Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 4 May 2018

USD/HUF - 350 a cél?

Minden jel szerint a legesélyesebb verzió, hogy megvolt az 5 hullám lefelé, északnak fordult a kereszt. A korábban vázolt zöld verzió szerint folytatja a piac az útját, link.

A kérdés, hogy a felfelé tartó mozgás trendmozgató alakzattá tud-e fejlődni, vagy csak korrekciós alakzat halad északnak. Bármelyik is legyen, az első lehetséges célzónát a D3-as charton jelöltem. Amennyiben impulzus (egy 5. hullám halad majd északnak), akkor a célárai a korábbi csúcs fölé mutatnak, azaz a 2014. július 1-én feltett elemzés még nem teljesült célára is képbe kerül, link.

Játszunk egy picit!!! Feltettem egy chartot a napokban, ahol a jelenlegi kormányzópárt és az usd/huf árfolyamának alakulását mutattam meg, link. Nem állítottam, hogy biztos összefüggés van, de három esetből háromszor lényeges forintgyengülés következett be,. Továbbá azt sem állítom, hogy ez jó vagy rossz, csupán a tényt, ez történt. A mostani árfolyamra rászámolva a három esetnél tapasztalt cca. 35% (egy esetben 40) árfolyamváltozást 350 forinthoz jutunk. A dollár tavaly nagyot ment az EUR-ral szemben, kész lehet egy havi charton egy impulzus, a minimálisan elvárt korrekció a csúcstól 38%.
Ezek alapján azt kell, hogy mondjam, nem egy elvetemült elgondolás a 350 forintos dollár árfolyam, ugyanakkor ezek alapján még biztosan nem nyitnék pozíciót.

USD/HUF D3 chart:


A charton jelenleg nincs elég bizonyíték a fenti célárhoz (eltekintve attól az emelkedő háromszögtől, amit még 4 éve rajzoltam a chartra). Deviza esetében nagyon ritkán fejlődnek ki havi charton is látható, évekig tartó impulzusok, ezért a nagy 5. hullám lehetőségét egyelőre feltételesen kezelem. Tény, hogy a fenti célárhoz a világgazdaságban is jelentős mozgásra van/lehet szükség (válság?), ugyanakkor elvetni ezt sem tudom, sőt egy évekig tartó idilli állapot uralkodott (főleg  a részvénypiacokon) az elmúlt években, alacsony jegybanki alapkamat mellett... ami elkezdett változni.

97 comments:

  1. a D3 ma kell alatta zárni ,akkor lefordul?NFP

    ReplyDelete
    Replies
    1. a gyertya bezárt, a heti ma fog - itt már csak a remény van, szerintem...

      Delete
    2. nincs gond 250,2 kivette az orderom ,de nem akarom visszaadni :) azert kérdeztem

      Delete
    3. Nem gondolnám,h az irány változna ,du NFP esetleg átmeneti kis gyengülés az eur usd párban ,de az irány le !!Az usd huf nem tesztelte a szögelés kitörési pontját és már valószinű nem is fogja ! Az nálam 252 környékén van :) ,de semmi jele

      Delete
    4. A kérdés a tf.
      Naposon támasz környékén vagyunk (eurusd), innen jöhet egy megpattanás. NFP sem befolyásolja hosszú ideig a chartot (naposon talán meg sem látszik), persze kis tf-n van rángatás, de ennyi.
      A piac folyamatosan hullámokban mozog, azaz mindig van korrekció, az adott trend szintjén, persze kisebb szinten olyan, mintha nem lenne korrekció, de ez csak azt jelenti,hogy rossz tf-t nézel.

      Delete
    5. Hát én azért emlékszem ,h 1,6 környékéről NFP adatra fordult bazi nagyot az eur usd :) Sok tényezős oka volt természetesen mnem feltétlen NFP ,csak az inditotta be !! Jöhet megpattanás ,de a trend szerintem le ,ami arra lenne jó nekem ,h még vegyek usd huf

      Delete
    6. Sőt 1,4 kis megállókkal (korrekciónak számit nálad ) leestünk 1,04 környékére ,az is úgy emlékszem NFP adatra volt

      Delete
    7. A chartba benne van, akkor megy, ha nincs, akkor csak egy spike lesz

      Delete
    8. Kis tf-n azt láttom, hogy két napja brutál érzékeny a piac minden kis hírre, nem tudom mi változott, valószínűleg az, hogy impulzus halad.

