Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 30 April 2018

USD/HUF

Újabb hónap záródott, ezért érdemes ránézni a havi chartra. A korábban jelzett zöld verzió chartját frissítve, annyi látszik, hogy akár kész is lehet a várt impulzus lefelé. A mélyponton egy Harami Bullish alakzat látszk, mely Bulkowski statisztikája szerint bull piacon 53%-ban, bear piacon 51%-ban  fordítja meg a trendet. Ez az 50 közeli százalék sokat nem segít, még akkor sem, ha a statisztikája 20.000 esetet vizsgált, ha hozzávesszük, hogy a termékek statisztikai mutatói eltérhetnek egymástól, akkor talán jogos az a következtetés, hogy ezzel nem jutunk előrébb.
Az utolsó négy gyertya esetében azonban egy dolgot figyelembe kell venni, mégpedig, hogy a négy gyertya már elfogadható fordulós alakzatnak, hiszen áprilisban megerősítő fehér gyertya érkezett, továbbá rsi bull támasz zónájáról fordult felfelé a piac.
Havi szinten az előny a bull irány mellett van.

USD/HUF havi chart:



Azt hiszem a heti kérdőjelről már elég sokat írtam, továbbra is fennáll, hogy csak a kisebb valószínűség szerint lehet beszámozni teljesnek az 5. hullámot. Immáron biztos vagyok benne, hogy véglegesen csak akkor fogom tudni megtenni, ha bizonyosságot szerzünk arról, hogy megvolt a mélypont. A heti long setup triggerelt, szűrő feltétel nem zárja ki a longot. A setup célára (lmt) 269, találati aránya valahol 67% körül lehet. Ugyanakkor azt gondolom, hogy beszállni most nem érdemes. 261 környékén lehet egy ellenállás és azokon a szinteken törik a bear új low/dupla alj verzió. Szerintem a longra a mostaninál kedvezőbb szintek is lehetnek a közeljövőben. 50 napos mozgó előtt a piac és naposon még mindig a 4/C célzónájában. 3 hét vs. 14 aránytalanul nagy távolság, de sajnos devizapiacon még mindig az elképzelhető tartományban van, ritkán, de van ilyen széles korrekció, azaz még mindig nem jutunk közelebb a megoldáshoz.

USD/HUF napos chart:


55 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Szerintem gyönyörúen beszögelt kialakitott egy fordulós aljat,nagy erővel kitört ,elméletben kellene vissza teszt a beszálláshoz,,de ez dollár.. nem mindig van !! Szerintem ekkora elemi erő esetében már kitört ,már csak trendbe kell állnia ,új alj már nem hinném ,h lesz új alj. A hetin megerősitett beszállási pont... mikor ha nem most

    ReplyDelete
  3. Nem akarok érzelmileg elköteleződni egyik irány mellett sem.
    Kritikus szintek nem törtek, az egyik előtt a piac, ha törik eldől.

    ReplyDelete
  4. Torni fog szerintem ,a eur usd erododik a eur huf gyengulo palyan

    ReplyDelete
  5. Kritikus szint fölött .. (még nem zárt)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Milyen idosikon kellene ehhez zarnia?

      Delete
    2. Napos és hetes között lenne az igazi, valamely idősík, de ugye azt nehéz nézni, előállítani.

      Havi jel, hetes setup, nagyon valószínű ezen a magasságon, hogy elindultunk felfelé

      Delete
  6. Jol vettem ki a szavaitokbol,hogyha ma 261 folott zar,megnyilhat az ut 270 iranyaba?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, ott van a törés, a kritikus szint, akkor a valószínűség, már az, hogy kész az 5 hullám lefelé, még akkor is, ha az 5 igen "betegre" sikerült.

      Delete
  7. Replies
    1. Az esély immáron szerintem is ez

      Delete
    2. Azért nem árt megvárni a napos zárást, főleg azért, mert deviza és igazából nincs likviditás, EU zárva, USA még nincs nyitva, ezt nem szabad ilyenkor elfelejteni!Holnapi megerősítés lenne az igazi, addigra a hetes fele is bezár

      Delete
  8. 1,1970 -1,2025 tartományból lehet egy erősebb felpattanás eur usd ben

    ReplyDelete
    Replies
    1. egyenlőre fikció,annyi látszik nálam h jó helyen lenne

      Delete
    2. Bandi,neked mi a velemenyed a forintrol?

      Delete
    3. Bocsanat,igen az Usd/huf parnal!

      Delete
    4. Nem fikció, ott a célár, elérte, simán lehet vmi megálló.

      Delete
    5. Akkor meg nem vetetted el teljesen Usd/huf-nal a C lehetoseget?

