Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2018. május 25., péntek

USD/HUF - reggeli gyors

A korábbi elemzések aktuális chartjai. A hetes gyertya nem zárt!


95 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Igen, ha meghúzzák az egy elég jó hely. Arra utal, hogy erős a trend felfelé és a 3. hullám utolsó alhulláma is megnyúlik. Ebben az esetben a korrekció sem jön le nagyon mélyre. Érdekes lehetőség. Ezzel együtt eurhuf 320,32-320,99 környéke és Kisbandinak is meglehet egy pici eurusd alj (még mindig ebben hisz, pedig m1-n fordulós jelzés van :D), igaz ritkán téved nagy fordulatoknál :D

   Törlés
  2. mindjárt jön és kiírja a tuti célárat :D

   Törlés
 2. Már kezdem elveszteni a hitemet ,pedi : 1 W BB szalagjain kivül ,a továbbhaladáshoz belülre kell jönnie , hetes ellenállás , eur huf 320 körüli ellenállás, usd huf "leszoritó trendvonal.. minden együtt !Fundamentlis oldalról olaszok megoldják ,ecb nem fog emelni stb és mégis...francba :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az hetes chart, csak a jövő hét végén veszítheted el a hited a chart alapján

   Törlés
 3. erős támaszzónánál vagyunk,de még mindig berreg

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. egy hír... ilyen alakzatoknál az adja meg ... 15:15-15:20?

   Törlés
 4. Az eur huf beszögelt ,320,70 a szögelés teteje ,ezekből lefelé szokott letörni ,de hitem már nincs :) ilyenkor fordul....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. T Traderem massziv eladásban ,mind a két párban naposon !!Ha most nem fordul akkor soha...

   Törlés
  2. Milyen találati aránya van a TT-nek?

   Törlés
 5. Naposon szinte mindig ,nagyon ritkán van ,h naposon eladásban van !!Ami látszik ,h az 50 nm és a 100 nm mozgó a naposon rettenetesen messze van ,ezért azt gondolom ,h a korrekció nem lesz nagy ! 4H szintén távol ,kis idősikokon kozelebb.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. hm, pedig jó lenne a statisztika. Volt már olyan indikátor, amire szinte mindig volt a válasz és részletesen megnézve 60% volt a találati aránya (ez szerintem önmagában jó szám).

   Törlés
  2. próbáltam átküldeni mailban ,de nem hiszem ,h átment teloról

   Törlés
  3. https://buxelliott.blogspot.hu/p/kapcsolat.html

   Törlés
 6. eurusd: H4-m30: úgy tűnik jó gondolat volt a tegnapi felkört inpulse-nak gondolni, a mai le ezek szerint jó eséllyel 2. v. b.. Közben eurhuf 320 felett volt nálam, akár..., de kell a megerősítés.

  VálaszTörlés
 7. ja és hír volt 10:00-10:30 GER és GBP

  VálaszTörlés
 8. Messze még a gyertya zárása (h2), de talán akkora a momentum, hogy jó az esély, alakzat min. célára 1,1787 felett

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha így folytatja - még fél óra van vissza a h2-ből - akkor semmi nem marad a momentumból. Itt van egy támasz, ha simán átviszi, akkor kicsi az esély a fordulatra, most.

   Törlés
  2. Támasz megfogta, megpattant.
   Egyre nagyobb az esély a fordulatra, jöhetne egy másik, nagyobb idősík megerősítés.

   Törlés
  3. eurusd napos még mindig nagyon berreg. H4-ig van lehetőség, jel.

   Törlés
  4. Nagy ék forma naposon !!!!! EUR USD -USD HUF koleráció

   Törlés
  5. Pár napja írom, illetve rajzolom. (feltéve ha arra gondolsz)

   Törlés
 9. De csak nem akar fordulni...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A fordulat nem egy esemény, hanem egy folyamat, a legtöbb esetben.
   eurusd: m10 van arra esély, hogy a ma reggeli menet 1-2 formáció volt, m30 a tegnapi szintén 1-2. Persze egy ilyen erős trendnél ezek akár egy kisebb korrekció részei is lehetnek, hiszen hetes-napi szinten megy a trend.

