Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 4 September 2023

Bux - 09.04

A csatornatatetőről délnek fordult az árfolyam, az első divergencia még besült, ami menet közben egyébként sem tűnt fordulósnak, a második, ami most fut, már sokkal inkább. A gyorsító aljáig esett a pénteki kereskedésben az árfolyam, melyet ha nem is elsőre, de valószínűleg törni fog (ha korrekció csak intraday valósul meg, azt jelenti, hogy egy erős eséssel, egy magasabb trendszint mozgásával állunk szemben). Az első nagyobb támaszzóna 54000 környként kezdődik, a második, mely egy északi trend esetén az ideális korrekciós zóna lehet pedig sokkal mélyebben 51000 környékén.

Hetesen fordulós jelzés keletkezett megfelelő kontextusban, naposon pedig kialakult egy DRT, mely általában trendfordulatot és komoly esést hoz.


A lefordulás esélyét az első támaszintintig olyan 70-80%-ra teszem a fent említett konfugurációs felállások miatt.

10 comments:

  1. Kb. Egyet is értek veled ,van esély az esésre. Az 53000 54000 közötti szintet gyorsan elérhetjük az kb 2000 pont le innen. Utána nagy támasz 49500 50500 között van. Lehet nehezebb lesz elérni persze sok mindentől függhet. 49500 alá nem igazán várnám idén az egy nagy támasz.

    ReplyDelete
  2. https://kepkuldes.com/image/DyxBVP Meglátásom szerint, van egy igen erős csúzli rajta (a számozás nem biztos hogy jó), ugyanez megvan az OTP grafikonján is, hétfőn még belehúzhatnak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, nálam a célárat el is érte, igaz, hogy ez még trendel, hétfőn jöhet az újabb low! Nálad mi a csúzli célára?

      Delete
  3. Én inkább a indikátorok alapján szoktam kereskedni, nyitni, zárni, a célárazás nem mindig jön még be,de egy ilyenben gondolkozok. Itt az 1-as hullámot mértem a 4-re és annak a 2 és 4,23-szorosa csúzli esetén.
    https://kepkuldes.com/image/DETKui

    ReplyDelete
  4. https://kepkuldes.com/image/DOXi6N talán bejön, nem a legszebb háromszög, a célár is rajta :), az OTP-nél megvan a c:d arány ~1:0,62, itt nem található ilyen, sajnos

    ReplyDelete
    Replies
    1. A belső szerkezetek nem utalnak hsz-re, inkább egy fura korrekcióra, mely nem érte el az ideális szintet, nagyobb esélyét látom hétfőn egy up-nak

      Delete
  5. https://kepkuldes.com/image/DYVB8f Igen, megvárhattam volna a nap végét és úgy tisztább lett volna a kép egy kicsivel. Az OTP-nél is bár háromszögnek tűnik, de az e túlment c-n. Így már nem szép. + a háromszög összehúzta volna a mozgóátlagokat, itt meg nem igazán történt ez meg. Így talán maradt a piros számozás. Végül is most a 30 perces mozgók emelkedést jeleznek. Utána majd alkalmazkodok :)

    ReplyDelete
  6. Csak egy elképzelés. https://kepkuldes.com/image/DgyArB A c hullámnál ez már egy háromszögnek tűnik, amit bejelöltem. Elliott háromszög mérési módszerével oda jönne ki a vége, ahol "a" hullám ax1,27-1,38 lenne, a lefele tartó hullámnak pedig kb 50%-nál állna meg. Utána meg jöhet az ereszd el a hajamat :)

    ReplyDelete
  7. Nem jött be. Az a háromszögnek tűnő alakzat inkább 1-2-i-ii lefelé.

    ReplyDelete
  8. Igen, a hsz nem működött. A tegnap este azt mondja, hogy vagy vége a korrekciónak felfelé, vagy annak első alhulláma fejeződött be, alternatív bullban, max egy LD jöhet szóba- kicsi az esély rá.

    ReplyDelete