Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 21 March 2019

EUR/HUF

Leért a kereszt egy lehetséges célárhoz (amennyiben valóban C hullám jön lefelé, ami jó eséllyel egy ED). Tegnap délelőtt jeleztem, hogy érdemes odafigyelni a keresztre. Annak ellenére, hogy hagyományos értelemben vett forduló jelzés nincs, az árfolyamhoz kapcsolódó RSI érték több tf-n is klimax állapotba került, ez elsősorban az órás és a négyórás timeframere volt igaz, ami jelezte, hogy nagy az esélye egy felfelé körnek, mert túladottá vált az EUR a forinttal szemben. A tegnapi nap egyben a határidős ügyletek zárásának (déli 12 óra) ideje is volt, ami után el is indult északnak az árfolyam.
A napos érték a múltbeli adatok tanulmányozása alapján szintén klimax közeli állapotot mutat, utoljára ilyen értéken 2018 januárjában járt a kereszt, ami után jelentős forintgyengülés következett be (307-330). Hasonló a helyzet a hetes értékkel is, ami ilyen szinteken 2008 júliusában tartózkodott - 228 körüli szinten  - ami után 318 fölé jutott az árfolyam egy gyors forintgyengülés után.
A belső szerkezete az esésnek nehezen számozható, az órás, négy órás tf-n a klimax egyértelmű, a napos szinteken "elég jó" eséllyel rendelkező verzió, a hetes tf-n pedig további megerősítésre van szükség.
Nem állítom, hogy innen 330 fölé (340-400) megy az árfolyam, tulajdonképpen a mély rsi értékek miatt a felfelé kört egyelőre kontratrend, azaz trenddel szembeni tradeként kell kezelni, naposon még fordulós gyertyajelzés sincs, így egyelőre h1/h4 trade az emelkedés. Nem állítom, ugyanakkor lehetőség! A jelenlegi mozgásnak az elsődleges célára 316 környékére mutat (in 312,7, sl 309, tp1 316, tp2 ~320, tp3 ~330/340, tp4 ~360+). A kecsegtető lehetőségek miatt érdemes a managementre figyelmet fordítani mindazoknak, akik pozícióba léptek. 

EUR/HUF napos chart:


A számozás erős feltételezés!

7 comments:

  1. Nálam egy vissza korrekció jön picivel 320 fölé, utána onnan vissza le, 304= fibó38,2 296=50% 287=61,8% elég meredek elképzelés egyelőre egy ilyen erős korrekció, utána viszont egy tartós forintgyengülés indulhat, bőven 400 fölötti eur-huf árfolyamra spekulálva. Meglátjuk mi lesz, de a forint, mint befektetési eszköz, hosszú távon, nem tűnik jó választásnak a grafikon szerint.

    ReplyDelete
  2. kamat szempontjából sem vonzó forintot tartani

    ReplyDelete
  3. Főleg úgy, hogy a prémium állampapírokat nem lehet lejáratuk előtt visszaváltani. A másodlagos piacon lehet eladni, de ez a piac bármikor képes lehet gyakorlatilag lefagyni. Aki ma magyar állampapírokba fektet, annak illik mérlegelni ezeket a kockázatokat is. A látszólag átmeneti előnyök, könnyen tudnak a visszájukra fordulni.
    Aki ma és holnap is nyugodtan akar aludni, az mindenképpen jobban teszi, ha elkerüli az összes magyar befektetési lehetőséget, legyen ez részvény vagy akár állampapír, biztosítás stb. Egy központilag manipulált, irányított piac, hosszabb távon mindenképpen értékvesztésre számíthat, azok a befektetők akik számítanak a piacon az ilyen helyeket messzire elkerülik.

    ReplyDelete
  4. @Ad szep osszegzes/megfigyeles gratula

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyon köszi! Köszönet illeti meg Pétert is, aki rám szólt a klimax miatt. Nem figyelem a keresztet rendszeresen, de miután szólt megnéztem! Tréningen beszéltem róla, hogy az rsi-nél hol kell figyelni (nem 70-30), az információ átment :D.

      Delete
  5. Koszi Ad,remek osszefoglalo.

    ReplyDelete