosan álltunk hozzá!
    az érdekelne, hogy ázsia mi a bánatra lőtt ki!
    na mindegy!
    a második hullám mehet magasabbra mint ahonnan az első le hullám indult???

    Üdv:
    Steve
    (látom Ad te se tudsz aludni)

    ReplyDelete
  19. Szia Ad !

    Csak egy ötlet : lehet érdemes lenne a különböző timeframe-ket elnevezni, különböző betűtípusokkal, színekkel jelölni az ábrákon. A blog oldalára pedig a timeframe-k elnevezését, sorrendjét, jelöléseit kitenni. Persze nem túlbonyolítva a dolgot. Így könnyebben tudná mindenki, hogy melyik timeframe-ről beszélünk éppen, könnyebben lehetne közös nevezőre jutni (engem nem zavar össze, de lehet mást igen). Valahogy, ahogy a külföldi Elliott blog-oknál is van, lásd pl. Daneric oldalán (Wave Labeling címszóval bal oldalt). Persze ez csak egy ötlet !

    ReplyDelete
  20. Hát ez szép kis nyitó lett. Akkor short egy időre stornó, Ad, jön az 5 hullámos emelkedő verziód a nagy "A" pont kiépítéséig.

    ReplyDelete
  21. Szia Lacika!

    Jó az ötlet, folyamatosan a fejemben van, hogy valamit kellene ezzel kezdeni. Ha megnézed, akkor már próbáltam arra törekedni, hogy a különböző tf-eken lévő számozás megfeleljen egymásnak.
    Most, hogy szóltál, teszek egy próbát!

    Igen, tényleg reális lett, most már nem szólhat senki, hogy dobtam a korábbi verziót, ennyit tesz, ha van időm rendesen átnézni mindent.

    ad

    ReplyDelete
  22. Nézegetem az OTP-t, a 3600 nál lévő fibo szinte igen erős, lehet nem megy túl rajta? ad

    ReplyDelete