Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 18 August 2023

Bux - 08.18

Az indikátorok fenntartható bull jelzése nem volt véletlen. Egy kisebb korrekció után -melyre a lehetőség szépen látszott - újabb, immáron történelmi csúcs érkezett a magyar piacra.

A hetes rsi kép túlvettséget mutat, a napos képen egy klimax-divergencia lehetősége bontakozik ki, ráadásul csatornatetőnél az árfolyam, a havi képen pedig lehetséges elakadás előtti jelzés látszik. Naposon trend végi long indikátor jelzés, ami az  esetek többségében nem éri el a távoli célárat, nagy a besülés valószínűsége, ezzel együtt ugyanakkor valamilyen szintű - akár minimális - emelkedésre még lehetőséget mutat.

Az ilyen szituációkban a tető eltalálása, de még a zónáé is rendkivül nehéz, azonban amit jó eséllyel előre jelezhetünk az a hirtelen és erős déli irányú elmozdulás lehetősége, amely több száz pontos esést hozhat nagyon rövid idő alatt, letörve az előző támaszt és akár első kisérletre az emelkedő csatorna alját.


Mindenesetre elgondolkodtató tény, hogy továbbra is recesszióban a magyar gazdaság a tőzsdeindex pedig új, ráadásul történelmi csúcson!

14 comments:

  1. Kezd olyan 2008-as szaga lenni a dolgoknak. Csak most Kínából jön a bűz. Ősz forró lehet, így pedig a Bux sem úszhatja meg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simán lehet. Ezt a kínai dolgot nem igazán kezelik a helyén. Legalábbis nálunk nem, az ért a TESLA, APPLE szépen esik és ott komoly tér lehet lefelé. Kell egy ilyen mozgásnál fundának is megjelennie, de láthatjuk, egy komoly hír jött és a többi sem elhanyagolható.

      Delete
  2. Szia Bocsi de gondolom több 1000 pontot akartál írni ez helyett : több száz pontos esést hozhat nagyon rövid idő alatt

    ReplyDelete
    Replies
    1. A vízszintes kék vonal 54000 nél a támasz amit behúztál ,arra gondolsz ha megindulunk le azt gyorsan átvihetjük lefelé? Nem nagy támasz ellenállás sem volt igazán. Igazi nagy támasz 49500-nál van de az messze van még ..... Ma meg Otp mint egy rakéta úgy felpattant ...sokat jöttünk fel 40000 alá szúrtunk márciusban és most 56500 ..mondjuk 50000 től gyorsan beindult az emelkedés.....egyébként jók az írásaid...

      Delete
    2. Szia, amire gondoltam, hogy napos gyertyában lehet több száz pont esés, de amit nem tudok kizárni, amit te is említesz, hogy kinövi magát pár ezer pontra. Lehet most egy nagyon durva fordulat is.

      Delete
    3. Köszönöm a gyors választ.! Hát igen nagyon túl vagyunk húzva ,40000 alatt voltunk márciusba, megindultunk de igazán 50000 felett indultunk be.. mentünk több mint 16500 pontot ez sok. de ha az osztalékokat nem számoljuk mert azokat hozzá adták az indexhez akkor is 14500 pont....Otp biztos jó lesz ,de most rövid távon kicsit túl tolták 12000 el tudok képzelni addig vissza mehet.A Mol nagy kérdés amióta osztalék lement szinte csak esni tud A Richter meg veszi a saját részvényit de azért ésszel. 40 milliárdért vehet áprilisban kezdte a vételeket de már kb 15 miliárdért vett. Forgalommal arányosan veszi de pl volt hogy 2.3 milliárdos forgalom volt ő megcsak a 10% tette ki az aznapi forgalomnak tehát bpven van a Richterbe adok veszek ha esünk az is lefordulhat megjelenhetnek az eladók ,na meg ath közelében van ki akar itt mindenáron venni? 9300 eshet 9000 8800 8400 8000 alá nem várnám .........Kint már esnek egy ideje Dow is Dax is ,és két napja a Cryptok is elkezdtek esni... Kérdés a Bét meddig bírja... széllel szemben. én 49500 50000 közé várom persze nem két nap alatt hanem egy hónap talán több kiderül. Ja és tényleg szept 1 , Moodys hitelminősitő vizsgálja Magyarországot már több mint egy éve vár Eus pénz nem jött. Leminősithet ,persze ha megteszi még mindig a bovli felett leszünk egy fokozattal a kérdés mit reagál rá Bét. De többet ő idén már nem fog vizsgálni majd csak jövőre. Ja meg ahogy írtad államadóság nagy gdp adat rossz de Bét csúcson van.

      Delete
    4. Én azon sem lepődnék meg, ha itt vége lenne a dalnak. Richter nehezen, de elérte a célárat (9200+), OTP szerintem egy kicsit még túl is húzták, de 2020 óta ez gyakori. A funda nagyon rossz, itthon főleg, de a kínai lufi kidurranása hozhat egy világválságot is, az átszennyezéssel, sok pénz tűnhetett el ott és amennyire összefügg a pénzügyi rendszer, nem lepődnék meg egy bearish szeptemberen.

      Delete
    5. This comment has been removed by the author.

      Delete
    6. Bét ma is új Ath -ra ment . az igaz hogy Richter és Otp 0-ás egyedül a Mol pluszos kis forgalommal na meg az Opus.... de az kis papír kicsit van benne a Bux kosárban de ha 10% megy azért az valami pontosan nem tudom lehet 50 talán 100 pont az indexben.

      Delete
    7. A határidő nem ment ki új csúcsra, érdekes!

      Delete
    8. Több oka van, egyrészt nem likvid még 7000 konti sincs nyitva az rekord alacsony még egy éve is 18000 konti volt ilyenkor kb nyitva de 20 éve 200ezer az nem semmi volt. Másrészt meg határidőt nem vesz nagy alap külföldi stb az túl kicsi neki.. Hazaiak játszanak és tényleg fent vagyunk inkább beleadnak itt mint hogy vesznek előbb utobb fordulat lesz lehet....

      Delete
  3. hello Ad! Alteo-s kérdésemre megköszönöm, ha válaszolsz. Nem láttad, még a július 17-ei anyaghoz véstem be.. köszi előre is!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem, régi szabály volt a blogon, hogy mindig az utolsó bejegyzés alá írjunk, így nem veszik el kérdés.
      Alteo most egy kritikus szinten tartózkodik. Ha nagyon bearish a kép, akkor egy korrekció jött fel (flat) és talán vége az emelkedésnek. Ha nem akkor ki fog törtni északnak, kialakul egy impulzus és esélyes az új csúcs. Korrekció esetében a cél 2900 környéke lehet és akár augusztus teljes hátralévő részében ez az oldalazás futhat majd.

      Delete