   Most eurusd 1,17015, jó esély van egy fordulatra m1-m3-n, ami a mai, majd a tegnapi csúcs fölé viheti az árfolyamot. Természetessen ehhez az kell,hogy legalább ezen a tf-n mutasson egy fordulós jelet és ne essen tovább. Meglátjuk. Nem a fordulatot kell eltalálni, hanem azt a pontot, ahonnan konzisztensen jó ügylet köthető. A fenti értelmezéshez annyit, hogy itt keresnék ezeken a tf-ken setupot.

   Törlés
  2. Érzelmet érzek benned. Ez számomra több dologból állhat az elmúlt évek tapasztalata alapján. Elsősorban akkor van, ha rossz irányba ülsz és sokat vesztettél, másodszor akkor, ha sokat vesztettél, vissza akartad nyerni, de lemaradtál és most egy jó beszálló pontot keresel, de nem akar jönni. El fog fogyni a türelmed, beleveszel, majd talán pont akkor fordul. Ez általában tipikus. Mindegy h mitől van és milyen érzelem benned, az egyik fő feladat a tőzsdén, hogy saját magunkban felismerjük és valamilyen formában kezeljük ezen érzéseket, mert ameddig az érzések irányítanak, addig a vesztes oldalon vagy. Légy óvatos!

   Törlés
  3. egy jó könyv az érzelmekről a tőzsdén: https://bookline.hu/product/home.action?_v=_&id=282644&type=22

   Törlés
  4. Érzelmeket kizárni szerintem keveseknek sikerül... Tény ,h trendben vagyunk felfelé és én pl beleadtam ,pedig a trend fel van,hogy sikerul vagy nem ..remélem .Igen a nagy éket látom az eur usd és az usd huf kolerácioban .Ez persze kiviheti felfelé is ,de ilyen ékből lefelé szokott törni a forint !Az eur huf szintén éket alakitott ki az is lefele szokott ... ebből az ékből.A T.t .indikátorom eladásban .. !! Most nem látom ,h mitől fordulna .. Azt viszont látni kell ,h az eur huf 320 .. oo ilyenkor jonnek a cikkek ,h ennyi meg annyi lesz !320 magas ,szerintem korrekcióra érett !Ami ellene szól vagy inkább nem mellette ,h a mozgok szétnyiltak ,távol vannak egymástól.Ebből azt gondolom ,ha lesz korrekcio azt meg kell venni erősen !!

   Törlés
  5. Az nem kérdés , a törökök megint kamatot fognak emelni ,esetleg tőkekorlát lesz .Erősiteni kell a lirát mindenáron,m most lesz a választás és dollárban vannak eladósodva a vállalatok és a háztartások. Erdogán feje a tét ,szó szerint.. Ha tőke megkapja a prémiumot egyből venni kezdik a lirát ,pont nem fogja őket érdekelni semmi .Ez mindig igy van .A lira és a huf régios devita egy csomagban van .. ha az erősödik a huf is .. Ha nem igy lesz stoppolok és fájni fog :)

   Törlés
  6. Eddig nem a mi napunk... azert valljuk be

   Törlés
  7. Nagy kockázat az MNB, lesz még gyengébb forint idén...

   Törlés
 10. 15:15-15:20 hírek (EU, USA, GB), én tőlük várnék valami nagy mozgás elindulást (esetleg behalást és fordulatot). Az ékeknél a híreknek nagy szerepe van, az elmélet szerint tulajdonképpen csak itt van katalizátor szerepük.
  Egy a forintot érintő rossz hírre kihúzhatják az árfolyamot, majd pedig kellő támogatás nélkül, gyorsan visszahullhat. Ez a mostani chart alapján 4-7 nap alatt 263-at is jelenthetne. Bár a fenti hírek nem a forintot érintik, de az eurusd chartjára hatással lehetnek, ahol szintén valamilyen ékszerű alakzat formálódik. (ott lehet,h a hír hatására leverik, majd pedig eldurran északnak, gyors SQ).