      Delete
    9. nagy mozgást fog hozni az NFP, óráson is, szvsz, nagyon úgy áll a chart

      Delete
  2. 3.napja nem tudunk 263 felett maradni.... korrekció lehet ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. USDHUF belső szerkezete nemigen látható, használható
      EURUSD írtam, h támasz előtt, korr jöhet

      Delete
  3. NFP jóslás:

    Előtte fel 1,19749 környékére (mondjuk 770 fölé szúrás), majd le 1,19489 alá, vszinu a hírre, majd onnan heves északi menet1,19330 fölé

    A chartban ez lehetőségként szerepel, persze a piaci likviditás el fog tűnni, ezért a spike-ok akár lényegesen messzebbre is eljuthatnak majd (1,19330 már hatáson felüli mozgás).

    Nem kereskedési ajánlat, csupán egy tipp.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az 1,19449 teljesült (tető eddig 1,19754).

      Meglátjuk itt volt e a tető, LMT zárás, célárasan, mert ide mutatott a "dobozom".

      kép link

      Delete
    2. Lehet,h én értettem félre,de 1.1948ból északi menettel lesz az 1.1933? :)

      Delete
    3. Nem, csak keveredtek a számok a fejemben, az utolsó hármat szoktam megjegyezni, a többivel nem lehet tévedni (lehet) - 1,20330

      Delete
    4. Előtte szépen 1,19754, majd a hírre óriási spike jóval 770 fölé (vagy 17 pippel a kiírt szint felett), lefelé pedig "csak" 1,1952 lett (4 pip), azóta északnak, az órás spike hatalmas.
      Azt nem tudom, hogy a lefelé kör rendben van-e, kicsit mélyebbre számítottam, de ilyen adatnál percesen szerintem elfogadható a 4-5 pip tévedés. Ha kiveszem a hír gyertyát, akkor azért még kívánkozik egy low, a hír alatt :D, meglátjuk, úgyis csak játék a charttal, lehet tévedni.

      Delete
    5. csak bement 1,1948 alá:D

      innen illene felfelé fordulnia, mert kritikus szintet tör és álom maradhat az 1,2033

      Delete
  4. baszki...(bocs, de ez volt az első hörgésem a kép láttán)

    ReplyDelete
  5. 20 perc van NFP-ig, innen minden lehet ezen a tf-n, vissza is mehet, főlé is szúrhat, stb... likviditás eltűnik a piacról, a nagyok elmennek kávézni és sütizni

    ReplyDelete
  6. Most lehet, hogy én nem ittam még délután kávét, de ha jól értem az EUR erősödésére és a HUF gyengülésére számítotok a dollár ellenében? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igyál egy kv-t :D.

      TF függő, kicsiben lehet egy eur erősödés, egy korrekció, mondjuk, ami naposon valamennyire meglátszik. USDHUF esetében forint gyengülés mondjuk havi, heti charton, talán naposon egy fekete gyertya. Közben az eurhuf is mozoghat. Szóval dollár erő mellett, jön egy korrekció, miközben a forint gyengélkedik.

      Remélem nem zavartalak nagyon össze!

      Delete
    2. Hosszabb tavon , igy ertettem

      Delete
  7. H2-n törik az ellenállás, ha az óra végéig így marad a helyzet, ebben az esetben a korrekció elnapolásra kerülhet.

    ReplyDelete
  8. Ez a módszer a bitcoin zuhanást és emelkedést is megmutatta? Teljesen tudománytalannak tűnik. Lehet madarak röptéből jósolni vagy rulett számokból szabályt alkotni csak nem hatékony. Az M.I matematikai elemzéseim szerint az árfolyam korreláció húsz különböző más mutatóval korrelálhat és sajnos hol az egyik részhalmaz változóival, hol a másikkal, legtöbbször csak utólag derül ki, mi az összefüggés. Ez így bróker tippelgetésnek tűnik, bocs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, megmutatta, látszódott rajta előre, le is írtam, jeleztem is...

