Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday, 29 November 2018

EUR/HUF

Továbbra is korrekcióban van a piac és egy szélesebb sávban oldalaz. Tudom sokan szeretik kereskedni, én nem tartozom közéjük. Időről időre  kérdésekkel kerestek meg a kereszt mozgásával kapcsolatban. A véleményem röviden:
Az EUR/HUF keresztről továbbra is azt tartom, hogy korrekciós mozgást folytat, egy szélesebb értelemben vett sávban immár a legjobb esély egy hsz kialakulására van. Kisebb távon el lehet találni egyes szinteket, mint ahogy azt tettem a múltban is, de ennek a találatnak kicsi a valószínűsége, találati arány alacsony, a széles spread miatt (főleg éjszaka) kereskedésre szerintem alkalmatlan, de ez csak saját vélemény. Lehet vannak olyan kereskedési rendszerek melyek ezt a sávos mozgást szeretik.
A következő időszakban talán felfelé fog mozogni a piac, de folyamatos akadályok és támaszok vannak előtte, ideális szint, hsz esetében 326,5-327,5 környéke lehet.

EUR/HUF napi chart:Korábbi chartok (talán a blogra nem kerültek ki):53 comments:

 1. Kiszamithatatlan,barmi lehet.EUR/HUF kerulni kell,max 330 kornyekerol shortolni

  ReplyDelete
  Replies
  1. És 330-as a shortnál hová tennéd a stopot?

   Delete
  2. Ki és mennyit bir er:) Ott már nincsenek szintek szerintem ,mindenkinek magara van bizva .

   Delete
  3. Teljesen mindegy mennyi a vállalt kockázat. Ha tudom h pl 1 mio kockázatot vállalok a tradenél, akkor a stop szint ismeretében (és a belépő) már ki tudom számítani, hogy mekkora mennyiséget vehetek. A feltételezett célár pedig megmondja, hogy mi a várható rr, van -e értelme lépnem.

   Delete
 2. EURUSD: ideális lenne 1,1325-1,135

  ReplyDelete
 3. Èrdekes, nem? :)

  http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=885IMG_20181130_210834.jpg

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lehet e két egyes közül az egyiket rossz helyre rajzoltad?

   Delete
  2. Meglátjuk. Illene a képbe egy dollár gyengülès sok devizának, árú termèknek jót tenne.
   Sok eur-s deviza pl longosnak kezd kinézni rövid távon.

   Ilyen a gbp/jpy
   http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=408IMG_20181201_213509.jpg


   Delete
  3. Osztom a nézeteidet, így érzem én is

   Delete
 4. https://index.hu/kulfold/eurologus/2018/12/01/eu_usa_szoja_kereskedelem_trump/

  Lol

  ReplyDelete
 5. Szia szia, szerdan fog a FED elnok beszelni, de akkor be lesz zarva a tozsde....latsz a dxy ban h4 en fordulos jeleket? Udv Peter

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dollár gyengülésnek gondolkozom és van egy olyan elgondolásom, ami igen érdekes lehet, december második hetében lenne egy hirtelen boom!

   Delete
  2. Dxy, dollar index...csak nem torik az emelkedo trendvonal.

   Delete
 6. ha jól láttam. Eur/usd 50 pontos ugràssal nyit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pre market 1,1356-1,1360 körül mozog

   Delete
  2. Vajon ki gondolta volna ezt péntek este ? :)

   Delete
  3. me ;) be is longoltam, illetve olajat vettem, vmint index longokba is beszálltam

   Delete
  4. http://p.coldline.hu/2018/12/03/2993038-20181203-BbUyTQ.jpg

   Delete
  5. Azert ez is jo beszálló lett :) boom👌

   Delete
  6. Tp1,175 felett .... 26 pips stoppal .... vagy valami nulla környéki stop lesz

   Delete
  7. 1,14990 környéke a fontos, telorol nézem, nem pontos

   Delete
 7. Ügyes, de ha véletlenül lefele nyit hatalmas réssel akkor a vesztesèg is hatalmas..

  ReplyDelete
 8. Crude oil. 55/66?

  http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=639IMG_20181203_090349.jpg

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tamás, ha már mástól másolsz be így egy az egyben grafikonokat (a múlt heti EURUSD, GBPJPY és most az olaj is), akkor légyszi vagy tedd ki, hogy kitől van, vagy legalább saját grafikonszerkesztővel szerkeszd meg magadnak a kereskedési platformodon.