  VálaszTörlés
 11. Egy ilyen helyzetben érdemes a nagyobb tf-ken megjelenő fordulós jeleke megvárni. Az ékek képesek ledarálni a kereskedők számláját, mert sok jelet adnak kisebb tf-n, majd fordulnak és újabb csúcsra, low-ra mennek kirázva a kereskedőt a pozíciójából.
  M30-n a tegnap high felett van fordulós jelzés, magasabb tf-ken még több idő kell hozzá.

  VálaszTörlés
 12. Kell még neki egy low, vagy high, utána erős menet lesz.

  VálaszTörlés
 13. hat a dolcsi ha kiviszi a 274,5 ugrik minden 280-290 a rés:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A napos kép nem a legjobb a fordulathoz, ilyenkor klimax kell. Az ED ritkán ér véget a felső szárnál, gyakori a túlcsordulás. Engem még nem zavar a kép, igaz a kisebb tf-k most bearbe kerültek, de azok gyorsan ki tudják nőni magukat. Bandi reggel írt célárához kell még 5 pip, nála az nem fér bele a tévedésbe, szóval szerintem eurusd megy még lejjebb.

   Törlés
 14. Válaszok
  1. 274,5 beleadok orderrel .A célárad még nem teljesült ,de majdnem.. bárki mondhat bármit 320 az 320 .elgondolkodtató

   Törlés
  2. Igen, azt gondolom. A hírekre számítok még, egy ilyen alakzatnak kell.
   Lehet csak hétvégén, vagy hétfőn jön valami, de ide nagyon, de nagyon jó mutatna, még akkor is, ha hírellenes vagyok.

   Törlés
 15. ezek a szintek mágnesként vonzzák az árfolyamokat:
  http://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/5ebcb97d-b1f7-4941-802a-9742937e4f57

  http://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/94790103-8837-45c7-9ed4-0f2109658be5

  VálaszTörlés
 16. Na, akkor jöhetnek a hírek 15.15, 15:20 és remélhetőleg a célárak, majd a fordulat:

  Eurhuf: 320,3-320,9
  Usdhuf: 274,5
  Eurusd: 1,1655

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az én chartjaimon, csak az eurusd, az usdhuf és az eurhuf még nincs

   Törlés
  2. Hirek azok jonnek :)
   https://www.portfolio.hu/gazdasag/deviza/az-olasz-utan-most-itt-a-spanyol-para-utik-az-egesz-regiot.5.286786.html

   Törlés
 17. hat az eur dolcsi ék... naposon kiesik lefelé ,úgy tünik

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. eurusd m10 macd brutál szeparált, ez nem arra utal, h fordul

   Törlés
 18. Hát sajnos a próbálkozás a fordulóra nem jött össze !!Hiába a trend az trend ,ellene menni öngyilok !! Azt hiszem bucsuzok ,és nem véletlenül voltam szkeptikus a korrekcióval kapcsolatban. A trend brutál erős ,az ahogy azt eredetileg gondoltam ,száguldás !!!!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó pihenést!

   Meglátjuk, a hetes ellenállások még tartanak, továbbra sem hiszem,hogy átszáguldoznak rajta. De tény, jel nincs.

   Törlés
 19. Csak vissza néztem :) Eddig nem bánom ,h shortot inditottam 274,20 :)

  VálaszTörlés
 20. Nagyon ellettem volna keseredve ,ha a T,T.1D massziv eladást mutatott és nem fogja (öszintén :kezdtem nem hinni benne :)

  VálaszTörlés
 21. Eddig 274,52, 320,06 ideális szintek. De a fordulathoz megerősítés kell. A célár csak arra szolgál, hogy hol figyeljünk. A hétvége kimarad, hétfőn Memorial Day, 3 nap alatt sokat változhat a szentiment. Volt már célár, amin átment (lásd 269-270). Erős trenddel szemben meg kell várni a megerősítést és a fordulós jelet nagyobb tf-n is. Esély van, megerősítés vagy elvetés jövő héten.

  eurusd: van bennem egy kérdőjel, h nem e utolsó előtti hullám megy felfelé, jövő héten kiderül ez is.

