Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 21 March 2019

DAX

Egyelőre hozta az elképzelést a német index és a célzónából lefordult, nőtt az esélye, hogy itt valamiféle korrekciós hullám mozgott északnak és egy lendületes eséssel folytathatja az útját délre. A mozgás jelenleg még korai stádiumban van, így short belépőre naposon még biztosan nem mutat semmi, de érdemes figyelni, mert akár (ha elindul akkor tényleg jó esélye lesz) új low-ra is futhat.

DAX napos chart:


A rajzolt csatorna aljnál érdemes lesz figyelni a viselkedésére, 11.400 környékén egy támasz is található, a támaszt letörve 400 pont esés jó eséllyel bekövetkezhet.

39 comments:

  1. Dax-ot még egy kicsit fölfelé várom 11900 környékére, de onnan nagyobb esés nálam sincs kizárva, a tavaszi osztalékvágások miatt is.

    ReplyDelete
  2. Euro amerikai dollarnal finomodott a kep?
    https://3.bp.blogspot.com/-HW1BaYTnsCY/XGPIOEL-2QI/AAAAAAAARQA/Y4TqVcub1ogqyvkWnefUdR9o46m8fAlKACLcBGAs/s1600/eurusd%2Bnapos%2Bchart%2B0213.PNG

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem.
      Lehetett itt is vége a lefelé mozgásnak, vagy hiányzik még egy nagyobb lekör. Annyira kétesélyes a dolog, hogy inkább csak távolról figyelem.
      Kisebb tf vmi lefelé kört várnék most inkább, de majd meglátjuk, eső sávközép fogta a lejövetelt.

      Delete
  3. Szép napot!
    Nem szeretnék sem okoskodni, sem bántani a hozzászólásommal senkit! Csak gondolkodom a beírásokon, elemzéseken. Elliottal soha nem fogtok egyértelmű irányt látni, mindig van más, újabb alternatíva. AD is mindig úgy fogalmaz, hogy ne foglaljon konkrét állást egyik irányt illetően sem! Aztán persze az egyik irányt illetően mindig igaza lesz! Hisz valamerre mindig megy! Mindig kétesélyes lenne a piac? Én nem így gondolom! Sokkal több az egyértelmű helyzet, mint az itt említett kétesélyes! Ezeket kell meglépni! Én is így teszem! Ha az itt olvasottak szerint vennék vagy nem vennék fel pozit (biztos sok ilyen trader van!!), akkor bizony nem sok nyerőt tennék zsebre!
    De ettől még biztos meg van elliot “ szépsége”! Ha valaki hisz benne és tudja használni! Nekem nem jött be! De ez is csak egy elme gondolatai! Sok sikert nektek!
    Tomi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Valamit félreértesz, nagyon.

      Elliott önmagában nem kereskedési rendszer, annak csak egy eleme. Ha mindig azon parázol, hogy ellened megy a piac, akkor soha nem fogsz lépni, soha nem fogsz keresni. Egyértelmű helyzet soha nincs a piacon,ha úgy gondolod, akkor szinte biztos, hogy tévedni fogsz! Jó eséllyel rendelkező szituáció rengeteg van, ahol nagy esélyed van arra, hogy találsz, biztos nem lehetsz a találatban, de matematikailag, statisztikailag elég jó várható értékkel rendelkezhetsz.

      Elliottban nem hinni kel (a hit ilyen értelemben tudás/értés hiányt jelent), meg kell tanulni, érteni kell, nem csak felületesen!

      Elliottal foglalkozó emberek 90-95% elakad az "ötháromnál", ennél azonban ez bonyolultabb, komplexebb.

      Felelősségem van abban, hogy mit írok le, aki olvassa az nincs sokszor annak a háttértudásnak a birtokában, ami alapján döntést hozok, látom a bajt, vagy a lehetőséget. Sajnos az értés szintű képesség sokszor rémisztően gyenge, csak azt olvassák el vagy értik meg az emberek, ami igazodik a hitrendszerükhöz. Ezért fontos, hogy ha van egy lehetőség, azt a saját kereskedési rendszerbe illesszék be, legyen az Elliott-i kép mellett egy objektív rendszer, ami kizárja az érzelemeket és segít döntés hozni, mert matematikailag bizonyított, hogy az esély mellette van. Legyen money management, tudja, hogy mikor kell zárni, ki kell rakni a stopot, feszíteni kell, vagy éppen zárni.