      "Január 9-én, alig pár napja írtam, hogy a Bitcoin chartján egy nagyobb (40%+) esés lehetősége rajzolódott ki Link. Az esés immáron 27%-n tart, mikor ezeket a sorokat írom, benézett 11K alá és szerintem az esésnek nincs vége. "

      chart

      Nem láttam még olyan brókert, aki napokra előre nyitószintet és napi low-t mond (lásd OTP 2015 aug., pl.), de lássuk, mit mutat az M.I. módszertan :D, előre, bármilyen termékről! Kiváncsian várok egy célárat és/vagy mozgás előrejelzést egy szabadon választott termékre.

      A hozzászólás nagyon nagyfokú tudatlanságról árulkodik :(

      Delete
    2. Brókerek .....,ne röhögtessetek ,mert vasárnap reggel van... :) Privátbankár ,bróker ... banki treasury üzetkötő ... ,inkább nem mondok semmit

      Delete
    3. És mi zárja ki,hogy egy treasury üzletkötő például kövesse,tanulja vagy elismerje az Elliot módszert? Vagy bármilyen más módszert,esetleg mindezeket egyszerre vegye figyelembe?

      Delete
    4. Szerintem semmi és van, aki tanulja is. Ugyanakkor, aki jó, az egy idő után saját businessbe kezd, legalábbbis a józan ész logikája alapján ezt gondolnám.
      Szerintem fx kérdésben a Rafi üzletkötői jók, az OTP- nél hallottam furcsaságokat ( két helyről is, h az egyedi ajánlat kérésekor türelmet kérnek, míg bekapcsolják a gépet, de ezt pl nem tudom saját tapasztalatból megerősíteni, a Rafit igen. Mind treasury, mind PB vonalon szerintem jó a csapat ( vagy volt Felcsúti idején). A MOL Treassuryről, legalábbis az ott dolgozó szakemberekről nagyon jó a tapasztalatom. Ha nevet említhetek, szerintem Liener Gábor és csapata kiemelkedően jó.

      Delete
    5. Az utolsó sor a Rafisokra vonatkozott.

      Delete
    6. En sajnos megerositeni nem tudom !! Nem jok a spot arak , ugyan befektetesi tanacsot adni mar nem lehet az uj rendszer szerint , de amikor lehetett akkor is forditva lattak mindent 😊 10 eves tapasztalatom es nyugodtan kijelenthetem es le is irhatom sokszor fogalmuk sincs semmirol !!

      Delete
    7. This comment has been removed by the author.

      Delete
    8. Én ismerek más treasuryket is,egészen közelről. Nyílván ezen a területen kicsit más elvek érvényesülnek,de a feljebb említett problémák azért eléggé hajmeresztőek (gép bekapcsolása,nem jók a spotok). Rafi PB-jéról jó híreket hallottam én is. De nem akarom OFF-olni a blogot,bocs :)

      Delete
    9. A blog pénzügyi. Van, aki nem MT4-n vagy más platformon,hanem PB referensen keresztül, akár hosszabb távon gondolkodik. Szerintem nem probléma, ha erről a kereteket betartva, megosztva a jó és a rossz tapasztalatokat informáljuk egymást.

      Delete
    10. Egyetértünk, ebben a témában -magyar viszonylatban- szívesen osztok meg infot,ha valakinek kérdése van. Amúgy abban tudtok segíteni,hogy itthon milyen platformot éri meg használni,ami mondjuk egy nagyobb mozgásnál nem fagyaszt be őénz,vagy megy tönkre? Ebben még newbie vagyok. Köszi

      Delete
    11. Ja,és reflektálva arra,hogy mennyire tudománytalan a módszer, a tavalyi usd esésért hatalmas gratula. Azt a környezetemben senki nem hitte el elsőre. Bitcoin detto.

      Delete
    12. Köszi!

      Mindig is voltak és lesznek emberek, akik vitatkoznak, trollkodnak, minősítenek. Szerintem már az is eredmény, hogy az elmúlt 8 évben számosságuk csökkent és egyre többen ismerték meg Elliottot.

      Mindig lesz olyan, hogy hibázunk, vagy hibázok, mert nem találom el a mozgást. 100%-ban nem lehet teljes bizonyossággal megmondani. A rendszerben kevés a szabály, sok a vezőrlőelv, azaz azok a dolgok, melyek ugyan többször igazak, mint hamisak, vagy többször várható egy bizonyos kimenet, mint másik, de nem kizárólagos a történet, így az esetek egy kis százalékában ott a tévedés.