  VálaszTörlés
 22. BB szalagon belül kell ,h kerüljön a hetesen ,ez fontos volna és száguld tovább 300 irányában .Ez jövő héten meglesz szerintem .Messze fog nyitni a szalagoktól ,ilyenkor nagyon gyors szokott lenni a lejövetel az érintésig ( lásd :267,5).Megérintette és ment tovább trend irányban .

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha rendesen megvizsgálod 1 D 1 W idősikokon ,összekötöd a tetőket 300 körüli inditással ,akkor rájössz ,h még mindig a nagy trend eső !!Pont A nagy trendvonal fogja .Át fogja vinni ez nem kérdés és nagyon nagyot fog emelkedni ,ezzel egyébként inflációt fog importálni :) Gyuri bacsinak ! Annyi ,h beshortoltam ,de kontratrend.... nem jó .Egyszerűbb lett volna venni ,m a kis trend sok hete emelkedő ! A kitörés biztos .régóta mondom ,csak az ideje nem ..

   Törlés
  2. Én azt mondom ,ha ezt a tetőt tartósan viszi ,kapát kaszát el kell dobni és vennniii :) ezt persze csak én gondolom.A rések betöltésre kerülnek (lásd eur chf ) 1,2 ár után száguld a rés felé csak már nem foglalkozik senki vele az árfolyamgát elengedése óta ,vagy kevesen..

   Törlés
  3. Jövő héten Magyarország minősitése ...

   Törlés
  4. Bucsuzom az oldalról ,m elveszi a figyelmemet :) Hibaztam .sziasztok

   Törlés
 23. Én egyelőre tartok mindent... EUR/USD short, USD/HUF long. Meglátjuk... :/

  VálaszTörlés
 24. EURUSD: The percentage of traders net-long is now its highest since Feb 08 when EURUSD traded near 1.06909.

  https://twitter.com/DailyFXTeam/status/1000046177914707969/photo/1

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mire gondolsz? Feb 8 után volt a fordulat, majd felfelé ment a piac.

   Törlés
 25. Szóval ki mit vár jövő hétre? Én nem nagyon látok változást azt EUR/USD bearish sentimentben...

  VálaszTörlés
 26. eu usd lehetoseg:
  napos :
  http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/05/27/529eud.jpg
  4h:
  http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/05/27/366eu4h.jpg

  1h
  http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/05/27/520eu1h.jpg

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. perces jatek estere
   http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/05/27/355perces.jpg

   Törlés
 27. https://www.portfolio.hu/gazdasag/a-torok-elnok-elkeseredett-lepesre-szanta-ra-magat-hiveit-keri-mentsek-meg-a-lirat.3.286844.html

  https://infostart.hu/kulfold/2018/05/27/dramai-lepes-olaszorszagban

  VálaszTörlés
 28. Premarket EURUSD +0.3% egyelőre az olasz hírre...

  VálaszTörlés
 29. Eltűnt a fordulatra számítok bejegyzés! Mégse lesz akkor fordulat? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Majd a piac eldönti ;)
   Vigyáznom kell mit írok és h fogalmazok, mert gondolkodás és rendszer nélkül is képesek néhányan pozíciót felvenni, akár stop nélkül is.