      Delete
    6. majd ma zárás után, addig 20-25%

      A problémám, hogy mindenképpen valamilyen vezérlőelv sérül (azaz gyakrabban van igazad ezek használatakor, mint nem, szabály nem sok van), szóval következetesen mindig a nagyobb esély mellett kell letenni a voksot, hogy statisztikai számosság esetében többször igazad legyen.
      Havin szép impulzus, hetesen szép long jel, de naposon nincs szép 5. impulzus, eur usd-n, sem usd huf-on. Egy ekkora erős felfelé kör esetén (eurusd), ilyen pici hullám lenne csak az 5.(első számozás szerinti 5)? Tudom havin éktelen nagy ellenállás van, kiestünk az emelkedő trendcsatornából is, szóval nem lehetetlen, de ezt bemondani igen nehéz előre.

      Delete
    7. ... és nem utolsó sorban dollár hír is van a piacon, miközben a likviditás elcsökkent, mert a fél világ zárva.Tudom, reménykedésként hangzik, részben az is.

      Delete
  9. Eurhuf csipte a 315,20at majd lefordult. Kivancsi vagyok,holnap fole megy e.

    ReplyDelete
  10. Szamomra nincs ketseg , nagy idosikokokn abszolute felfele all 👍 az , h 1 idosikon valaki kis elteres van szerintem nem szamit !! Meg korrekciora sem jutott eddig ! Az 5. beteg hullam megvolt , amikor kitort a beszogelesbol

    ReplyDelete
    Replies
    1. A fordulat nem volt kerdes 250 sot nem is vette ki orderba csak a 250 .2 arat ! Ugysem lehet eltalalni az aljat !! Tisztal latszik dollarero lesz igazad volt , lent eur usd fent usd huf var a res es be is fogja tolteni

      Delete
    2. Meg kell nezni az usd huf chartjar !! Hatalmas beszogeles , gyonyoru alj 9 vagy 10 heteig es oriasi erovel kitores 😊 nem Elliot szemmel ,de tokeletesen mukodott

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
  11. Sziasztok!
    Véleményem szerint a holnapi kamatdöntést, talán még érdemes megvárni a komolyabb pozíciók kiépítése előtt. Kamatemelésre valószínűleg még nem kerül sor, (jelenleg az elemzői konszenzus alapján csupán 5.7% - az esélye a holnapi emelésnek) viszont a jegybanki kommunikáció egyértelműen eldöntheti, hogy túl vagyunk-e a trendfordulón.
    Jelenleg ami szerintem dollárerősödés mellett szól:
    Jelentős, hosszútávon nem elhanyagolható kamatkülönbözet. (a 10 éves USA és GER államkötvények hozama között közel 2.5 % különbség van !!!)
    És ez a különbség idén még tovább fog bővülni. Az emelkedő olaj és nyersanyag árak, valószínűleg kezdik felpörgetni az inflációt, a GDP- szépen alakul, és az amerikai nagyvállalatok is szépen teljesítenek, szóval szabad az út a jegybank előtt.

    Ezzel szemben mikor is emel a ECB? Talán 2019-ben, de még ez sem biztos. Igazából Draghi semmi konkrétat nem tudott mondani a múlt héten. (szerintem nem véletlenül…)

    Kezdenek kiárazódni a geopolitikai kockázatok is.
    Az észak-koreai pálfordulás mindenkit meglepett, de igazából szíriai „gázos” helyzetet is sikerült elegánsan rendezni. Ez utóbbi igazi win-win story lett. (Persze, sajnos nem a helyieknek…)

    1.20 ellenállást szépen átvitte, ha felette zár és a visszatesz is sikeresen meglesz, akkor utána elég egyértelmű az irány.

    Én személy szerint tartom a 253.5-es longomat és optimális esetben megpróbálok 262 környékén még vásárolni egy kicsit.

    ReplyDelete
  12. Ez funda ,de igaz 😊 szerintem jol teszed ha veszel.meg 👍👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bar jobb lenne korrekcioba ,de kerdes lesz -e ???????

      Delete
  13. Fundával továbbra sem tudok mit kezdeni, nem vagyok annyira informált, hogy mindent belevegyek, aztán, ha nagy része sikerül is, jön valami fejlemény.

    Most Korea boldog, védővámok bevezetését elhalasztották, de majd jön Szíria, meg Irán atomfegyverkezése miatti rettegés, aztán lehet mégiscsak összeáll valami egység Magyarország ellen és megvonják az EU-s pénzeket és ennyi...