   Delete
 9. Eurusd: bár a hétvégi szentiment változást nem mutatja a chart, a felfelé kor kicsit zavaros, ennek ellenére olyan zz érzésem van a felmenetellel kapcsolatban

  ReplyDelete
 10. A lènyeg hogy ne badarsàgokat ossz meg másokkal, aki csinálja ezt az tudja milyen munkàval jàr. Nekem elèg volt cimballi Elliott rendszerèt áttanulmányoznom.
  Nekem nincs időm rà,csak bekötni. Ami AD-t meg a màsik sràcot illeti közös pontjuk elliot ès annak használata, ami számomra nagy segítség.
  Minden tiszteletem AD-nak hogy ilyen sok munkàt beletol..
  Bocs de mèg fizetnèk is èrte hogy a munkàm megkönnyítsék, de ha màr a questor, buda cash igy bedőlt, Jobb magam irányítani..
  Mègegyszer kösz AD.
  Ha a srác neve èrdekel valakit ő nem magyar. Azt Unknow kommentelő megadja.Èn nem Reklàmozok csak ha megkèrnek rà.

  ReplyDelete
 11. Köszönöm! Ha már eljutottunk idáig és hétfő van (a hétfőn a piac még nem az igazi), reagálok pár gondolatra, történésre.

  Igen, elég nagy munka egy elemzést összerakni, több dologról ezért szoktam el (pl számozás), mert rengeteg időt elvisz, a nagyközönség számára a célzóna sokkal érthetőbb.

  Igen, nagy munka, azon célomat pedig, amit a blog indításánál kitűztem elértem (legalábbis az elemzés elsajátítása). Többször felmerült a blog bezárása, befejezése, mert rengeteg energiát emészt fel, hozadéka pedig nincs.

  Ha másnak a chartját használja valaki, akkor tényleg érdemes a forrást megemlíteni, ha az elérhetőség reklám lenne, akkor csak a nevét (pl Daneric), szerintem az illendőség megkívánja. A blogon található linkeket (blogok, Elliott könyv vagy épp Cimballi tréningjére mutató bannert, Ewi nyít hét) ezidáig ellenszolgáltatás nélkül tettem fel, becsülöm azt, aki tanulni akar. Ha valaki jó és érdemes követni, szívesen kiteszem az elérhetőségét.

  Engem személy szerint ingerel, ha valaki név nélkül ír be a blogra, főleg úgy, hogy bármikor létrehozható egy erre a célra szolgáló gmail/google fiók. A név nélküli beírások egy részénél látom, hogy a piaccal való harc/küzdelem utáni bukás vagy csalódottság megnyilvánulásából fakad, vagy éppen trollkodás (vagy más). Azt is látom, hogy több személy is él ezzel a lehetőséggel, van aki külföldről. Ez egy nyílt internetes blog, mást nem tehetek, elfogadom. A piacon is gyakorolnom kell az elfogadást, jó tanpálya ez.

  A blog mellett, skype-n, emailben, viberen, whatsuppon is sok megkeresés érkezik egy-egy pozícióval, egy-egy elképzeléssel kapcsolatban. Bár igyekeztem kitenni ide is minden elképzelést, látom, hogy a sok csatorna között néha elvész információ, ami másoknak is hasznos lenne. Sok megkeresés érkezett azzal kapcsolatban is, hogy hogyan lehetne az aktivitásomat növelni (gondolom mi van mögötte :D ), fizetős blog kialakítása, sűrű célirányos elemzés stb. Volt, aki megvizsgálta a felmerült ötletek j felügyeleti és törvényességi oldalát is, szakmájából adódó kompetencia lehetőségeket kihasználva (ezúton is nagyon köszönöm!).

  Több változás is lesz, ahogy december közepén leáll a piac és a karácsonyi ajándékvásárlás befejeződik, ennek részletein jelenleg többen is dolgozunk. Azt, hogy nem áll le a blog a páromnak köszönhetitek, meglepő módon ő inspirál arra, hogy inkább más irányba induljak tovább. Meglátjuk! Eddig mindig pozitív volt, amit külső szemlélőként javasolt.

  ReplyDelete
 12. Töllem is megkapod a tàmogatàst.. ��
  Cimballit kèrdeztem nem akar-e vmilyen formába alapkezelést vàllalni, lehet beszèltetek erről?? ��
  Èn màr túl vagyok a karacsonyi vásárláson. tamasforgony@gmail.com ra irj mert 2 het es lehet rossz helyre utalom a pénzt. Aztàn meg nem akarom a fejem a falba verni..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Cimballi nincs benne az új projektben.
   Megértem, h nem vállal alapkezelést. Nem csak a tudás, hanem az psziché is nagyon fontos ebben a szakmában, más pénzével kereskedni pedig okozhat pszichés nyomást, ami rontja a teljesítményt.

   Delete
  2. Plusz a törvényi keretek valószínűleg mások, mint itt az EU-ban.
   Megjegyezem komoly törvényi feltételek vannak ezen a területen itthon és az EU-ban.