   Törlés
 30. Ha rám gondolsz ,dehogy ... Tudom a kontratrend mit jelent. Az viszont ,h a hsz kitörését nem játszottam meg ,csak feljebb .. az én hibám.Szerintem a blog kiváló ,de rosszul használjuk néhányan .A gondolatok értékesek ,ki kell választani belőle amit tudunk használni .. usd huf kis visszateszt a rés betöltés után ,utána száguldás tovább ..Erős ,bazi erős a tren .akinek van tartani kell.Akinek nincs nyitnikell.Ez az év a dolláreszközök felértékelődéséről fog szólni !USD HUF

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem, nem rád. 8. évében van a blog, sok mindent láttam már. Tudom, aki követi az elemzéseket, pár találat után képes teljes tőkével pozícióba lépni (persze szinte tuti biztos, pont akkor megyek félre). Hiába a figyelmeztetés a lap alján, külön fülön stb., ez sokakat nem zavar. Egy tradeből akarnak meggazdagodni...

   Törlés
 31. Rsi 81,76 - itt a vételi klimax naposon, amiről a múlt héten írtam, mint várakozás, mert ilyen rsi értéknél nem tudja más befordítani a piacot. Nem tudom ED vagy sem, ha igen, akkor olyan lefelé menet jön, hogy azok sem fogják tudni időben zárni, akik egyébként még tartották a dollárt. Elfogyott a vevő, nincs eladó, mikor észreveszik, hogy fordult a piac már késő lesz (feltéve, hogy ED), a haszon nagy része megy vissza a piacnak. Itt jön elő a matek és a limites zárás, sokszor láttam élesben és tesztben is. Egyelőre van egy rés kis tf-n, ami impulzusra utal, tulajdonképpen a nyitás helyét pontosan ki lehetett számolni a pénteki alakzatból, ez az egyik kedvenc megfigyelésem. Ez alapján mondtam a hosszú hétvége előtt nyitó és napi low-t 2015 augusztusában az OTP-re. Piszok jól használható fegyver, ha a csillagzat összeáll :D. Ma Memorial Day, USA, GB zárva. Likviditás kicsi lesz, bármi megtörténhet. Erős a trend, de nagyon be is verhetik a keresztet, az időtartamról valamikor a múlt héten írtam. Ha a naposon is meg lesz a fordulat 263 elérhető (a mozgásban közben akár új high is lehet!!! - exp. flat)

  VálaszTörlés
 32. 271,10 majd 267,9 törése nagyon szükséges!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. 271,1 környékéről a megpattanás esetén az esés még lehet a lassulás része.

   Törlés
 33. Most nézem 274,52 volt a tető :D, eddig...

  VálaszTörlés
 34. Egyelőre jól visszahúzták...

  VálaszTörlés
 35. Én már a reggeli gyengülést se értettem, hiszen olaszországban most még káoszosabb a helyzet. Nem hittem a fordulatban, egyelőre úgy tűnik jó volt a megérzés...

  VálaszTörlés
 36. Nincs kaosz , szakertoi kormany lesz ..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát hogy lesz egy átmeneti irányítás, majd új választások ahol ki tudja mi lesz, azért ez semmiképp nem egy ideális helyzet...

   Törlés
 37. Nem is ertem ... de tenyleg ...
  Ertermetlen ...

  VálaszTörlés
 38. Hírek: Megdöbbentő dolgot fogok írni: A hírek nem befolyásolják a piaci árak mozgását. Tudom sokakban felmegy a pumpa, de ez van. A hírek csak átmenetileg hatnak a chartokra (nagy hírek), a legerősebbeket sem nagyon lehet látni napon túli chartokon. Persze egy-egy bejelentés m3-m10 okozhat mozgást, de a piacot nem ez mozgatja. Egy olyan alakzat van, mely kapcsolatba kerülhet a hírekkel és ez egy befejező diagonál, amiről jelen esetben szó lehet, mindkét kereszt vonatkozásában =eurusd, usdhuf). De a hírekkel nem szabad foglalkozni napos charton, félrevisz.

  VálaszTörlés
 39. Azért az érdekes,hogy a török líra erősödni tud,az eurhuf meg megy fel,mint a rakéta. Innentől azért már tényleg lehet Gyuri bácsira tippelni,mert korreláció nem sok van.

  VálaszTörlés