Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 10 April 2018

USD/HUF

Lement a választás, sokak számára meglepő eredményt hozott. Kőkemény hír, a charton azonban csak kis rezdülés volt tapasztalható. Folytatás jöhet még négy évig. A 2/3 elvesztése után sem volt különösebb piaci reakció, az elemzők azt mondták ezért most sem várható. 
A chart ezt részben alátámasztja, azért csak részben, mert véleményem szerint, hamarosan (nyár, nyár vége) komolyabb mozgás indulhat meg a keresztben.  Tanulságos a chart, hetek óta tartó oldalazó mozgás látható, érdemi és tartós irány nélkül. Ha nem is tudjuk pontosan mi ez, jogos a feltételezés, hogy valamiféle korrekció, hiszen Elliott-i értelemben az oldalazás is korrekció. A napos charton jelöltem egy zöld téglalapot, mely szerintem jó eséllyel egy flat hullám A-B-C szerkezetben, egy ZZ után, amit továbbra is B hullámnak gondolok. Jó eséllyel a jelzett (narancsos) téglalapban fog közlekedni a következő időszakban a kereszt, ami a dupla ZZ (legalábbis erre gondolok) második ZZ-je lehet. Természetesen az inverted flat lehetősége sincs kizárva, akkor valamilyen oknál fogra egy rendkívül gyors esésnek leszünk majd szemtanúi.
Az elemzésben sok a feltételezés mivel a belső szerkezetek napos tf alatt már nem mutatnak tiszta képet. Tapasztalatból tudom, tudjuk, hogy a B hullámok a legkiszámíthatatlanabb hullámok, lehetnek gyorsak, lehetnek gyötrően hosszúak, nehéz velük szemben elvárást megfogalmazni, célárazni.

USD/HUF napos chart:


Azt gondolom, hogy az 5 hullám lefutása után nagyon érdemes lesz figyelni a felfelé körre, mivel a TA és a funda egy irányba fog mutatni. A TA-t nem kell megmagyaráznom, a fundamentális utalást gondolom igen, tudjátok, hogy nem szeretem,  mert nem jó a találati aránya, ugyanakkor nem tudok elmenni amellett, hogy amikor a két elemzés egy irányba mutat, akkor jelentős változások vannak a charton. Az MNB és talán az egész kormányzat leegyszerűsített gazdaságpolitikája a forint gyengítésére épít, a devizahitelesek forint hitelbe való beültetése pedig a kamatemelés szükséges mértékére hat kedvezőtlenül (amennyiben a reálkamatok emelkedése megkezdődik), szóval a politikai kényszer (kamatkockázat csökkentése, forinthitel bedőlés elkerülése, illetve a szűk látókör, a politika érdek) várhatóan felülírhatja a hosszútávú és célszerű intézkedéseket és a forint gyengítésének irányába viheti a gazdaságpolitikai intézkedéseket (múlt évezredi, elavult gondolkodásmód - kvázi betanított munkásország). Évek óta hatalmas konjunktúra van a világgazdaságba, ami rövid időn belül (sokak szerint egy újabb lufi) megállhat, a magyar gazdaság mozgatórugója az EU támogatás, a jelenlegi ciklus támogatási összegének jelentős része lehívásra került, illetve a hírek szerint komoly összegek visszafizetése válik szükségessé, ennek eredőjeként az országba befolyó deviza, azaz az eladási oldal csökkenni fog, ez pedig a forint gyengüléséhez vezethet. Természetesen tudom, hogy nem értek a fundamentalista elemzéshez, TA-sként tudom, hogy nem tudok minden tényezőt figyelembe venni, nincs meg a megfelelő informáltsági szintem sem egy tökéletes elemzéshez, de nagyon gyanús, hogy a felsorolt és komoly súllyal rendelkező fenti tételek, a TA-s kép mellett jelentős forintgyengüléshez, ezáltal a megtakarítások reálértékének csökkenéséhez vezet majd, ugyanakkor egy megfelelő időben meghozott döntés sikeres befektetést eredményezhet, mint 2014 nyarán (link).

36 comments:

  1. Replies
    1. már csak az kezdi a szemem zavarni, hogy a 3 hét (2. hullám) korrekcióval szemben 11 hétnél tartunk, szval ez még akár ed is lehet lefelé

      Delete
  2. Vasarnaptol vacakabb lett a vilag , 😢ev vegere 320 eur huf varok !! Talan felszurhat vissza az usd huf 254 letoresi ponthoz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szerintem nem lett sokkal másabb, vacakabb, eddig is ez volt. Ha megtettél mindent, akkor magadat nem hibáztathatod, ha úgy alakult, ahogy nem akartad! Ez van, ehhez kell alkalmazkodni, a demokrácia a többség akarata a kisebbség felett, el kell fogadni, egy demokráciában, a kérdés csak az, hogy mennyire lehet így tekinteni rá. Szerintem nem demokrácia, nem jogállam, valami rá hasonlító dolog, de inkább valami fél autokratikus rendszer, még biztosan nem diktatúra, ez valami egyedi mix, ezért nehéz megfogni.

