Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 20 October 2010

Egy lépés előre, egy hátra

A tegnapi nap ennyi történt, vagy még sem, meglátjuk.

Lehetséges scennáriók:
1) még mindig a negyedik hullámban vagyunk (sideways), néhány napon belüli célár továbbra is a 24.100 magassága.
2) 23.500 célár elérése után C hullám teljesült és most az első és második hullámot csináljuk felfelé
3) C hullám nem teljesült, csak az elsődleges célára, irány dél 23.300-350 magassága
4) az ötödik hullám csonka maradt és a tegnapi nap  már impulse hullám indult délre.

A tegnap írt óvatosság továbbra is indokolt. A nemzetközi hangulat romlani látszik, ezt jelezhetik a KKE-i devizák és az ázsiai devizák gyengülése, de a gyengülés nem elég erős, még mindig korrekcónak tekintem.
Az SP tegnapi esése is lehetett korrekció, bár elég intenzívnek tűnt.

Várakozás a mai napra:
A kereskedés első óráiban esés, célár 23.300-350. A következő napok mozgásai a fenti lehetőségekből remélem sokat kivesz és tisztábban fogunk látni.
folyt. köv.

13 comments:

  1. A mai mozgás egyenlőre azt támasztja alá, hogy még mindig az negyedik hullámban vagyunk. 450 támasz, amit nem tudott átszakítani, most 350 messzinek tűnik.
    Ha valóban a negyedik hullám, akkor el kell indulnunk lassan északnak.

    ReplyDelete
  2. A tegnapi esés a kínai kamatemelési hír hatására történt. Lefordítva hírkereskedelem lehetett. Amennyiben tényleg az volt, akkor ma ismét a tegnapi pályára kellene visszamennie az indexnek. Azaz emelkedés a tegnapi zónába. Meglátjuk.

    ReplyDelete
  3. Megállt a piac, azonban ha elindul bármelyik irányba is lendületes lesz.
    Stop legyen veletek!

    ReplyDelete
  4. Elindult, lendületesen felfelé. Nem árt az óvatosság, a tegnapi csúcsról az OTP és a Bux is 61,8%-ra retracelt vissza, azaz akár egy első hullám is lehet lefelé. Bux1012 hasonló retrace szintje valahol 23.700 magasságába, 50%-os 23.650, de megakadt (eddig) 23,6%-on. Ezek a szintek egy szinttel feljebbi b hullámra utalhatnak!

    ReplyDelete
  5. üdv Ad

    A macd még mindig eladási jelzésen van, de az amerikai indexeknél is és egyéb más indikátorok is be adták az eladási jelet. VALAMINT egy negatív divergencia is megfigyelhető. Még mindig tartod a kitörés esélyét?

    üdv TWER

    ReplyDelete
  6. üdv Ad

    Az RFV-NÉL úgy látom elindult délnek A hullám meddig jön le megnéznéd. Megközelítőleges cél árat tudsz rá mondani?

    üdv TWER

    ReplyDelete
  7. Szia Twer!

    Tudomásom szerint a MACD követő indikátor, megerősítést szolgálja, a stochastic ebből a szempontból jobb, de nála több a hiba lehetősége.
    Ha az amerikai kitörésre gondolsz az csak egy alternatíva, Cimballi és Prechter szerint nem impulse 3 felfelé, mert más a jellege, ua. más elemzők ezt vázolják fel. El tudom képzelni, hogy az 5. hullám truncation lesz és mindenkinek igaza lesz. Nem tudok jobb magyarázatot a jelenlegi helyzetre, hacsak nem Cimballi C elmélete, de vészesen fogy a levegő körülötte, hamarosan történie kell valaminek...

    Ha a Bux1012-re gondolsz, több verzió él egymás mellett, 750 környéke erős ellenállás, ha nem viszi át, lesz egy csonka 5. hullám, vagy már a-b-c-t csináljuk (?), ezt csak a nagy esés után látjuk meg!
    Egyszerűbb lenne, ha felmenne most 830 környékére és utána csinálna egy éles esést,majd ismét fel...
    Nézzük meg mi lesz, behalt kitörésre nagyobb eséllyel fogadnék :o) Én még mindig medve párti vagyok..., de most rövid távon még egy kicsit bika.
    Jó lenne egy szép Fibo retrace március- júliusi viszonylatban (igaz 50-61,8% között vagyunk, ami elvben jó..) OTP-nél még egy kiszúrás hiányzik 6100 fölé mondjuk 6200, és Bux1012-ben is 23.900 fölé 50-100 ponttal. De nem okozna álmatlanságot, ha nem történne meg, de ebben az esetben lenne szép és kerek....

    ReplyDelete
  8. RFV-re ránéztem, nem számoltam végig, abból indultam ki, hogy a nagy stori már az 5. hullámban érte. A és B kész, most a C jön lefelé.Ha ez így van, akkor elsődleges célár 8.675 környéje másodlagos 8.080.
    Nekem úgy tűnik, megindult lefelé, ha esés lesz, nagyot fog szólni... Erős a gyanúm, hogy kedvezőtlen hangulat esetén az első céláron átszáguld...

    ReplyDelete
  9. Megnéztem ezt a Bux1012-öt még1x, egy kiszúrás zavar most, ha nem veszem figyelembe ez a 750 környéke pont egy megnyúlt 3. vége sub-subminuette szinten, éles esés kell le - mintha azt csinálná - majd ismét fel, de ebben az esetben a csúcs nem ér már 23.900 fölé, legalábbis ebben a hullámban (5.) nem, célár inkább 850, ha nem esik most tovább...

    Meglátjuk, ezeknél a kicsi hullámoknál nehéz a célárat jól belőni.
    Sok a kérdőjel, estére, holnapra tisztábban látunk majd..

    ReplyDelete
  10. frissitett célárak:

    ha elindul az 5. fel és átlépi a 750-et:
    elsődleges: 23.840
    másodlagos: 23.950
    harmadlagos: 23.070

    Sub-sub alhullámról évén szó, gyakoribb a második célár elérése, vagy a harmadiké.

    Én sem látok oly nagy átütő erőt a piacban, de Elliott hullámai ezt modják...

    ReplyDelete
  11. Ez az esés arra enged következtetni, hogy B-t láttuk ma 750-nél, 5. csonka maradt, célár 23.300

    ReplyDelete
  12. hamarosan kiderül mi következik adatok 14.30-kor reményeim szerint megerősíti valamely verziót ( 5. hullám sub -sub szinten megy fel, vagy nagy C 5 hullámban lefelé)

    ReplyDelete
  13. Miért ez a hezitáció, mert túlságosan közelről nézem és még mindig nem egyértelmű hogy hol is vagyunk, hol itt hol ott van egy megerősítés vagy cáfolat, egy biztosnak látszik, jövő hét elejére sok minden kiderül....

    ReplyDelete