Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday, 16 May 2018

USD/HUF - gyors

A várakozások szerint új high, az előző felett. 4H-n nem kísértem tovább a sorsot, ezen a tf-n akár teljesen kész is lehet egy nagyobb korrekció előtt a szerkezet. Beértünk az ellenállás zónájába. 1H-n még lehet egy új csúcs, de azt gondolom teljesen mindegy, a napos/hetes alapon számolt célárzónában a piac, akár még 271 fölé is szúrhat, de ez nem szükséges feltétel. Érdemes figyelni a lefordulásra, vagy a long stoppok feszítésére. Fordulós jelet még nem látok 1H-ig bezárólag.

USD/HUF 4H chart:


45 comments:

 1. szkeptikus vagyok ,nagyon markáns az emelkedés ,nehogy átszáguldjon rajta , nagyon kicsi visszateszttel

  ReplyDelete
  Replies
  1. Előre nem tudhatunk semmit, de engem nagyon meglepne.

   Delete
  2. Ha átmegy rajta, akkor 280-ig elszáguldozhat. Hetes záró és jövő hét nagyon fontos lesz, ebből a szempontból.

   Delete
  3. Gondolkozom ezen, amit írtál.
   Ha nem fogja meg az ellenállás, akkor szinte bizonyos, hogy a nagy trend tér vissza, mely brutál erővel a korábbi high fölé fogja vinni a keresztet.

   Nálam elsődleges, hogy az ellenállás fogja, ha rövid időre is. Arra kell figyelni, hogy a felfelé kör ne kapituláció legyen és beforduljon belőle új lowra (4/c verzió), mert ez az erő, vissza is fordulhat, mondjuk minimális esélyt adok rá. Elsődleges, hogy felfelé az ellenállás fogja, majd korrekció következik lefelé, nem túl hevesen (A hullám lehet gyors és heves, de nem juthat túl mélyre). - remélem érthető

   Delete
 2. eurusd, m30: egy lehetséges low 1,17797 környéke

  ReplyDelete
  Replies
  1. Úgy tűnik megnyúlás lesz, 1,1742 elérhetőnek tűnik

   Delete
  2. Óra záróra visszarántották az első célárra.

   Delete
  3. várok itt valahonnan egy kört felfelé 1,186 könyékére min.

   Delete
 3. 14:00 Draghi - hozhatja a választ :D

  ReplyDelete
 4. Az ero szerintem nem fog visszafordulni , kis korrekcio lehet , de a trend egyertelmuen felfeke van �� Ami elgondolkodtato ,h az eur huf mit csinal . En 310 - 315 komfort zonat tudok elkepzelni . A dollarero nem ketseg az eurohoz ��

  ReplyDelete
  Replies
  1. A forint gyengül, az euróval és a dollárral szemben is. Nem néztem, lehet érdekes lenne megnézni, hogy az emergency/exotics devizákkal mi a helyzet. Amennyiben gyengülnek, akkor elképzelhető, hogy valamilyen félelem indult meg, azaz nagyobb részvénypiaci esés is benne lehet. Nem néztem, át, de mintha cikkeztek volna a török líráról, az OTP is kapott egy pofont tegnap. Lehet időt kellene fordítanom az indexekre, mert ha vége szakad a nagy optimista felkörnek, akkor igen jelentős esések várhatóak.

   Na majd jön Kisbandi és megmondja a tutit :D, nagyfordulat kis tf-ben ő a király.

   Delete
  2. Elég a lírát megnézni és megvan a miértje.. adják a törökök miatt a feltörekvőket.. és persze az amerikai hozamok is rásegítenek erre.

   Delete
  3. OTPnél átsúlyozás van. MSCI

   Delete
  4. Igen, részben erre gondoltam. A portfólió kockázata miatt ez a helyes döntés, egy időzóna clusterben vagyunk a törökökkel. Értem az OTP átsúlyozást is, de kérdőjelek vannak bennem. Anno erre az időpontra tettünk (2018 év közepe), egy nagyobb fordulat lehetőségét, ez a fajta változás pedig néha előjele ennek. Ha lesz időm ráfutok, végignézem.

   Delete
  5. Lehet torok panik , de a toke is atgondolasra kesztetheti Erdogant 😊a masik , h a 317 320 forintba a nagyon laza monetalis MNB politika van bearazva . 320 nem kenyelmes arfolyam . Nehogy egyik reggel kiuljon Nagy Marton es azt mondja , hogy MNB atgondolja a helyzetet .... ev vege elott elkezdi az emelesi ciklust , mert atmenetileg ugyan , d pill alatt 310 nel leszunk 😂 nem tudhatjuk. Az is lehet , h szinten az MNB az olcson megvett forintjat ilyen szintem eladja .... ( vakamibol meg kell venni a Balnat 😂) millio verzio lehet. En most semmi kulonoset nem latok ami baziul gyengitene a forintot . A usd huf is a dollarerotol fog gyengulni . A resek varnak bennunket ....