      Van néhány előnye, néhány helyzetben meglepően nagy találati aránya van. A deviza, a forex, ebből a szempontból a legnehezebb terület. Likvid részvény, index esetében nagyobb találatok érhetőek el.

      Az egészben az érdekes, hogy az egész tematika szerintem nagyon gyorsan elsajátítható, ha mögé teszi valaki a grafikonos tapasztalatokat, akkor a meglévő kereskedési rendszerének hatékonysága mérhetően nőhet. Nyilván ennek eléréséhez is rögös út vezet, de talán a blogon található néhány elemzés és azok eredménye megbirizgálja az ember tudatát, legalábbis azokét, akik fejlődni akarnak folyamatosan a piacokon.

      Delete
  9. Elliott rendszere tudománytalan?
    No comment.Egyébként megmutatta.A szakadást biztosan.

    ReplyDelete
  10. Ha visszaolvasod ,teljesen jól előrejelezte a Bitcoin hatalmas mélyrepülését .Nyilván ez sem csodaszer és az admin ,mindig (helyesen ) irja ,h magában mindent nem mutat !! Van amiben jó van amiben nem !Én azt vettem észre ,h a régi általan használt vonalas rendszerrel összevetve ,tökéletes .Nyilván azt senki nem tudja megmondani ,h tickre mikor fordul ,fillérre ,de a kettő ill több indikátorral (esetleg fundával ,bár a nagy dollárgyengülést a nyáron semmi funda nem támasztja alá :)) összevetve ,vannak jó 5 letek .Most az én 5 letem ,h az usd -huf a jövő héten korrigálni fog :)

    ReplyDelete
  11. Ki sem fejtem a véleményem a 'tudománytalansággal' kapcsolatban.Én is inkább nagyon komoly alul informáltságot látok.Mondjuk azt sosem értem,hogy ha valaki valamit nem ismer használható tudás szinten az miért véleményez?Legaláb a bitcoinos elemzéseket elolvasta volna az oldalon,mindjárt látná,hogy pont,hogy jelezte.Ez volt a tökéletesen rossz példa.Térjünk inkább vissza a komoly dolgokhoz.UsdHuf-nál én is korrekciót várok mint ahogy EurUsd esetén is.Jó beszálló lehet belőlük.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nme voltam biztos benne ,h lesz ,de most úgy látom ,h igen .Amúgy az egészséges emelkedéshez kellene 1 kitörési korrekció szerintem

      Delete
    2. Én is erre számítok.Dollár erőre számítok alapvetően,de azért nem egy korrekció nélküli száguldásra.Sőt még nem is egyértelmű.EurUsd-nél például simán el tudok képzelni egy fél éves oldalazást 1.15 és 1.20 között.Az UsdHuf-ot viszont én is 280ig várom minimum.Igazából ott csak egy esetleges Euro bevezetés stornózhatná a felt,de erre kevés esélyt adok.Úgyhogy szerintem irány észak.

      Delete
    3. Euro bevezetes akkor lesz , ha elkezdik a vakert, h miert jo ez nekunk 😂😂 egyenlore meg nimcs .Azt gondolom , ha maradunk az Eu resze , egy ido utan elkerulhetetlen lesz

      Delete
    4. Szerintem maradunk.A vezír arra fordul amerre éppen kell.Közben meg izmozik.De igazad van,az EUR még nincs lekommunikálva,úgyhogy még no para.

      Delete
    5. Ohhh, a zónához való csatlakozást, ha jól emlékszem két évvel korábban bejelentik, ha teljesítjük a feltételeket. Lehet a politikai folyamatok (erős eu) miatt sok minden változik, de akkor is sok hónappal előtte megindul a vita róla. Simán lehetünk évtizedekre is tőle....főleg a jelenlegi vezír mellett, rubelre nagyobb az esély, jelenleg, szerintem.

      Delete
  12. Amúgy tudom,hogy a legalább az két b-vel írandó.😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szerintem értettük:)
      Egy-két elütés belefér, nem grammar náciskodunk!

