Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2018. szeptember 18., kedd

Richter

Szeptember elején írtam arról az alternatíváról, mely veszélyt jelent a longosok számára. Bár nem tartottam a legvalószínűbb verziónak, de veszélyként mindenképpen evidenciában kell(ett) tartani ezt a lehetőséget is. Link: Richter  - 2Fast2Furious 

Az elmúlt két hét mozgása (10 piros gyertya + egy dragon fly, rossz kontextusban),  jelentősen erősítette az alternatív bear verzió esélyét. Hangsúlyoztam, hogy miközben mindenki az 5900-6000-es zóna elérésére számít bearish jelek keletkeztek a charton. 

Hetes Bearis Slingshot, Bearish Engulfing gyertyakombináció, naposon Three Black Crows és kiesett az emelkedő csatornából a papír. Az ár jelen pillanatban nem lenne probléma, hiszen egy lefelé tartó korrekció célára sok elemző esetében (nálam is) 5000 környékére mutatott.  Az esés belső szerkezete, lendülete nem arra utal, hogy a trend a bull irány. Könnyen esik, a támaszok eddig nem fogtak, bull kísérlet nem történt, illetve átmeneti sikert sem hoztak.

Richter napos chart (alt):


Nem akarok az alternatíva mellett érvelni, nőt az esélye, az 5000-es szint talán megfogja egy felfelé kör erejéig, de nagyon figyelem. Fontos lesz, ha elindul felfelé, az 5200-5300 környékén található ellenállás és az, hogy azt milyen szerkezetben éri el.

37 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Igen, egyelőre a terv szerint, most jön, jöhet egy kis emelkedés, oldalazás 10 k back teszt - elképzelés természetesen

   Törlés
  2. Szépen emelkedik is vissza :D

   Törlés
 2. EUR/HUF: továbbra sem lehet kizárni a 326+-t. Ahogy korábban mondtam érdemes sávban gondolkodni.

  VálaszTörlés
 3. Cukor esés lassulni látszik, lehet megvolt a korrekció?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. van rá esély, de én kivárnék vele, erősebb volt a lefelé, mint a felfelé kör

   Törlés
  2. Elsődleges elképzelés mikor törhet?

   Törlés
 4. 325 eros 6. napja nem megy neki , usd huf letörés előtt ? Eur usd kitörés előtt ??

  VálaszTörlés
 5. Valami készül az MNB-ben... hirtelen leugrottunk egy egységet,innen akár fel is ránthatják majd. Az szép kasza lesz azért.

  VálaszTörlés
 6. Egyébként ha ránéztek az eurhuf chart-ra,a felfelé körnél ugyanitt pihent meg kb a forint több,mint egy hétig,aztán jött a 329 feletti szint.(kicsit váll-fej-vállra hasonlít) Lehet,hogy most van az erőgyűjtés a lefelé körre.

  VálaszTörlés
 7. Akartam írni, hogy kezd izgalmas lenni a chart :D
  Mi lesz itt, forint erő ? :D

  VálaszTörlés
 8. Ha az MNB kicsit is szigorító hangvételű lesz,akkor sztem nem lesz 326. Meglátjuk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. akár kész is lehet a szerkezet felfelé, forint erő pedig eur gyengülés jelent, azaz déli irányt

   Törlés
  2. Persze,félreérthető volt,amit írtam? :) Én is a forintot favorizálnám per pill. (De azért még óvatos vagyok,ez mégiscsak az MNB...)

   Törlés
 9. Forint ráült a trendvonalra,pedig még nem jött ki az MNB magyarázat. Lehet,hogy innen megpattintják?

  VálaszTörlés
 10. Van hasonlóság. Nagyon kiváncsi vagyok,mi lesz,mert a dollár nagyon lefelé lóg,az meg vinné magával lefelé az eurhuf-ot is szerintem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugyan arra az Elliott-i alakzatra gondolok, azért tettem fel.
   Érdemes az elején menteni az ilyen képeket, mert akkor könnyebb felismerni a stilizált alakzatokon túlmenően, az élő charton is, ami nyilván sokkal nehezebb.

   Törlés