Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 7 March 2020

BÉT (kispapírok)

Az elemzéseim kapcsán nagyon fontos tényező az adott termék likviditása és az, hogy egy-egy személy/kis csoport döntése ne tudjon hatást gyakorolni az árfolyamra. A magyar tőzsdén a kispapírok ezekenk a feltételeknek csak korlátosan feleltethető meg. 

A likviditással szemben támasztott kritériumok a tf szint megemelésével némileg korrigálható, de ennek ellenére is a találati pontosság sokkal alacsonyabb lesz, mint a nagyforgalmú papírok esetében, ezért az ilyen elemzések esetében, a spike-ok megsérthetik a szabályokat, túlmehetnek a célzónán, vagy akár egy döntés következtében el is maradhatnak attól. Kezeljétek fenntartásokkal!

ESTMedia

Az ESTMedia hányattatott sorsáról néha-néha olvasok egy-egy felugró címet, de nem követem a papírt, tulajdonképpen most azzal sem vagyok tisztában mit csinál, mik a tervei, ugyanakkor a charton egy TA elemzőnek minden szükséges információ megtalálható.
A chart alapján azt gondolom, hogy egy oldalazás után további esés érkezhet a bő két éves sáv aljára, illetve talán egy kicsit tovább. 

OTT1

Valamivel több információval rendelkezek erről a cégről, korábbi elemzés sikeresen eltalálta az emelkedést és a célárak is teljesültek. Azóta komoly esésen van túl a papír. A múlt héten egy hatalmas bullish engulfing gyertya jelent meg a 3D charton, ami egy indikátorképpel nagyon sokszor fordulós jelzést hoz, ráadásul erős menetet jelez előre. Mint minden setup ez sem tökéletes. Ha eltekintek ettől az objektív jelzéstől, ami nem 100%-os, akkor a következő célzóna után egy jelentősebb 220-250-ig tartó emelkedést mindenképpen várnék.


4IG

További esést gondolok, előtte lehet egy 650-700 körüli zónába egy felszúrás, de utána inkább a jelzett zónába csapódást gondolom reális lehetőségnek.


17 comments:

  1. Szia Ad!
    Volt szó a napokban a EUR/NOK keresztről. Amennyiben a lefordulás megtörténne az még beleillene abba az elemzésbe, amit decemberben írtál, hogy egy ending diagonál fut nagyobb idősíkon?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Kitti!

      Igen, elképzelhető a mostani mozgás pedig még támogatja is. Kell egy lefelé mutató setup napos vagy hetes szinten és jó esélyei lesznek a shortnak.

      Delete
  2. Ígértem,hogy a hétvégén a coaching gondolatról is írok pár dolgot.

    A hozzám eljutott kérdések, javaslatok alapján a következőre gondoltam:

    Heti egy alkalommal egy csoportos (igény szerint személyes) konzultációs lehetőség, ahová a résztvevők hozzák a saját chartjaikat, elképzeléseiket, rajzaikat (nyilván a korábban a tréningen elhangzott eszközök használatával készült elgondolásokat, másban nem biztos, hogy tudok segíteni).
    Megnézzük az elgondolásokat, hibákat, javítjuk őket, készségszintre fejlesztjük a mutatott, tanult eszközök használatát.
    A coaching a tréningen résztvevők részére szólna, akik megismerték a módszertanom, az elméletet.

    Várom az észrevételeket!

    ReplyDelete
  3. Amint végzett hallgató leszek nálad, benevezek coachingra is.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha jól számoltam négyen írtak eddig, hogy érdeklődnének. Ha van még kettő komoly ember, akkor áprilisra ráveszem magam. Tréning után jöhet a coach is (3-an jeleztek). Oda várom még az ötleteket, mi lenne a segítség, esetleg a korábbi tréningesektől is, hogy nekik mi okozta a legnagyobb nehézséget, mi adná a legnagyobb támogatást!

      Delete
    2. Szia!
      Én csak olvaslak, nem nagyon kommentelek (talán 1x), de engem is érdekelne a tréning.

      Delete
  4. kemény hét jön, a rv piacokon, az olajnál, öveket becsatolni!

    ReplyDelete
  5. https://invst.ly/q1uon - EUR/NOK 10,64!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. 10,98 - havi ed klimax
      sokan mennek ma tönkre...

      Delete
    2. Szia Ad! Mi lehet a tető? 11 fölé nagy felszúrás várható?

      Delete
    3. Ha ED, akkor nincs rá szabály, szépen kiment, de most hátra kell lépni, mert nagyon magasra futott, még nincs fordulós jelzés naposon, továbbra sem.

      Delete
  6. Replies
    1. már megtörtént... ott a rés, ahol tanítom :D

      Egy szakértő délután bemondta a CNBC-n, egy srác az egyik csoportból szólt, megnéztem, és tényleg, ott a rés, ahol kell lenni, erre most kinyitottunk :D 32 környékén.

      Delete
  7. Olaj, írtam h már nincs olyan messze a 20 alatti ár, a felét behozta vasárnap nyitóban :D

    ReplyDelete
  8. Szia.
    BTC-ra ránéznél majd ha lesz egy kis időd/kedved? :) Köszi!

    ReplyDelete
  9. Akkor most ne gondolkodjak hosszú távú beszállón az olajban? Inkább majd 20 alatt? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kitettem egy tavalyi elemzést az olajról, nem tudtuk miért...

      Delete