Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2018. április 25., szerda

USD/HUF

A forint esetében a korrekciót tartom elsődleges verziónak, még akkor is, ha láthatóan nagyon széles a feltételezett negyedik hullám. 

Próbáltam a lefelé tartó szerkezetet késznek számozni. Impulzusként nem tudom elfogadni, mert az első hullám szabályt sért, mivel a negyedik hullám az első terébe belezárt. Itt felmerülhet, hogy az adatszolgáltató nem a valós piaci képet tükrözi, de napos charton ettől a lehetőségtől eltekintenék, a másik lehetőség, hogy itt az 5/1 egy LD volt, ezt nem tudom kizárni, de ebben az esetben az LD 4. hulláma aránytalan a többihez képest. Ha az egész szerkezetet egy kész ED-nek nézem, akkor a low-tól meglévő emelkedés ideje nyúlt nagyon hosszúra, mivel az ED után hirtelen, erős ellenirányú mozgás következik. Az eső szakasz sokkal momentumosabb, mint a felfelé most. A legnagyobb problémám, hogy valamilyen kisebb valószínűséggel rendelkező szerkezet fut, ami azt jelenti, hogy az egyik "right look" elv sérülni fog, jelenleg a 4. hullám szélessége az, amit ilyen formában a legvalószínűbbnek tartok. Ebben az esetben az ábrán jelzett célzónáig megy fel a piac. Ha felmegy és lefordult, akkor vagy korrekció jön (mert már felfelé tart), vagy kimegyünk egy új lowra (vagy dupla alj), amivel kész lesz a teljes tavaly márciusban indult esés. Az ábrán jelöltem egy kritikus szintet ahová, ameddig a korrekció nem juthat el.Ha meghaladja és bezár a gyertya, akkor láttuk a lowt, ugyanez igaz lehet akkor (statisztikai valószínűség), ha a mostani emelkedésben az impulse által kijelölt tetőt meghaladja a korrekció után.

USD/HUF napos chart:


(Megjegyzés: hetesen, ha így zár a gyertya, akkor triggerelhet egy long setupot, a setup valószínűsége 67%, hogy jó lesz, a setup negyedik hullám esetén szokott tévedni...)

17 megjegyzés:

 1. az 1,2 simán képbe kerülhet szerintem

  VálaszTörlés
 2. bár a BB szalagon kivül van ,vissza kell ,h jojjön a szalagok közé

  VálaszTörlés
 3. közelitunk az 1,2 felé :) kiváncsian várom a folytatást ,1,2-1,19 utána 1,23 a trendvonal visszateszt ,de az irány usd erő utána !Viszont az usd nem mindig teszteli a letörési pontot ......

  VálaszTörlés
 4. usd huf elmehet 262 ig ha siet :) ,de nem hiszek az új aljban ...visszateszt lehet korrekció kezdődhet ,de az emelkedés boritékolható a visszateszt után .Olyan elemi erőveltört kia hsz-ből ,h nehéz elképzelni az erősödést usd huf

  VálaszTörlés
 5. Üdv.
  Eu esetében elképzelhető, hogy egy ABC jött le, ahol B volt a hsz?! Az idei csúcs a hsz 'a' pontja. Nagyjából most ér le a teljes korrekció C hulláma...
  Ördögtől való gondolat most innen egy kis long?!?! ;-)

  Csabesz

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Látványra igen, de ha jól látom, akkor nem szabályos (csúcsok és azok száma).
   M30-D1 között minden tf bearish, ördögi terv...vagy ördögtől való, én nem kísérleteznék vele m10 felett. (eurusd)

   Törlés
  2. Szeretném megkérdezni ,h a megjeygzés rovatban áltad emlitett setap trigger hetesen megtörtént ??szerinted

   Törlés
  3. Akkor van trigger, ha bezárt a gyertya, ma este 23-kor zár, addig feltételezés, hogy meglesz a trigger.

   Törlés
  4. köszönöm ,most vettem észre a választ :)

   Törlés
 6. Szerintem a dollár nem fog gyengülni ,esetleg kicsit :) visszateszt ,de az irány le!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. azt kell mondjam a pa alapján h nagyon esélyes.

   Törlés
  2. szerintem kizárt ,h az usd huf új aljra menjen ,sőt a hsz -ből való kitörés tesztjét is nehezen tudom elképzelni !!Határozott az irány !!

   Törlés
  3. Talán 260 körül lehet kis megtorpanás kis időre .....

   Törlés
 7. írtam egy rövid bejegyzést!

  VálaszTörlés