Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 16 October 2019

EUR/HUF

Elkészülhetett a korrekció első hulláma, a célzónából fordlni látszik a piac. Ellenálláson át kell küzdenie magát az emelkedéshez, ha sikerül, akkor akár 338,7 is elérhető lehet, de előtte van két akadály: 333,0-333,5 és a 335,7-336,5.
Az utolsó gyertya nem zárt,  így amennyiben a mai gyertya maga alá fordul, az elképzelést azonnal felül kell vizsgálni.

EUR/HUF napos chart:

8 comments:

  1. EURUSD: bár el kell merülnöm a keresztben, mert régóta nem mélyültem el benne, reális esélyét látom annak, hogy bent van a low, azaz itt a várt fordulat, ami 1,18 -1,2 -1,22 magasságába viheti fel a keresztet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hé m8! :D de hát tudod! Nem írtam újat! Elliott ezt mondja, kb oda kellene érnie, nem?

      Delete
  2. Ad, és a Brexit deal? Ennek ellenére is Ft. gyengülést vársz?
    Tudom, többször írtad már, h nem nagyon veszed figyelembe a híreket. De ha megszületne a deal, akkor azért az elég erős funda pozitív hír lenne a forintnak...
    Ha EUR/USD kitörést vársz, akkor $ gyengülésre meg sok HUF short fog zárni sztem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A brexit semmit sem befolyásol, ahogy a hírek sem, általában, vagy csak igen rövid ideig, ennek vannak külön szabályai, de a fő szabály az, hogy nem a hírek mozgatják a piacot! Aki egyszer ez alapján kezd el szemlélődni, annak hamar kellemes meglepetésben lesz része.

      Fejlődési ugrásaim:
      - Elliott rendszerének megismerése
      - Cimballi & Szarvasvadász tréning
      - Hírek elhagyása
      - Indikátorok használata
      - Közös tréning Cimballival
      - Saját trénig készítése
      - Főállású trader pozíció

      Azaz az egyik legfontosabb dolog volt az elmúlt 10 évben, ami a traderré válás folyamán segítette az elemzéseimet, a fejlődésemet a tanulás mellett a hírek elhagyása volt.

      Mindig csak azt a keresztet nézem, amit elemzek. Lehet és van korreláció a keresztek között, de nem állandó és nem 100%, nem elég erős, így pedig hibát lehet elkövetni.

      Miért lenne erős funda pozitív hír?

      Egyelőre a forint hozta azt a várakozást, amit minimálisan lehetett látni (péntek 331-333,5), azért ez volt a célár, mert a lefelé kör szerkezetileg kérdőjel nálam, ha egy lefelé tartó impulzus megnyúlt 5. hulláma, akkor a korrekció 333,5-re mutat. Ha ED a nagy formáció, akkor itt mély korrekció is lehet. Ha az eurusd fordul, akkor akár 1,22-ig is felmehet a kereszt, de ettől még nem várnám 260-ra a forintot...

      A forint gyengülhet az eur-ral és az usd-vel szemben is, csak lehet az egyik nem lesz annyira jelentős. Egy válság esetén az emerging piac devizái meggyengülhetnek, egy autóipari összeomlás, recesszió hathat a magyar gazdaságra stb..., ez funda. A funda elemzők pár hónapja 310-ra, 320-ra várták a forintot, 334 lett belőle, ahogy a chart jelezte. Nem tudok a funda gondolatokkal mit kezdeni.

      Delete
    2. köszi a részletes választ!
      (akkor most nincs pozid eur/huf -ban?)

      Delete
  3. A brexit dealt meg elkaszalhatja a parlament, felrevezetoek a megallapodasrol szolo hirek sztem. Lehet meg meglepetes ebben a temaban.

    ReplyDelete
  4. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20191019/itt-az-ujabb-joslat-jovore-350-kozelebe-gyengul-a-forint-404415

    ReplyDelete