Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 7 February 2019

Richter - Short, mondta a TA két napja... (frissítés CET 13:01)

A megjegyzésekben írtam 5-én (5770-es árfolyamnál), hogy short jelet dobott a piac, az esés első megállója a támasz környéke lehet. A gyorsjelentés utána ma hirtelen esés jelentkezett a papírban, a kisebb tf-n (m15) számolt megállót (5500 környéke) elérte a piac. A kérdés, hogy itt lesz-e megálló, vagy szünet nélkül beesik az első komolyabb céltartományba. Hamarosan kiderül.

Richter 4h chart:

Frissítés
CET 13:01

Megállt a piac, várakozásom szerint átmenetileg. Itt csinálhat egy 50 (esetleg 100) pont körüli korrekciót, majd folytatódhat az esés. Pontosabb érték 5400 alá mutat, de gondolom a kerek szám miatt (lélektani érték), valamint a korábbi ellenállás, majd támasz miatt sokan bepróbálkoznak egy longgal.

Richter m15 chart:

Többnyire a "kamikaze traderek" fognak most longolni, a "RÉS+KÉS" kombináció gyors elvérzést okozhat a piacokon. Természetesen soha nem tudhatjuk előre mi lesz egy trade kimenetele, de azért 100 ilyen esetből 95-99x azoknak lesz igazuk, akik nem a piac ellen mennek.

Richter 4h chart:



17 comments:

  1. Sziasztok!
    Érdekesen festenek a chartok. brent, wti hiába nagy esésben, sokkal lentebb lehet az alja véleményem szerint. Brentben hetes bearish slingshot, amit ráadásul támogat a napos trigger.
    Bizonyos indexeknél, pl dax szintén hetes bearish slingshot, egyelőre nem tudom kizárni az új alj lehetőségét ott sem.

    üdv
    CJ

    ReplyDelete
  2. Szivesen olvasék 1 véleményt az usd hufról ,törte a szintet úgy nézem ..

    ReplyDelete
  3. EURUSD sáv aljára ér lassan. EURHUF még remélem, felkúszik 320 fölé, de ha az is esni kezd,mint a kő, akkor USDHUF short jöhet inkább.

    ReplyDelete
    Replies
    1. EURHUF: ha neked írtam ma, akkor bocsánat. Szóval szerintem a 320 környékén (+-1huf) ellenállás szerintem nem viszi át azonnal, túl erős ahhoz, hogy ezt megtegye. Közben volt egy hétvége, így a felfelé kör belső szerkezete nem egyértelmű, vagy egy ZZ készült el felfelé és forint erő jön, vagy egy impulzus, megnyúlt 5. hullámmal. Mindkettő esetében reális, hogy nem kész a szerkezet, egy kis felfelé kör még hiányzik, ha nem lesz meg holnap, akkor a hétvége miatt ki is maradhat.

      Delete
  4. Dollar short ? 282 is volt ma. Chart alapjan lemehet, de pl. gazdasagi esemenyek is bezavarhatnak. Pentek : USA munkaero piaci jelentes. Mi van, ha jo ?

    ReplyDelete
  5. EURHUF, USDHUF: hetes gyertyák nem zártak, eddig egész szép fordulós gyeryta kombinációk, BUSS eséllyel. USD/HUF devizára nem jellemző, részvénypiacra sokkal inkább befejezett korrekciós szintre érkezett le, figyelni kell, mert nem zárható ki a fordulat, ua. a dollárindex alapján Kisbandi dollár gyengülést vár (én nem néztem), de neki csukott szemmel is hiszek, jó lát, érez a piacokon.

    ReplyDelete
  6. Ezt ugy kell értelmezni ,h a korrekciós szint 274 kornyéke volt...és a hetes gyertyák alapján usd huf esetében fordulunk emelkedésbe ,viszont közben dollár gyengülést várunk?? Buss esély sajnos nem tudom mit jelent..

    ReplyDelete
  7. Úgy kell értelmezni, hogy egymással ellentétes jelzések lehetnek a piacon. A slingshot távoli, így ereje gyenge lehet. Támaszon alakul ki, de bármikor besülhet. Nem egyértelmű a kép, ellentétes jelek vannak, általában sávozásban, korrekcióban van ilyen szituáció.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm ! Minden tiszteletem a Bandié ,de ha a hetesen letöri az 1.3 tartósan nem hinném , dollár gyengülés lesz .Nagy a heti gyertya és erős lefele..persze ma ez változhat ,de nem látom ,h mitől

      Delete
    2. Az usd huf ha igy marad nem hinném ,h a heti gyertya alapján lefele lenne az irány !!!!

      Delete
    3. Szerintem a 280 -281 elenállás átvitelre kerül ma ,és a markáns heti gyertya meghatározó ereje felreppenti akár új csúcsra. Persze ha itt zárunk... ,de nem látom a fordulatot

      Delete
  8. Minden éven leellemzem saját fundamentalis elemzésem 2x is, a jegybankok ès makroadatok adatait használom. Mindezt immaron 6 éve. Mèg a kereskedesembe nem epitettem be. De ami kesik az jön.
    Èn is dollàrgyengülèst látok hogy afelè mozdultunk el. Viszont ellene szól hogy menekülő deviza lesz. Usd chf egy akkora háromszöget vagy minek nevezzük épített az elmult 40 évben ha ebből megindul a 2.0 às szint akàr cél iràny is lehet. Hogy svájc is menekulő eszköz nah ezt hagyjuk... de ha megindul az usd chf akkor valoszinű minden viszaàll a règi kerekvagasba mikor eur/usd, usd/chf, eur/chf parokbol szepen lehetett elorejelezni. Azthiszem ehhez kell svájc hogy vegye az eurót...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idő és formáció csak a kérdés. Szerintem is. Ahogy a jpy, lehet az usd is elveszti a menekülő jelleget, a sorrend és az idő kérdés, de ameddig a hitelek 70% usd alapú, addig a válság elején dollár erő várható.

      Delete
  9. Es mikor shortolnatok a dollart ? ma delutan, ha gyengebben zar (vagy zaras elott) a Forinttal szemben, mint tegnap ?

    ReplyDelete