   Delete
  6. Nalam 269,93 fordult ,ahogy első verzióban megbeszéltük :) 270 orderek maradtak :)

   Delete
  7. Ha nem lesz mos magasabb csúcs, akkor h1-n egy inverted flat. Régen láttam ilyet sokat, NQ miniben, most h szükségem lenne egy példára, sehol nem találok. EURUSD pár tickkel a célár előtt fordult, de lehet egy terminal setup, meglátjuk, meglátjuk.

   Delete
 5. Nekem mára ennyi volt. Holnap reggel folyt. köv., addigra talán többet látunk majd.

  ReplyDelete
 6. Magyar kotvenypiacon 50b emelkedes volt kb ket het alatt,utnek minket rendesen. Tudtommal nyar elejen kell jonnie eu penznek,igy azt jo aron levaltani nem rossz az MNBnek. A hosszu oldalt viszont nehezebb fogniuk,igy ha nem jon valami bejelentes,akkor nem kizart,h ma csak korrekcio volt,es aktivalodtak a take profitok. A 310nek nagyon orulnek,de ahhoz vissza kellene jonnie 315 ala.

  ReplyDelete
 7. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 8. nagyon úgy nézem ,lehet megvolt a korrekció ,fordulat nincs egyenlőre

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ha így van akkor az egy elég enyhe korrekció volt...

   Delete
 9. kicsit korrigalni kellene neki :) :)

  ReplyDelete
 10. Srácok!

  Egy cca. 40 napos korrekciót szembeállítani pár 4H gyertyával nem profitábilis gondolat. Elértünk egy célárzónát, de naposon a pa még nem adott fordulós jelet!
  Célárnál érdemes zárni, de nem éri meg fordítani a pozíción, szerintem. Várjuk meg, amíg a legkisebb tf-ken meginduló fordulós jelek magasabb tf-ket is magukkal rántsanak!

  ReplyDelete
 11. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 12. Replies
  1. A fordulat legtöbbször nem egy esemény, hanem egy folyamat.

   Az erős trend először lassul, majd csak úgy fordul. Ezért vártam a fordulat előtt egy fekete gyertyát naposon. Akkor lehet hevesebb fordulat, ha klimax vagy kapituláció van.

   Delete
  2. Most úgy látom ,h bazi erős trend jött létre .Amire nem számitottam ,h au eur huf stabilan a 317 felett marad... továbbra is szkeptikus vagyok, m az álatalam használt vonalas rendszer mindössze 1 ellenállást mutat .T.trader indikátorom ugyan eladásban 4h ill 1D idősikon ,de az 50 és a 100 napos nagyon messze van egymastól .Ez arra utal ,h ha lesz is fordulat ,korrekció nagyon lassú lesz és kicsi !!A száguldás folytatódik . Viszont jó vételi pontok lesznak ,ha lesznek.....Talán fundamentális oldalról lehetne magyarázni a ft erősödését ill MNB általi "karbantartását"

   Delete
  3. Az alsó rész usd huf :) bocs

   Delete
 13. Ha nem ma,akkor hétfőn,illikvid piacon az EURHUF átviszi a 318at,talán még a 320at is,és akkor megnyílik a tér felfelé. Bár arra kiváncsi leszek,hogy ha lezárják ezt a hetet,akkor nyomják e majd tovább,vagy megelégszenek ennyivel.

  ReplyDelete
 14. Lehet , h Soros Gyuri bacsi halalkodik 😊🤗

  ReplyDelete
 15. Nagyon csúnyán néz ki hetes tf-en is az eurhuf. Ha nem húzzák vissza nap végén -nem fogják- akkor itt vérfürdő lesz.

  ReplyDelete
 16. Ennyit a nagy elmeletekrol 😊

  ReplyDelete
 17. Elolvasnam a vezerkar velememyet

  ReplyDelete
 18. Kov héten MNB,azért kiváncsi vagyok,tesznek e szóbeli említést,hogy mit szólnak az árfolyamhoz,vagy dörzsölik a tenyerüket,hogy jó magasan válthatják le a bejövő eu pénzt.

  ReplyDelete
 19. Eddig úgy néz ki ,h jogosan voltam szkeptikus :) A hetes gyertya 270 felett fog zárni a várt lefele kör (ha lesz kicsi lesz ) EUR USD szöget alkot :) ha kitör és az Eur huf kicsit korrigál erősödhet ,de nem hinném ,h nagy erősödés lesz !Amikor egy devizapár ekkora elemi erővel tör ki egy beszögelésből ,az mindig nagyot megy !!Az usd huf jött 20 forintot (mi azon beszélgettünk még mindig 260 ,h lesz -e új alj :) :) ) nem lett :) A kitörés tisztán látszott!!! Én azt gondolom ,h az usd huf nagyon ,de nagyon megérett a további emelkedésre !!!!! A többi feltételezés vicc kategória ,ahogy az is az volt ,h 260 árnál vártunk 1 új aljat :) Jó éjt

  ReplyDelete