Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 24 May 2018

USD/HUF

Bár a felületes szemlélő számára továbbra is erősnek tűnik a dollár a forinttal szemben (vagy a forint nagyon gyenge), ha ránézünk a napos chartra több olyan jel is van, ami arra utal, hogy a közeljövőben fordulatra, korrekcióra számíthatunk.
Egyfelől az április 18-án indult emelkedés lendülete megtört a hó végére, elindult a lassulás és a meredekség már nem tudott a régi csatornába visszakapaszkodni, másfelől az rsi túlvett zónában, vagy annak határán tartózkodik (tévedés az rsi-t 70 felett túlvettként értelmezni, sok esetben az jóval magasabban van!!!). 
Nem tudom egyértelműen eldönteni, hogy a pár napja jelzett ED fut, vagy egy impulzus. A második esetében talán még egy új csúcs, egy fél ponttal magasabb rsi érték hiányzik a teljesen kész szerkezethez (megerősítés nincs, ha nem tud lefordulni, megeshet, hogy erővel, a korábbi momentummal eldurran északnak az árfolyam, bár ennek most a korábban említett hetes ellenállások miatt kevés esélyét látom - chart linkje az előző bejegyzés alatt a megjegyzésekben).

USD/HUF napos chart:


30 comments:

  1. https://www.portfolio.hu/prof/a-forint-elorejelzes-egy-nagy-kamu.286286.html

    Szerintem Bence téved. Igenis lehet konzisztensen előrejelezni, ugyanakkor valós, hogy nem lehet minden esetben, azaz 100%-os találati arány elérni, de ez nem a konzisztencia feltétele.
    Nem láttam Eliott vs. véletlen bolyongás összehasonlítást, de biztosan érdekes lenne.
    Mindenesetre érdekes cikk, látni, hogy mások, hogy gondolkoznak a piacról.
    Mondjuk az egyetemen ue. tanítják, hogy az árfolyamok nem előrejelezhetőek, azt minden esetben az aktuális kereslet-kínálat határozza meg.

    ReplyDelete
  2. ÓÓÓ ez egy nagy baromság... nem is értem ,dülledt szemekkel olvastam :) Persze a kereslet és a kinálat .. azért valuta tözsde ,de a keresletet és a kinálatot is valami alapján kialakitják..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ezt tanulta (pl.: közgáz egyetem). Valahogy a közgazdaságtan leragadt a régi dogmáknál, úgy érzem. Egzakt módon akar bemutatni valamit, amit nagy eséllyel nem lehet a sok befolyásoló tényező miatt, ezért csak elméleti modellek léteznek. Azt gondolom, hogy azért volt ezen a blogon is, más blogon is elég szép előrejelzés, többször is. Szerintem igenis lehet célárakat számítani, melyek konzisztensen be is jöhetnek.

      Delete
  3. Ha már itt tartunk, "Early Bird" kedvezmény már csak pár napig! Célárszámítás - 2018

    ReplyDelete
  4. EUR/USD (M30): long jel és fordulatra utaló mozgás, alakzat célára: 1,1753 (trigger:1,17089, sl.:1,1698)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1,17503 volt, spike bezavarhatott, vagy még lesz egy gyors kör felfelé

      Delete
  5. A try mindjárt a tegnapi szinten...komoly

    ReplyDelete
  6. eurusd, m30, ellenállásig esett vissza, ha átviszi a célár nem lesz meg ebben a körben

    ReplyDelete
    Replies
    1. pattant róla, egyelőre, megfogta az esést

      Delete
  7. Usd huf ha igy marad ,tényleg korrekció kezdődik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Végignéztem pár évet, naposon, klimax zónában van, nem a határon, 75 nem felett nem igen tartózkodott, 80-ról többször lefordult.
      Jelek eddig is voltak, csak a megerősítések nem jöttem meg, meg kell várni valami megerősítést. Ha az ED alját átviszi, az már nagy haladás lenne (ha ed, akkor gyors menet lesz lefelé)

      Delete
    2. Nem nagyon akar még fordulni...

      Delete
    3. EURUSD: m3-m10-m30 pedig elég longos volt reggel óta, H2-n esély van, egy long menetre (további menetre). H4-n esély egy megtámaszkodásra a bull támaszon (holnap?), viszont a napi chart még mindig a bear zónában.

      USDHUF: még mindig igazak a fent leírtak. Egy fordulathoz min. 2-3 gyertya kell, szóval még napok is vissza lehetnek egy D1-n történt elemzés beigazolódásához, vagy egy verzió elvetéséhez.

