Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 6 November 2019

Richter

Extrém optimizmus, ha végigtekintek a chart történetén az elmúlt 1-2 évre visszamenőleg, felfokozott hangulat a gyorsjelentés ellőtt.
Ellenállás előtt a piac, miközben elért egy várható célárat. Lehet a jó gyorsjelentés eladási hullámot, profitrealizálást hoz? Egy ekkora menet után, egy ilyen ellenállást ritkán visz át a piac, ezért egy elfordulásra voksolnék a következő napokban, természetesen ez csak a nagyobb esély, ettől függetlenül akár át is törheti első nekifutásra az ellenállást.
 
Richter napos chart:
 
 
 

15 comments:

  1. Az elképzelésre meg is jött a short setup jelzés. Esélyes, hogy a piac a fent vázolt elképzelés mellett teszi le a voksát.

    Ahogy a topikokat olvasom, sok a reményben ülő vásárló, aki a 6000-es árat várja megint. Elképzelhető, hogy egy hevesebb megindulásban ismét a psziché győz és felülkerekedik a "hit or run" érzés, azaz rázárnak a pozícióra. Ezzel a lendülettel akár a jelzett zónába is sodorhatják a papírt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A jelzés él, ugyanakkor 4H charton egy kósza felszúrást még belelátok a szerkezetbe.

      Delete
  2. nagyon csend van sziasztok
    EUR HUF lassan 333 sávtető meg lesz akkor innen egy kis visszaerősödés 330 ig?
    USD HUF vajon eléri szintén a kb 304 sávtetőt?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skype, mail viszont aktív :D Majd óradíjat fogok kérni a Coachingért :D

      336-337-re mutat egy setup, illetve 339-341-re a második célára, de ezt írtam pár bejegyzéssel lejjebb, még a hét elején.

      330 már messze van, nem lehetetlen, de kicsi az esélye. a hetes gyertya GIANT, visz mindent, az előző heteket.

      Delete
  3. step by step:

    https://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/5daf44aa-9bdd-4706-945b-6424f5289420

    https://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/6230ff1c-73a7-449d-aa93-c4af5f2d1a7f

    ReplyDelete
  4. Szia Ad,
    Az arannyal kapcsolatban lenne kérdésem. Ez a mostani lefelé tartó irány, már az a mozgás ami az ideális zónába megy le?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia!
      Szerintem nem. Arra számítok,hogy a jövő héten megpattan és erős északi mozgás indul, nincs rá jel, de valami miatt ebbe az irányba hajlok. Indexek nagyon közel vannak egy csúcshoz (lehet már bent van - USA), amiből akár egy méretesebb esés is jöhet, ez inkább abba az irányba hatna, hogy az arany emelkedik, ahogy ebbe az irányba mutat a forint gyengülése is a múlt héten. Mindig annak a terméknek a chartját érdemes nézni, amit elemzünk. De arra gondolok, hogy az emerging market és az arany az index gyengülése most korrelál.

      Delete
  5. Mindezek után venné célba a bejelölt ideális zónát a charton az árfolyam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Úgy fogalmaznék, hogy igen, erre van a legjobb esély, de a piacon nincs biztos. Valamiféle korrekcióban van véleményem szerint az arany, valamilyen 4. hullámban, annak is talán a b alhullámában. A b hullám a legkiismerhetetlenebb, a legnehezebben előrejelezhető hullám. Lehet gyors és lehet nagyon lassú, lehet egyszerű, de lehet nagyon komplex is, szóval olyan, amivel mi férfiak az életben sem tudunk sokszor mit kezdeni, egy szeszélyes hölgy. Itt most én egy hüvelyujj szabályom miatt komplex b-re számítok, meglátjuk a piac visszaigzolja-e, vagy elveti az elgondolást.

      Delete
  6. errő lehet lemaradtam,mi az ideális zóna?

    ReplyDelete
  7. Erre az elemzésre hivatkozok:

    https://1.bp.blogspot.com/-IHUPJHq-CBk/XZDU9sYm8nI/AAAAAAAAR8A/XPJFN1e7hKAsNxQ5OopWpqMJC3RewegPQCLcBGAsYHQ/s1600/Gold1.PNG

    ReplyDelete
  8. Nálam 1419 az ideális célár, 1456-on gyakorlatilag tickre hozta az első célárat 2 napos chart alapján.

    ReplyDelete
    Replies
    1. szerintem el is indult 1419 környékére az árfolyam, esetleg még 1469 környékére felszúrhat.

      Delete
    2. AZ ideális korrekciós szint szerintem is az általad említett zóna, kérdés, hogy valami komplex korrekció jön le, vagy csak annak a hulláma. Meglátjuk.

      Delete
  9. wti:
    https://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/3a913799-ad0a-45f4-a049-9115ec1343f4

    ReplyDelete