Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 11 March 2020

BÉT - BUX

Gyorsan esünk, a hétvégén felrakott elemzés célára hamarosan teljesülhet, pedig havi tf!

Aktuális:
Terv:


19 comments:

  1. ilyen gyors bulira én sem számítottam

    ReplyDelete
  2. Lehet, h otp is gyors lesz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sziasztok!
      Ma bux hatiban az árjegyző nem tudta néhány percig hogy mi van a 12h'15-ös gyertyánál mert 20 kontivál kb egy ezrest vertek be rajta:)))))), de jól esett nekem is:))), 13h50-kor zártam is

      Delete
    2. Likvidáltak valakit. Ilyen az, amikor nem méretezi a számla nagyságához valaki a pozíció méretet és eléri azt a szintet, ahol a bróker piacin rádobja a pakkot a rendszerre. Valaki elbukta a számláját.

      Delete
    3. Módosították a letéti követelményt. Eddig 13x volt azt hiszem, most már csak 3x a tőkeáttét. En ma reggel kaptam az értesítést h kevés a fedezet, pedig hat dehogy volt.. ráadásul shortban voltam, 3000 pontos BUX mínuszban..

      Delete
  3. AD
    Mondjuk a ma kihirdetett vészhelyzet nem HUF erősítő tényező, és valszeg egy jó darabig így is lesz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://buxelliott.blogspot.com/2018/07/hirek-szerepe-avagy-nem-hirek-mozgatjak.html

      Delete
    2. Köszi Stef! Üdv újra itt!

      Ma olvastam egy kiborulást, hogy nem lehetett előre látni az esést, meg a koronavírust fundásan. Fundásan szerintem sem, de technikailag voltak figyelmeztető jelek, talán tavaly ősz óta. A fundát nem értékelem túlságosan sokra, mert amit mondasz azt a következők szerint is lehet értelmezni:

      A/ Válsághelyzetet hirdetett a kormány, komoly baj van, a gazdasági teljesítmény lassulását, recessziót várnak.
      B/ A kormányzat a nagyobb veszteségek elkerülése érdekében felelősen döntött, így mérsékelheti a gazdasági hatások kockázatát

      Az egyik pozitív a másik negatív, pedig ugyanarról beszélünk. Ha a többi ország nálunk rosszabbul jár el, akkor mi erősek leszünk, maradunk, a többiek gyengülnek, pl.

      A forint esetében több hónapos időtávon gondolkozom, de egy gyorsuló szakasszal az elején.
      Ennyi idő alatt lefuthat a járvány, sőt lehet egy gyertya is elég hozzá. Az időtáv azonban a mostani tőzsdei esésnél látható, hogy mennyire kiszámíthatatlan tud lenni.

      Van egy dolog, ami mellett elmész. A válság miatt összehangolt jegybanki akciók vannak és további kamatcsökkentést várnak ebben a hónapban az USA-ban. Ebben az esetben eltünik a kamatelőny, amit a forint hitelek és magasabb kamatozású papírok között van (USA, cseh), eltűnik az arbitrage, a carry trade lehetőség, ami pánikszerű menekülést indíthat el és forint vételt jelent a piacon. Meg kellene nézni, hogy pontosan mennyi ilyen ügylet van, 3000 milliárd-ra emlékszem, szóval vicces, de egy válság megszünteti ezt az előnyt és pánikszerű erősödés is jöhet. Eddig az elszúrt gazdaságpolitika miatt volt egy árfolyamelőny (folyamatos gyengülés) és egy kamatelőny. Ha mindkettő megszűnik, akkor hirtelen forint erő jöhet, akár a járvány ideje alatt.

      Delete
    3. Ezzel egyetértek így van és a huf erosodest inkább kozeptavon latom en is.

      Delete
  4. Szia Ad!

    S&P 500-ról vagy Eur/Usd-ről várható tőled majd picit részletesebb elemzés?

    ReplyDelete
  5. Szia Ad.

    Irtad, egy lèpest hàtra(eur/nok)
    De lenne egy kérdésem eliott szerint, megallapitható hogy ebben az esetben mik azok az árszintek az emelkedés előtt amik bizony fontos szintnek számítanak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ez engem is érdekelne, tudom a funda annyira nem számít, de a norvégoknak hogy fér bele az, hogy 3 hónap alatt 12 %-ot gyengül a devizájuk? Oké, hogy olajkitettség, de ennyire nincs nagy baj ott, mint 2 éve a törököknél mondjuk...

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Van egy módszertan: nem figyelni a híreket, el kell felejteni a fundát

      Thomas! Nem értem pontosan "emelkedés előtt fontos szintek?" Ellenállásokra gondolsz?

      Delete
  6. EUR/NOK: Tört az ék elképzelés
    Márciusban szerintem meglesz a 11,29ess szint (11,29-11,35), utána jöhet egy korrekció, vszinu nem túl mélyre és esetleg további csúcsok.

    ReplyDelete