   Delete
 13. Pèldàul Pamm szàmla amikor a trèder megvesz valamit ès a többi alszámlára is eljut a megbízás az elèg jó dolog.. csak kérdés mely brókercég csinálja magyarországon. Èn egyet tudok svájcba :) csak az a piszok bizalom. De nem hiába az èn pènzem èn dolgoztam meg èrte..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Azt hiszem két út állhat az emberek előtt hosszútávon (persze, ha mást tapasztalatok, akkor hajlandó vagyok változtatni a véleményemen):

   Egyfelől rábízza valakire a pénzét. Ez lehet bank, befektetési alap, stb.

   Másfelől ő saját maga hoz döntést, mindenről. Ehhez megfelelő tudást kell megszerezni, olvasni, tájékozódni, tanulni.

   Ahogy eddig láttam, sokan a meglévő kereskedési rendszerük támogatására, kiegészítésére használták a blogot. Azaz a második verzió mentén mozdultak el. Fontos, hogy meglévő rendszerre tették rá. Arra volt nagyon jó - a visszajelzések alapján - hogy célárakat pontosítsanak, meglássák a veszélyeket, vagy egyfajta ötletet merítsenek miközben tanulják, próbálják elsajátítani az elméletet.

   Látom, hogy Elliott elméletének egy magamra igazított fajtáját használom, nem a számozás, hanem a célárak az elsődlegesek, hiszen a kereskedésben nem az a fontos, hogy pontosan számozzunk, hanem az, hogy lássuk hol kell belépőt keresni, döntést hozni egy kilépésről, piramisozásról, vagy veszteség korlátozásról.

   Delete
  2. A jogszabályok szerint elemzésért, kereskedési ajánlatért nem lehet pénzt kérni, a haszonból jutalékot zsebre tenni, sikerdíjért dolgozni.

   Delete
 14. Szia ad.
  Köszönjük a munkádat.
  En naponta többször is benézek ide.
  Remélem nem hagyod rá a blogot.
  Es kérdezném is usd huf ról mit mondasz?😃

  ReplyDelete
  Replies
  1. Légy türelmes csütörtökig, szerintem addigra fog eldőlni.

   Delete
 15. Kíváncsian vàrom a megoldàst.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ha minden jól megy, akkor szombaton véglegesítés és talán decemberben egy rövid teszt. Szeretek mindent letesztelni :D

   Delete
 16. AD
  Mi lesz csütörtökön?
  Eliott mutat valamit?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Azt gondoltam még tegnap, hogy ha gyors kör indul, az szerdán fog elkezdődni. Főleg az EURUSD chart alapján úgy tűnik, hogy esélyes a mai nap.
   Abban a gondolatban voltam, hogy hír fog megjelenni és attól lesz egy nagy boom. Szerdán reggel Draghi, este Powell, szóval csütörtökre már biztos a hatás, ráadásul szerdán amerika szünetel, tehát az alacsony likviditás miatt, jobban húzhat a charton a gyertya.
   A tegnap esti állapotokat nézve, nem fog addig várni, ha gyors kör lesz, ma durranhat, illetve már éjszaka elindult valami, ha jön a folyatás durva nagy fehér gyertyát fogunk kapni. Több szinten látni vélek egy 1-2-1-2-1-2 szituációt.

   Delete
  2. Ha a dollár gyengül, akkor az usdhuf keresztben is meg fog látszani, ahol vagy egy felszúrás és kész egy szerkezet, vagy már kész és indul lefelé. 282,5 alatt már nincs esélye ebben a gondolatban az újabb usdhuf csúcsnak. EGy forint dollár kereszt egy eurusd 3/3/3 ellen nem fog tudni menni, csak akkor, ha az ország beborul, erre most nem látok jelet.

   Delete
 17. van cél árad? eur usd ben?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Majd nézni kell folyamatosan, 1,18 röviden, de ebből lehet valamivel kevesebb, illetve 1,22 sem ördögtől való elképzelés. Jelenleg az elsőre célárazok, majd az utolsó mozgás előtt már lehet számolni. A magas swap miatt a 4. hullám valószínű mély lesz, ezért érdemes a harmadik végén valamilyen döntést hozni. A negyedik hullám lehet időben is széles az ünnepek miatt, ha gyors kör lesz, akkor a jövő héten már meglesz a 3., jó eséllyel.

   Delete
 18. hír az lehet
  pl Olaszok üj költségvetés azaz eur erősödhetne.

  ReplyDelete
  Replies
  1. lehet
   3/3 esetében a funda is kap valami löketet, ami ált hír, ahogy én látom

   1,14290-1,14990 között figyelek nagyon, sajnos van egy nagy spike, ami miatt nehéz számolni, a mozgás és nem az ár fog most nekem sokat mondani, ezért nehéz zónát jelölni. Ki akarok zárni egy szívatós verziót, ami egy megugrás után elég mély korrekciót hoz. A gyenge kezeknek nem lenne jó karácsonya.

   Delete
 19. új bejegyzés, oda írjatok!

  ReplyDelete