      Delete
  13. Az jó!Annyira azért nem aggódtam.😀

    ReplyDelete
  14. Ma UK zarva van csak ugy megjegyzem

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi!

      Van már időd kereskedni a ködös Albionba?

      Delete
  15. Economics calendarba valami hiba lehet, FED hír 9:15, Ausztrál 11:30 ! Az időzónák miatt nekem hihetetlennek tűnik

    ReplyDelete
    Replies
    1. a FED beszéd nem volt hiba, csak Svájcban tartotta

      Delete
    2. Az ausztrál beszéd pedig megnéztem, ottani idő szerint este, szval lehetséges

      Delete
  16. Lassan de biztosan halad a forint a 267-270-es zóna felé.
    Talán ma még nem, de a következő napokban elérheti, érdemes figyelni kisebb tf-ken.

    ReplyDelete
  17. Ha nem történik semmi rendkívüli az elkövetkező pár napban (és a forint is marad a jelenlegi sávjában), akkor én úgy számolom, hogy 267.53-ig mehetünk ebben a körben. Egy kis forintgyengüléssel a 270 is reális lehet. Utána szerintem sanszos egy visszateszt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, lehet.
      Én 268,59-t számoltam spike-kal, mármint azzal éri majd el naposon. De a belső szerkezetek miatt nehéz most, másik tf-n a dobozom 267,74-re mutat, de azt hiszem nem is ez a cél, hogy tikkre beletrafáljunk, bármikor lehet egy nagyobb szereplő és ilyen szempontból az usdhuf nem likvid, megmozgathatja, vagy csak a spread kitágul és máris fölötte lehetünk, főleg akkor, amikor Európa zárva van és még ennyi likviditás sincs, mint EU napközben (határidős piacon a 2,8 HUF spread sem volt különösen szokatlan, pl vasárnap este)

      Delete
  18. eurusd: 1,18 alá fog benézni ebben a körben jó eséllyel

    ReplyDelete
  19. kijelenthető h már nem lesz új csúcs eur/usd-ben vagy még mindig korai?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minimálisnak tartom az esélyét a közeljövőben.

      Delete
    2. Extrém esetben lehet ez egy 4/c és akkor a felfelé kör nincsen kész, de annyira széles lenne ez a 4. hullám, amit most nem fogadnék el.
      Lefelé korrekció megy, vagy fordult a trend. ha 3 hullám után északnak fordulunk akkor az 5 hullám után újabb 5 jön és akkor új csúcs is lesz, de az időben még nagyon messze van.

      Delete
    3. Szerintem 1,17-1,145 közé min le kell jönnie ennek a korrekciónak, ha az, de a 4/c is ide mutat(na), ha az lenne.

      Delete
    4. Usd huf lehet korrekcio innen BB szalagon kivul van 1W

      Delete
    5. Valóban hetes hullám mozog, de kicsit magasabban van a célára.
      (mondjuk 1,5 forint hetes szinten nem tévedés, de semmilyen jel még nem utal a fordulatra)

      Delete
    6. Jól mutatna egy napos fekete gyertya után egy fehérrel zárás.

      Delete
    7. Gondolod, hogy USD-HUF 270 fölé megy? :-)

      Delete
    8. Megy, de nem most.

      Szerintem hamarosan jön egy korrekciós kör lefelé, de a célzónát (fent írtam) nem érte el, szerintem van még benne valamennyi munició, még akkor is, ha ma már egy forintin beljebb voltunk, ezeken a tf-eken ez pedig simán belefér.
      A hetes gyertya ellenállás elé ért, rsi-n is, a charton is, ez ekkora lendületből nem viszi át, ráadásul célár clusterek előtt vagyunk, long setup/rsi/doboz, ellenállás zóna stb. stb. Ez olyan, mint amikor a repülőgépeket akarják hálók sorozatával megfogni, az egyik megfogja.
      Számomra sokkal érdekesebb lesz, hogy mekkora korrekciót fog csinálni a fordulat után. Ha lesz időm írok róla valami bejegyzést, sőt talán az ide írt dolgokat is összefoglalva beleteszem, hogy követhető legyen. Fordulat van/volt, ezért nem ártana egy mélyebb kitekintés sem.