      Ha valakinek nem jön be Elliott, akkor hagyja, főleg akkor, ha neki van egy működő rendszere, amit nem lehet fejleszteni.

      Delete
  4. mi már teljesen kétségbe vagyunk esve... már úgy látjuk, hogy soha de soha nem fog esni a piac. Észbontó, ami zajlik a fiskális easing, monetary easing, srv-k láncolatával... piramisjáték. Te erről mit gondolsz?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Funda.

      Extrém optimizmus időszaka, nem lehet tudni meddig tart, 1 hét, 1 hónap, 6 hónap. Érdemes lesz figyelni, mert nagy borulás jöhet, de a mikor az kérdés. Legyen egy alacsonyabb tető hetesen, kéthetesen SP, NQ, Bux stb-
      ben

      Delete
  5. usd huf visszaállt akár a régi gondola ,zászló formáció... 1w ,jól láttad a eur usd kivárás!! Azt gondolom ,h mivel nagyon látszik ,h nem tud új aljra menni a usd huf kiránthatják akár !Talán az OTP shortomat is tudom zárni ,ha elromlik a hangulat :)

    ReplyDelete
  6. Az eur huf 1w ha igy marad ma ,átölelő gyetyakombi ,gyengülést hozhat .. usd huf d.párt támogathatja

    ReplyDelete
  7. Értem én hogy nem kereskedési rendszer! Akkor meg minek! Miért bevinni egy olyan elemet a rendszerbe, ami a sokadik akár és még adott esetben el is bizonytalanít! Elliott hozza a parát, elbizonytalanít és a elmarad a belépés!
    Minden egyes pozimról statisztikát vezetek! Szerintem igen is van egyértelmű helyzet! 10 felvett poziból 8,7 nyerőben záródik, 1,3 bukó pozí, vagy a korai nyitás miatt üti a stop! Csak a példa kedvéért! Remélem el tudom magyarázni, hogy értsétek! Veszek valamiből 1darabot. Stop 10€ távolságba. Ha kiüt buktam 10€! Általában egy darab pozin 18-25€ nyerő van! Ha a statisztikámban lévő 10 nyitott poziból 1,3 vesztes az 10€, 8,7 nyerő pozi, akkor az kb 104-150€! De nem egy darabot szoktam venni, ezért nyilván a bukó és a nyerő is hatványozódik! De a lényeg, hogy 10€ bukó mellett van 104-150€ nyerő!
    8 éve kezdtem élesben tőzsdézni, előtte 2 évig a stratégiámat csiszolgattam, de munka mellett nehéz volt! Több volt a fizetésem, mint a tőzsdén nyert pénzem! Aztán gondoltam 1 nagyot 2015-ben fizetés nélküli szabit vettem ki! És a fizetésem többszörösét tudtam megkeresni! Nem mentem vissza dolgozni, felmondtam! 3 éve független vagyok! A kezdő tőkémmel kereskedem, a hasznot minden hónapban kiveszem!
    Ezzel csak annyit akartam, hogy keresse mindenki azt a rendszert ami jó neki!Lehetőleg a legkevesebb elemmel, kisebb a hibázási lehetőség és az elbizonytalanító tényező! Sok ember nem hisz a szemének ezért hagyja ki a lehetőségeket, mások félnek! Legyen rendszered, elképzelésed és tedd oda magad! Akkor sikeres lehetsz!
    Nem akartam ezzel semmi rosszat! Nem is zavarok tovább!
    Hajrá mindenkinek! Ügyesek és sikeresek legyetek!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neked nincs rá szükséged!

      Delete
    2. A statisztikád azt mutatja, hogy 13%-ban az egyértelmű helyzet sem az.

      Delete
  8. :-)))) Sose legyen több tévedésem! Asszem emberből vagyok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tudod csak a következő dolgokat nem értem:

      - Van egy ember, aki úgy kezdi a tőzsdei pályafutását, hogy két évig dolgozik egy rendszeren, majd pár év múlva feladja az állását, mert csinál egy 87%-os találati arányú setupot, melynek várható értéke 1,4-2,04 R. Mindkettő hihetetlen szám DT esetében, mert az iparági statisztikák sokkal nagyobb stopos ügylet arányszámot mutatnak, főleg kis tf-n. De én nem mondom, hogy lehetetlen, de egy millióból, talán. Azt pedig tudjuk, hogy 85-90% a tradereknek nem sikeres. A kezdők nem ennyi idő alatt és nem ezt az utat járják be.

