Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 30 December 2018

GBP/USD - nagy kép - elmarad a Brexit?

Az elmúlt pár hétben többször utaltam arra, hogy a chart alapján el tudom képzelni, hogy valamilyen oknál fogva elmarad a Brexit. Nem szoktam fundamentalista okokkal foglalkozni, de a chartra rátekintve esélyét látom egy nagyobb font erősödésnek, mely már olyan szintű, amihez komolyabb fundamentalista eseménynek is járnia kell. Jelen pillanatban csak arra tudok gondolni, hogy valami miatt a Brexit nem valósul meg.

A Brexit szavazás napján készült chart egy fej-váll alakzatra utalt, mely akár el is érhette a célárát, vagy még egy újabb low-val fogja megtenni.

A korábbi chartok:


Elképzelés szerint a lefelé mozgás is korrekciósnak látszik, ez alapján elképzelhető egy nagy A-B-C szerkezet, melyből egy 5 hullámos emelkedés indulhat meg 2,0-2,5 közé.
A negyedéves charton úgy látszik, hogy egy száz éves eső csatornát tört meg a piac.

A fenti sorok mindaddig a fikció kategóriájába tartoznak, amíg komoly piaci megerősítés nem érkezik az elképzelés mellett.

20 comments:

  1. Valahogy így gondolnád,mint flat?
    Screenshot_20181230-215530_Gallery.jpg

    ReplyDelete
  2. Screenshot_20181230-215530_Gallery.jpg
    Remélem megnyitható.

    ReplyDelete
  3. Csatolás ilyen formában szerintem nem működik, fel kell tölteni egy képtárhely szolgáltatóhoz.
    Flatben gondolkodom.

    ReplyDelete
  4. Szimpatikus es lehetseges scenario. Longban gondolkozom. Ha ide lehet írni akkor 2019 ben GBP parokat, főként USD es EUR keresztben szivesen latnam a blogon.

    ReplyDelete
  5. Írtam Lenthornak az oldalára. Oda egyszerűbb rajzot illeszteni.
    Boldog új évet mindenkinek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stocklandyardra? Arra az oldalra gondolsz?

      Ha 2009 running flat, akkor kész az impulzus, nem zz jön le, hanem egy nagyobb korrekció első hullámának impulzusa. Ha egyre gondolunk.

      Delete
  6. A rajz alapján akkor 1980-tól 3 hullámban mentünk fel,majd 2008-tól 3 hullámban le,új alj nélkül.Ide bele illik egy flat utolsó 5 hulláma fel.Mivel a célzóna legalább 2-ig mutat,ehhez kb. kéne egy intenzív dollár gyengülés plusz egy brexin.A másodiknak egyre nő az esélye.Szépen apránként adagolva ki fognak hátrálni és maradnak.Feltéve ha mégsem akarnak egy elvesztegetett évszázadot.A dodó már kérdésesebb.Ott kb. bármi lehet hosszabb távon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az árupiaci rally pedig a dollár gyengülésével jár/járhat együtt.
      Amire figyelni kell, hogy egy válság dollár erőt hozhat az első időszakban. Ha jól látom/tudom egyedül a FED-nek van most mozgástere egy kamatcsökkentéshez, a többiek nulla közelében állnak. Plusz a világ adósságának még mindig 70%-a dollárban van denominálva, egy válság esetén az első a fennálló hitelek visszafizetése, új hitelek felvételének elhalasztása. Emlékezzünk mi történt, amikor a kormányzat megszűntette a CHF hitelek felvételének lehetőségét és kötelezővé tette az átváltást, a CHF száguldott. (ezért gondolom, hogy hibás döntést hoztak, megszüntették az eladói oldalt, a vételi oldalt meg kötelezően megnövelték, ha nincs aki cukrot eladjon, mert megtiltom, de kötelezővé teszem a cukor vételét, akkor mi történik az árral?)

      Delete
  7. BUÉK! Köszönjük a sok elemzést, Ad :) BUX-ot is megnézed valamikor?

    ReplyDelete
  8. Eurusd 1,1514, uh este záró 1,14610 volt

    ReplyDelete
  9. talán most felmegy 1.18 környékére pár hét alatt...

    ReplyDelete
  10. Uraim milyen mozgások ezek az eur/usd-nél ill az eur /huf-nál. Miközben az usd/huf semmit nem változik?

    ReplyDelete
  11. Illikvid a piac, lehet kimozgatták - felételezem az araboknál - a stoppokat, vagy passz. A legfőbb piacok zárva vannak.

    ReplyDelete
  12. Az EURHUF-ot szerintem hozzáigazították az EURUSD-hoz, emiatt az USDHUF gyakorlatilag nulla mozgással nézte végig az eseményeket.

    ReplyDelete