    ReplyDelete
  14. Eurhufban alakul naposon egy shooting star. Mondjuk ez a dollarnal sem hozta meg a fordulatot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Egy gyertyát én még kevésnek tartok, ha van kettő és a második megerősíti az elsőt, akkor elhiszem, legalábbis kereskedés közben, ha van egy momentumkonfiguráció

      Delete
  15. A technikai részéhez sajnos nem értek annyira, hogy érdemben állást tudjak foglalni. Ezt meghagyom AD-nak, ő ért hozzá… Én pedig továbbra is szívesen olvasom az oldalon a postokat, mert sokat lehet belőlük tanulni. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D

      Dollár erőt gondolok ebben az évben, pusztán TA alapon, de hogy megvolt e már a low, vagy sem (huf), vagy tető (eur), azt nem tudom megmondani. De egy nagyobb fel (huf), lefelé (eur) lesz ebben az évben, szerintem.

      Delete
    2. Szerintem megvolt ,kérdés ,h lesz -e viszzateszt vagy nem .Most úgy néz ki ,h nem ill oldalazás lesz a kitörés korrekciója .A dollárerő egyértelmű ,letört mindent ,már lassan a ellenállásokra sem figyel :(a dollár ilyen ) ha nem megy 260 alá vissza jó vétel itt is !!

      Delete
    3. A forint gyengülő pályán ....

      Delete
  16. usd huf ban volt egy long setup,253 környéki belépővel,egy olyan momentum konfiguráció állt össze ,amit szeretek kereskedni.ennek a setupnak az elsődleges célára 261,30 volt, a második célja 267 főlé mutat picivel.nem voltam ,vagyok pozicióban ebben a párban.nagyobb tf eket vizsgálva még mindig nem lehet kijelenteni véleményem szerint h kint van a vízből,de vannak egy jó swing long pozicióra utaló jelek.Az hogy 4h n ,naposon ezt a longot meg lehetett jó rr el játszani,más lapra tartozik,relativ könnyű préda volt eddig,esetleg 267-268 tartományig.Felteszek egy bullish lehetőséget,szerintem nagyobb képen a 268 környéke lesz az igazi vizválasztó.

    http://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/bd31eac0-57ce-4d48-b4a3-55fc15f236cb

    ReplyDelete
    Replies
    1. mivel hetes chart,ennek a gyertyának elég korán megelölegeztem a rajzon a bull zárót,ezt nem szabad,meg kell várni míg bezár.még bármi lehet belőle,akár bear fordulós is.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. most is egy ellenállásnál vagyunk,267-269 az pedig egy nagyon erős szintnek tünik.ott egy igazi vizválasztó van a továbbiakat illetően.az már a havi charton is egy komolyabb szint

      Delete
  17. bear eshetőség:

    http://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/d0240991-35f6-4e16-bd1b-377654dee2a0

    ReplyDelete
    Replies
    1. havi chart azért elgondolkodtat,hogy ez nem e egy visszateszt:

      http://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/736e83ab-55e5-4672-b528-6eda219dc082

      Delete
    2. Igen, lehetőség, mint 4/c halad most felfelé

      Delete
    3. Bocsanat,ezt most mire irtad?

      Delete
    4. Megvan a törés, innen bull az irányom. Bandival beszéltünk telón, már tegnap, alt verzióban lehet, hogy havin egy 4/c megy felfelé, célár 267-269 környéke, ezt nem lehet kizárni, de a négyes itt is 'elég' széles lenne, de evidenciában kell tartani, nem akarok mindjárt 350-et kiabálni.

      Delete
    5. A törés naposon van (nem volt piac tegnap), a heti és napos közötti tf lenne az ideális, de amíg nem jön másik információ, nem fogom erőltetni az új low-t. Jó lenne, ha ma ( a héten) megerősítést kapna a kritikus szint törése, nem jó, hogy folyamatosan 'lebeg'.

      Delete
    6. De ha 4/c megy felfele akkor lennie kellene egy 5-ik hullamnak is nemde?
      A tores akkor kapna megerositest ha 262 felett zarna a heten?

      Delete
    7. Ha a kék vonal felett zárna.
      Alternatív verzió, megnézzük mit csinál 267-269 környékén.
      Egyelőre, ha csak nem hoz ma-holnap valami csodát a PA, akkor a havi kép bull verziót követem elsődlegesen. Azaz valami nagyobb korrekció, vagy bull trend visszatérése van, ami a tetőhöz, illetve a fölé viheti a keresztet.

      Delete
    8. De akkor hol csuszott el az elemzes?
      Mit nem vettel eszre?

      Delete
    9. Csináltam egy D3-as chartot, kiteszem új bejegyzésben. Akkor lennék nyugodt, ha a kéket törné a D3 charton az emelkedés. Ez a hetes és a napos között van, valahol félúton, kb. ez lehet az ideális tf, ahogy korábban mondtam.

      Delete
    10. Es mi az elgondolas,ha megsem tori?

      Delete