      Delete
    2. Akkor ugy fogalmazok , vacakabb lesz a vilag !! Valamiert kell az embereknek az autokratikus berendezkedes 😢 autokratikus mix , ez a pontos ! Na mindegy .Felmegyunk a 254 letoresi ponthoz shortot inditok ismet 😊

      Delete
    3. :D, igen.

      Én azon szoktam gondolkozni, hogy a hangulati ingadozás mennyire leírható Elliott modelljével, hisz sok összefüggés van közte.

      Ha lesz ciklus C akkor legalább ezeket sodorja el.

      Delete
  3. A C ciklus az ami most Erdogan ellen megy ??:) Eur try szigorú képet mutat

    ReplyDelete
    Replies
    1. a 2007-2008-as összeomlás párja, ha az volt Ciklus A. Egyelőre nagyok a kérdések.

      Delete
  4. usdhuf: napos sávhatárnál, a mozgás alapján jó esély lehet az átvitelre (persze előtte még napokig pattoghat valamennyit)

    ReplyDelete
  5. Alapblog: http://alapblog.hu/mennyire-fix-az-a-fix-lakashitel-kamat/

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Támasz előtt és úgy tűnik egy impulse lejött...

      Delete
    2. ha visszahuzzák 254 beleadok ,letörési pont visszateszt

      Delete
  7. Szia Ad!
    Olajjal kapcsolatban mi a véleményed, most, hogy elérte az általad várt célárat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pont ma kérdezték tőlem emailben.

      Röviden:

      Van (lehet) még egy minimális tér felfelé naposon (68 usd?), az ellenállásig. Ha nem fogja meg, akkor simán felkúszhat 75 usd környékére (USOiL cfd chartját nézem).
      Ha megfogja, akkor lehet egy intenzívebb esés naposon 57 környékére (vagy akár még lejjebb).

      Delete
  8. Nagyon eros tamasz , sokadszorra verik vissza 😢szerinted atviszi ??

    ReplyDelete
  9. Most van a legnagyobb esélye rá, de mint írtam tegnap kell valami korrekció előtte,szerintem most ez a korrekció fut. Hetek óta oldalaz, ez inkább korrekció - még mindig - mint fordulat. Kereskedési szempontból a napos kép nem jó sok mindenre, arra kell figyelni, hogy amikor vége az altatásnak ott legyünk, mert utána gyors lesz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kb. mikor lehet megmondani a mozgasbol,h dzz vagy Ed az alakzat,amivel dolgunk van?

      Delete
  10. Ennyire felfelé várjátok az USD-HUF keresztet? Vagy én értem félre? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://buxelliott.blogspot.hu/2018/01/usdhuf-teljes-koru-attekintes-1-resz.html és a következő pár rész leírja, hogy melyik tf-n, kb mi az elképzelés

      Delete
  11. Most kicsit lefele , utana felfele

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. Meg nincs azert de hatha

      Delete
    2. szerintem még nem, sok van vissza a napból is, de támadja, támadja

      Delete
  13. Unalmas, de egyben érdekes is, ahogy az eurusd és az usdhuf mozog. Sajnos egyértelmű irányt rövidtávon még nem lehet mondani. Korrekció zajlik, alakzattól függően tudjuk meg, hogy milyen pozícióban, vagy ED formálódik, de ennek a forint esetén minimális az esélye.

    ReplyDelete
  14. letörte ,most kovetkezik a 250 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nálam még nem, napost nézek, napos záró a low-nál van, kell ma rá egy megerősítés, hamarosan itt lehet az első célár (249 környéke), ami az elégséges feltétele egy B-nek

      Delete
    2. Akkor B eseteben a dzz 249 kornyekeig mehet le?
      Amugy miert addig?

      Delete
    3. 4h 251,5 többször visszautasitotta ,annak letörésére gondoltam

      Delete
    4. Eur usd nemsokára az ék felső szárához érünk :)

      Delete
    5. Az milyen szintnel van nalad?

      Delete
  15. új bejegyzés

    (ha lesz időm, eurusd-re is teszek fel egyet)

    ReplyDelete