      -Van egy boldog, frusztrációtól mentes sikeres életed, ennek ellenére ezt a blogot olvasod, minek?

      - Létrehozol 2019 márciusában (ma) egy blogger profilt, hogy el tudd mondani: Elliott semmire nem jó. Király vagy. Miért kell erre energiát fordítani, ha egyébként 'oly sikeres vagy?

      - Aki statisztikázik, könyveli a tradejeit az pontosan tudja, hogy mekkora a várható értéke a nyerő poziknak, szóval nem 18-25, hanem pontosan 20,2 vagy más, ahogy a találati százalékot is tudja, írja. Sőt, az nem vét ekkora számítási hibát 10 darab pozíció számításánál.

      10 pozi:
      nem talál 1,3, risk: -13 EUR
      talál 8,7, Reward: +156,6-217,5, azaz 8,7*18 - 8,7*25,
      Szumma eredmény: 143,6-204,5 (38-62% tévedés)

      Delete
    2. A neten mindenki azt állít magáról amit akar, mi pedig élünk a lehetősséggel, hogy elhisszük vagy sem! :D

      Delete
    3. Két évig kőkeményen dolgoztam és kisérleteztem a stratégián, bejött! Igen csináltam egy nagyon nagy találati arányú setupot! Minek gályáznék másnak?
      Nem mondtam, hogy DT, azt sem hogy kis tf.
      Miért olvasom a blogot? Egy ismerős hívta fel a figyelmemet pár hónappal ezelőtt, (aki egyébként elliottos) hogy nagyon sok bizonytalanság ( ha nem megy fel, akkor le stb..), illetve a "kétirány". csupán érdekességképp kukkantottam be, aztán már vadásztam a kétirányú beírásokra...
      Azzal kezdtem, hogy "Nem szeretnék sem okoskodni, sem bántani a hozzászólásommal senkit!" Nem azt írtam, hogy semmire nem jó, csupán a meglátásaim írtam le! Látom besértődtél ezen!
      Nagyon pontosan statisztikázok és nem az érdekel, hogy mennyi a várható érték, hanem hogy mennyi az elkönyvelt érték! Kit érdekel, az hogy mennyi lehetne....., te csak elmélethez értesz??? Minek számolgatni bármit is??
      Nem is értem miket számolgattál? Elméletben kiszámolni??? Te el szoktad költeni az elméletben megkeresett pénzt? :-) Ezt tényleg felesleges volt!
      Nem azt vetted le az egészből amire gondoltam, de az irigység lejött a beírásodról! :-)
      További szép napot!

      Delete
    4. :D, a számok nem hazudnak! Az indulataid sem!
      Szép napot!

      Delete
    5. Nincsenek bennem indulatok. És nyilván azok a számok nem hazudnak amik lekönyvelve vannak, a többi csak elmélet.
      Mit érezhetek belőled? Keserűséget? Cinizmust? Irigységet biztosan... :-)
      De nem kell irigykedned, mert nem a te "elméleti" pénzed van nálam... :-)

      Delete
    6. Egy dolgot érezhetsz bennem, hogy hitetlen vagyok a történettel és a leírtakkal kapcsolatban. Nem hiszem el, amit mondasz, amit írsz. Ennek pedig az az oka, hogy a leírt sorokban, gondolatokban, adatokban, a motivációban ütközések vannak.

      Persze ettől még lehet igaz, szoktam tévedni:D

      Delete
    7. De nyitott vagyok, meg tudom változtatni a véleményemet. Írd be erre a blogra a következő 20 nyitásodat, a nyitást követő öt percben (belépő szint, stop szint, időpont) majd a kiszállót, ismét öt perc időintervallumon belül. A konkrét számok megmutatnak mindent, lesz 16-17 eltalált ügylet és 3-4 stopos. Ha látom megemelem a kalapom és elhiszem, amit írtál. Én a neten csak ebben hiszek, az előre leírt dolgokban. Lássuk!

      Delete
    8. Tomi bocs, de hülyeséget beszélsz! Ezen a piacon nincs olyan, hogy működő stratégia. Az Elliott elmélet ami működik, de ezt nem mindenki tudja jól használni. Több mint 20-éve vagyok a piacon, ebből legalább 6-8 évet fundamentumok alapján kereskedtem, azután rájöttem, hogy csak tecnikai alapon működik minden és csak Elliott elmélete használható jól az összes indikátorral szemben. Nehéz megérteni, de aki érti az ezzel képes előnyre szert tenni a többi kereskedővel szemben és hosszú távon is sikeres lehet.

