Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday, 18 September 2018

Richter

Szeptember elején írtam arról az alternatíváról, mely veszélyt jelent a longosok számára. Bár nem tartottam a legvalószínűbb verziónak, de veszélyként mindenképpen evidenciában kell(ett) tartani ezt a lehetőséget is. Link: Richter  - 2Fast2Furious 

Az elmúlt két hét mozgása (10 piros gyertya + egy dragon fly, rossz kontextusban),  jelentősen erősítette az alternatív bear verzió esélyét. Hangsúlyoztam, hogy miközben mindenki az 5900-6000-es zóna elérésére számít bearish jelek keletkeztek a charton. 

Hetes Bearis Slingshot, Bearish Engulfing gyertyakombináció, naposon Three Black Crows és kiesett az emelkedő csatornából a papír. Az ár jelen pillanatban nem lenne probléma, hiszen egy lefelé tartó korrekció célára sok elemző esetében (nálam is) 5000 környékére mutatott.  Az esés belső szerkezete, lendülete nem arra utal, hogy a trend a bull irány. Könnyen esik, a támaszok eddig nem fogtak, bull kísérlet nem történt, illetve átmeneti sikert sem hoztak.

Richter napos chart (alt):


Nem akarok az alternatíva mellett érvelni, nőt az esélye, az 5000-es szint talán megfogja egy felfelé kör erejéig, de nagyon figyelem. Fontos lesz, ha elindul felfelé, az 5200-5300 környékén található ellenállás és az, hogy azt milyen szerkezetben éri el.

37 comments:

 1. Replies
  1. Igen, egyelőre a terv szerint, most jön, jöhet egy kis emelkedés, oldalazás 10 k back teszt - elképzelés természetesen

   Delete
  2. Szépen emelkedik is vissza :D

   Delete
  3. 9980 akár elég is lehet. :D

   Delete
  4. meg is érkezett 10k alá

   Delete
 2. EUR/HUF: továbbra sem lehet kizárni a 326+-t. Ahogy korábban mondtam érdemes sávban gondolkodni.

  ReplyDelete
 3. Cukor esés lassulni látszik, lehet megvolt a korrekció?

  ReplyDelete
  Replies
  1. van rá esély, de én kivárnék vele, erősebb volt a lefelé, mint a felfelé kör

   Delete
  2. Elsődleges elképzelés mikor törhet?

   Delete
 4. 325 eros 6. napja nem megy neki , usd huf letörés előtt ? Eur usd kitörés előtt ??

  ReplyDelete
 5. Valami készül az MNB-ben... hirtelen leugrottunk egy egységet,innen akár fel is ránthatják majd. Az szép kasza lesz azért.

  ReplyDelete
 6. Egyébként ha ránéztek az eurhuf chart-ra,a felfelé körnél ugyanitt pihent meg kb a forint több,mint egy hétig,aztán jött a 329 feletti szint.(kicsit váll-fej-vállra hasonlít) Lehet,hogy most van az erőgyűjtés a lefelé körre.

  ReplyDelete
 7. Akartam írni, hogy kezd izgalmas lenni a chart :D
  Mi lesz itt, forint erő ? :D

  ReplyDelete
 8. Ha az MNB kicsit is szigorító hangvételű lesz,akkor sztem nem lesz 326. Meglátjuk.

  ReplyDelete
  Replies
  1. akár kész is lehet a szerkezet felfelé, forint erő pedig eur gyengülés jelent, azaz déli irányt

   Delete
  2. Persze,félreérthető volt,amit írtam? :) Én is a forintot favorizálnám per pill. (De azért még óvatos vagyok,ez mégiscsak az MNB...)

   Delete
 9. Forint ráült a trendvonalra,pedig még nem jött ki az MNB magyarázat. Lehet,hogy innen megpattintják?

  ReplyDelete
 10. Van hasonlóság. Nagyon kiváncsi vagyok,mi lesz,mert a dollár nagyon lefelé lóg,az meg vinné magával lefelé az eurhuf-ot is szerintem.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ugyan arra az Elliott-i alakzatra gondolok, azért tettem fel.
   Érdemes az elején menteni az ilyen képeket, mert akkor könnyebb felismerni a stilizált alakzatokon túlmenően, az élő charton is, ami nyilván sokkal nehezebb.

   Delete