      Inkább long bias van (eurusd), mert a longok ma túlmentek a céláron (m3), a shortok viszont épp hogy elérték.

      Delete
    4. eurhuf: még mindig nem érte el a céláramat (320,99), pedig számítok rá. Lehet ennyiben a forint más utat fog bejárni és ahogy az eurhuf, az usdhuf is újabb csúcsra fut, de a fentiek alapján ez benne van a pakliban.

      Delete
  8. Szerintem meg lesz az eur huf , talan tul is huzzak en 322 korul varom. A fordulo ( ha lesz ) lassu lesz ( de ha megnezzuk az usd huf chartjat trendnel kellett 7-10 nap is , h beforduljon) jo lenne , mert kezdek hinni benne a lendulet hianya miatt. Lassan shortolom stoppal 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. De a trend felfele mutat , kontratrend veszelyes es ez rovid is lesz

      Delete
    2. T Traderemen 4h 1D a mozgot tavol vannak , fordulo ha lesz nem most .A mozgoknak kozelebb kell kerulni

      Delete
    3. Igen, valamelyik nap írtam a mozgókkal kapcsolatban is. H4 már megfelelően lassult, D1 ugyanakkor még mindig zenész, csak egy olyan eset van, amikor ilyen szituból lefordul a piac, az pedig a klimax, erre van esély.

      Én ED-t emlegetek, de a te rendszered szerint "szögel", talán ezt a szót használtad, bocs nem emlékszem, mások háromszögnek is hívják. A lényeg lehet ez egy ékszerű alakzat is. Ebben az esetben gyors mozgás lesz 263 alá.

      Delete
  9. Valahogy betennem, h mas is lassa , de nem tudom hogyan kell

    ReplyDelete
    Replies
    1. Van egy rendszer amit szivesen atkuldok neked , ra kell az telepiteni a feluletre es megerted mirol beszelek ! Jo a rendszer. Alapbol 4h 1D 1 W lefele mutat .... (fentartassal fogadom azert ) de a havi nagyon fel !!!!!! Ezert vagyok biztos az emelkedesben ... hosszabb tavon

      Delete
    2. Szia, engem is érdekelne a rendszered, sokszor hivatkozol rá, jó lenne érteni. Hogyan tudom megkapni, hogy megértsem?

      Delete
    3. Ha nyilvánossá akarod tenni és megírod, egy bejegyzésben kirakom, ennyit tudok tenni.

      Delete
  10. A napokban fordulni kell ,ha nem folytatódik a száguldás...

    ReplyDelete
  11. olyan érzésem van mintha ki akarnák rántani.... semmi fordulós jel nincs..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mindkét megjegyzéseddel egyetértek.
      Tényleg nincs jel és nagyon a határon táncol.

      A jelenlegi állapotok szerint rsi klimaxol, h1 utolsó hullám megjött, ha innen a jövő héten nem tud lefordulni, akkor rsi hetesen is a bull zónába kerül, akkor pedig "F", 3. hullám és 280 környéke.

      Jó lenne valami rossz hír, amire megrántják a piacot, majd hirtelen megfordul, ennek az alakzatnak ez jellegzetessége.

      Delete
  12. Hááát USD 274 felé tart...

    ReplyDelete
  13. eurhuf: egy másik kalkulált célár 320,32, de tulajdonképen egy-másfél forint tévedés belefér, azaz mindkettő kb. ott van.

    ReplyDelete
  14. EUR/USD tovább lefelé?

    ReplyDelete
  15. EURUSD RSI naposon historikusan visszanézve erős emelkedés várható. Hetin nézve 2x fordult erről a szintről, illetve a heti boliból nagyon kint van, ezek, valamint a szint erőssége nagyon kemény jelek. A fundamentumok/hírek tartják csak az árfolyamot itt. Egy EUR pozitív hír óriási fordulatot hozhat. 260-263 közé akár 1-2 hét alatt visszamehet. Technika harca a hírekkel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen.
      Erős szintek felett. Kisbandi barátom még egy pici low-t vár, vagy várt tegnap. Nálam egy picivel nagyobb esélye van annak, hogy már nem lesz a korrekció előtt. Én úgy látom, ha a szerkezet elég csúnya is, tegnap már egy impulse ment felfelé, ez a kör pedig annak korrekciója, nagy eséllyel.
      H4, H2, m30 rsi 40 környéke megfogja a zuhanást és megpattan, akkor nagyot mehet északnak. Ha a tegnapi tetőt kiveszi, akkor megkapjuk a megerősítést is.

      Delete