      Delete
  9. Az én olvasatomban Elliot kb egy GPS, ami megmutatja, hol vagy, de hogy onnantól mi alapján, és merre indulsz el, az rajtad múlik. De ahogy az le is lett írva, nem kereskedési rendszer. Az, hogy mi hozza rád a parát, az a pszichéden múlik. Nem oltani akarlak, de ha ekkora a siker mutatód, annak nem kell reklám, vagy visszaigazolás, annak nagyon kell örülni. Ha mégsem anny, akkor meg komolyan nem értem a fenti hozzászólásokat.

    ReplyDelete
  10. Irjatok inkább az usd hufról ,mint arról ki mennyit költ :) ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nem ertek a grafikonokhoz, de egyelore a 290es dollarban nem hiszek. szerintem felmegy 283ig, es utana egy short jo lehet

      Delete
  11. Óriási, amit Tomi csinál! Le a kalappal! És kifejezetten szórakoztatóan is írja le. Tényleg érthetetlen, hogy miért kell ebből ekkora ügyet csinálni. persze (ha idecitálhatom Tomit): "De ez is csak egy elme gondolatai!"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bináris Opció hirdetésekben olvastam hasonló történeteket.

      Delete
    2. Nyitott vagyok, meglátjuk, bár a 20 trade még kis számosságú statisztikai következtetés teljes levonáshoz, de lazábbra is hagytam a találati arányt (80-85%). Nem fogok vitatkozni 75%-nál sem.

      Delete
    3. Miért is kellene bármit bizonyítanom? :-)
      Nem értem ezt a farok méregetést a részedről!
      Mégegyszer leírom ami az elején megjegyeztem, ha nem lett volna érhető...
      Semmi rossz szándék nem volt bennem. Csupán egy megjegyzés egy nyílt blogba. Ha nem tettszett töröld nyugodtan!
      Én kérek elnézést! :-)))

      Delete
    4. Ennyi, megfutamodás, köszönöm!
      Mindig ez van... :D

      Delete
  12. Usd cad erdekes szinteken. 4hr 1hr charton egy impuls ment le aminek most a korrekcioja erhetett veget 78as fibo szinten. Lehet esik egy nagyot szegenykem?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kisbandi nézegeti nagyon a CADot, elég sokat is lőtt az elmúlt két hétben, nálam nincs célkeresztben, ránézek este, hanem felejtem el

      Delete
    2. Indulni/fordulni latszik. Dobtam ra nagyon jo helyen egy shortot.. tp mar + most mar csak bizni kell hogy jo volt az elkepzelesem. ;)

      Delete
    3. Kiutott a kis piszok de csinaltam egy reentryt. Felfele szerintem mar kifulladt a draga ;)

      Delete
  13. Én azért örültem volna, ha nem tolod túl ezt a "én nem akarok semmit,tényleg, de ez nem jó" dumát, mert onnantól, hogy szépen el lett magyarázva, hogy ez nem kereskedési rendszer, hagynod kellett volna a francba. Nem tetted,és ezért tényleg gáz lett az egész, és átcsapott valóban farokméregetésbe, csak éppen a részedről. Ha a te kereskedési rendszered akkora nagy király, azt vagy tedd közkinccsé, segíts másoknak, oszd meg a meglátásaidat -itt éppen ez történik, és sokan hálásak vagyunk érte Ad-nak - , vagy ha nem, akkor élvezd a sikered gyümölcsét valami meleg helyen, koktélt iszogatva. De mivel egyiket sem tetted, számomra tök hiteltelen az egész. Ne haragudj, én nem megbántani akartalak, csak mivel eddig totál normális kommunikáció ment itt, a blog eredeti céljának megfelelően, én is elmondtam a véleményem, hiszen ez egy nyílt blog. :)

    ReplyDelete
  14. en a mai dollar erosodest nem ertem. rossz amerikai adat, halvanyulo idei kamatemeles.
    miert dragul megis ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inkább az euró gyengül - emiatt: https://www.portfolio.hu/gazdasag/brutalisan-rossz-francia-es-nemet-adatok-jottek.5.318323.html

      Delete
    2. ertem, koszonom. egy dollar short mikor tunhet jonak ?

      Delete