      Delete
    9. En azt latom , eur huf es a usd huf tetot alakit ki lassan , de biztosan . A 1w BB szalogon kivul, az altam vart korrekcio elkezdodik a heten . Eur huf szinten 310 kornyekere lefordul

      Delete
    10. En azt latom , eur huf es a usd huf tetot alakit ki lassan , de biztosan . A 1w BB szalogon kivul, az altam vart korrekcio elkezdodik a heten .usd huf trendbe all . ( 1 verzoi a havi ami kerdojel a fejembe 😊 letoresi pont visszateszt ??????) Eur huf szinten 310 kornyekere lefordul

      Delete
    11. EURHUF-ra én 311.30 körüli lefordulást sejtek,aztán onnan Zsiday elképzelése is megvalósulhat,ha bedurvul a dollár. (320 eurhuf)

      Delete
    12. En ev vege fele varnam .
      A nyar ...

      Delete
    13. Lehet , h a korrekcio megkezdodott

      Delete
    14. Ha ma az eurhuf nem tudja törni ezt a 314-es szintet,akkor ettől még holnap simán mehet felfelé. Amúgy így a korrekciót USDHUF-ban meddig várnátok lefelé?

      Delete
    15. Ha azt veszem alapul, hogy deviza, ahol a mély korrekció gyakori (lásd lefelé zöld verzió szerint jött), akkor 257,5 lenne most a megjelölt árszint (spike-kal esetleg alászúrás).
      Ugyanakkor kérdés, hogy valóban most olyan e a környezet, ahol mély retracere van lehetőség.
      A másik, ami foglalkoztat, hogyha ma meg is lesz a vágyott fekete gyertya, nem lesz e egy másik fehér új csúccsal. Kerekebb lenne, bár az utóbbi időbe ezt nem akarja a forint.

      Delete
    16. Pont ezt látom én is,hogy nem lefutott kör még a huf gyengülés.Más kérdés,hogy RSI miatt kellene az,hogy most lemenjen 310-311 környékére,hogy neki tudjon futni az újabb csúcsnak. Kicsit az eurusd is "visszahűl" a kamatemelés előtt, és akkor belenézhetünk a 280-as dollárba.

      Delete
    17. Szerintem majdnem mindegy , h 314 v 315 ket pakkal myugodtan meg lehet jatszani

      Delete
    18. Megjatszottam,johetne a 310 😁

      Delete
    19. Szepen visszajon a 1w charton BB szalagok koze😁usd huf

      Delete
    20. Hol lehet a jó beszálló? USD HUF

      Delete
    21. Sztem 260-ről már érdemes lehet,ha egyáltalán le megyünk addig. EURHUF egyelőre nem nagyon akar izmosodni.

      Delete
  20. Olaj: Olyan szinten vagyunk, ahonnan lehet egy fordulat.

    ReplyDelete
  21. Kevés jó funda elemző van, gondolom tőlem dicséret, ha valakit ezen a területen méltatok, Zsiday ilyen, itt egy újabb gondolatsora:

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/zsiday-bemondta-mi-okozza-a-kovetkezo-valsagot.5.284748.html

    ReplyDelete
  22. eur usd szintek:

    http://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/5ebcb97d-b1f7-4941-802a-9742937e4f57

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  23. eurusd: H4 long setup, a 14:30-as hírre meg is indult

    ReplyDelete
    Replies
    1. H2-n is volt jel, annak a célára meglett, ugyanakkor visszahozták a hír előtti pillanatra a piacot, ami azt jelenheti, hogy még lehet nincs meg a low (eurusd) - low = egy kész hullám

      Delete
  24. Ilyen is van:

    https://www.portfolio.hu/vallalatok/it/orult-joslat-64-ezer-dollaros-bitcoin-arfolyam-johet.3.285066.html

    ReplyDelete
  25. eurusd: H2 alatt vmi kész lehet, megyünk/mehetünk lefelé

    ReplyDelete
    Replies
    1. m10 még long signál, lehet még korai az elgondolás ?

      Delete
    2. H4 célár még nincs meg, lehet arra hajt még.

      Delete
    3. 4H célár teljesült, korrekció következik.

      Delete
    4. min elvárás 1,19130 alászúrás (de jön a hétvége...)

      Delete