Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 23 October 2011

Bux nagy kép - frissités

Hathor bejegyzése emlékeztetett arra, hogy régen raktam fel nagyobb képet az index várható alakulásáról. A havi képen sok változás nincs, igaz, hogy a legutoljára feltett havi chart valamikor szeptemberben történt, nyilván azóta csak egy gyertya keletkezett. Amit anno vártam a szignálvonalak fogták az esés, elindult egy korrekció felfelé.

Bux havi chart:



A heti ábrát nézve még egyértelműbb a kép, elindult a korrekció, melynek (a) hulláma teljesülhetett, jöhet a korrekció (b) hulláma, egy csökkenés, melynek célára az egyik - számomra legvalószínűbb - verzió szerint  16.000 környéke, majd emelkedés az ábrán jelzett zónába. Többször hivatkoztam a kosár változására, nem tudom, hogy mennyit jelent ez, pontosabb célárat nem tudok mondani. (az ábrán a zónák nem jelentenek időbeli jelzést!)

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy hetes alapon nagyobb eséllyel felfelé várnám tovább az indexet (főleg ha a kosár változásától eltekintek)

Bux hetes chart:


Az ábrát szemlélve jelenleg nehéz a felfelé körre pontos zónát jelölni, lehet a téglalap, ami ideális Bux retrace, de lehet valamivel lejjebb fog megállni. B kijelölése után lehet majd pontosítani. A következő heti gyertya fontos információkat hordozhat!



2 comments:

  1. Szia Ad!

    Látom kaptál egy kis ihletet tőlem..
    hasonló a rajzunk, mondhatnám azt is ugyanaz. Jó az összehasonlítás is, igen én is néztem a 2008as fordulattal. USA 20%ot korrekciózott fentől 1350környékéről ide 1080 környékére, ezzel nem lépett be a Bear marketbe, csak korrekcióról beszélhettünk.
    köszönöm a chartokat átnézem majd tüzetesen!

    Hathor

    ReplyDelete
  2. Szia!

    Részben igen.

    Általában hétvégén át szoktam tekinteni a teljes piacot, sajnos hét közben - decemberig - nem lesz igazán jó lehetőségem erre.

    Nagyon zavar - többször írtam - hogy nem áll össze a kép az OTP és Bux vonatkozásában, a két terméknél két irányvonalat támogattam, ami nagyon nem tetszik, ezért belemélyedtem, hogy megtaláljam a szent Grált, illetve a nagyobb eséllyel rendelkező scenáriót.

    Zavar, hogy az OTP nem esett olyan gyorsan, mint vártam, azaz valami nem stimmel ott, van egy sejtésem, mindig is volt, de ahhoz át kell lépnem egy kicsit elliott főszabályán, amit nem szeretek. Igaz a fordulat megjósolásakor is megtettem, de ez már rázós pálya... De a mi kis homokozónk ilyen, nem likvid...

    ReplyDelete