Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 16 February 2018

USD/HUF

A heti gyertya még nem zárt, de később nem lesz időm részletesen foglalkozni a kereszttel, ezért feltételezve, hogy a nap hátralévő részében jelentős változás nem áll be az árfolyamban, legalábbis olyan nem, ami érdemben befolyásolná a heti grafikont, leírom a chartról a véleményem.

A múlt heti erős fehér gyertya után (amit esetlegesen fordulós jelzésként is lehetett értékelni), a piac a héten azonnal visszavette az emelkedést egy piros gyertyával. Nincs follow through,  a bikák fordulós kísérlete elbukni látszik, a medvék üzletet láttak az árfolyamban és az első adandó alkalommal ráadtak a piacra és a gyenge bika kezek azonnali menekülésbe kezdtek. Ennyi a mese, amit a piacról ilyenkor mondani szoktak...

A forint (de akár az eurusd) hetes/havi chartjára ránézve jól látható, hogy impulzus halad délnek tavaly év eleje óta és az utolsó hullámfázisban tart. Az ezeken a szinteken meglévő támaszról megpattant a piac, de nem sikerült messzire jutnia. A hetes charton (jelöltem is) az utolsó hullámból (trendmozgató alakzat) még hiányzik a legutolsó, azaz 5. hullám. A felfelé kör a támaszról naposon jól láthatóan egy ZZ volt, ami lehet a teljes korrekció, de lehet annak A hulláma is. Mindkét esetben a legvalószínűbb kimenet, hogy új lowra fut a piac (5. hullám, vagy exp flat B hullám). Az új low ilyen szempontból reális várakozás. A devizapiac nagyon sokszor, erős támaszok, ellenállások esetén, dupla tetőt, dupla aljat formáz, természetesen ezt a lehetőséget nem lehet itt sem kizárni, azonban én is az új low pártján vagyok jelen esetben. Devizapiacokon a negyedik hullámok gyakran igen elnyúlnak időben, az 5/2 3 hétig tartott, a feltételezett 5/4 pedig 2 hétig. Jeffrrey Kennedy szerint (aki eddig nem olvasott tőle, annak javaslom tegye meg, a legjobb EWIs elemző) a korrekciók mindig lassabbak, mint ahogy elképzeljük őket, így a mostani lefelé kör esetén ezt tartsuk evidenciában. A low egyik lehetséges célpontja 243,8 környéke (heti charton történt a mérés!), napos charton történt mérés (feltételezve, hogy ez az 5 hullám és nem b) 242,4. USDHUF esetében mindkét érték hibahatáron belül van, azaz ebben a zónában érdemes gondolkodni (nem elfelejtve, hogy a lefelé még mindig lehet B hullám).

USD/HUF heti chart:


Senkinek nem akarok kereskedési tanácsot adni. Látom az olvasottságot és tapasztalatból tudom, hogy aki valamelyik irányba elkötelezett, az képes a legkisebb irányába szóló hírt (elemzést) túlértékelni, a veszélyeket pedig alulértékelni. Éppen ezért igyekszem a kereszt (eurusd is) kapcsolatában a hozzászólásaimat lecsökkenteni. Mindenki a saját maga által kidolgozott, ismert, tesztelt kereskedési rendszer alapján lépjen pozícióba, tegye ki a stopot(!!!) és döntsön, ne mások véleményére hallgatva, mert abban a pillanatban a tömeg részévé válik, érzelemorientált lesz és bekerül a vesztesek csapatába!
2018 (legalábbis jelentős része) nagy valószínűséggel a dollár erősödéséről fog szólni, nem kell elkapni a low-t, vagy a high-t, de érdemes lesz figyelni rá, mert a kamatokhoz képest jelentős hozama lehet egy jól elkapott befektetésnek, még abban az esetben is, ha csak korrekcióra fordul meg a tavalyi trend.

21 comments:

  1. Pfu ez nagyon korrekt és érthető !!

    ReplyDelete
  2. A fél világ a dollár tetőről beszél és erősödést vár, ilyenkor a piac betesz egy kis csavart, általában, figyeljetek erre is! (pl 5/5/5/ED, vagy 5. megnyúlás)

    ReplyDelete
  3. Idei evre esetleg egy meresz USDHUF joslat? A fundamentumok,mint pl a durva adossagallomany mennyire kavarhat be a dollarnak?

    ReplyDelete
  4. Fundamentumokhoz nem értek, nem láttom a funda elemzések hatékonyságát. Valamelyik bejegyzés alatt van egy funda elemzésre hivatkozás, az elemző szerint a dollár gyengülni fog. Én nem ezt látom ( max meg egy megnyúlást, de olyan ellenállás előtt van, amit ritkán visz át elsőre).
    Ha c hullám jött le akkor a félkör 320 min., a 2014 júliusi elemzés utolsó, eddig nem teljesült célára is elérhető (350), de hazdasági válság esetén akár a 400+ is. Ezekre vonatkozó adat azonban jelenleg nincs a charton, sőt annak a határán van, hogy a c hullám lehetőségét törölje. Így a felfelè kör esetén elsősorban korrekcióra. Szabad gondolkozni, az pedig lehet akár nagyon magasra is (288-300) vagy maradhat sekély (270- 280, az árakat fejből mondom, csak telóról vagyok), menet közben, majd ha már lesz egy napos HL, talán többet lehet majd mondani.
    Eurusd hetes rsi még hull zónában van, ezért vigyázni kell mert hetesben még nincs fordulatra utaló jel, a napos long beszállót (1,2300), a tető környékén min felezni kellett (1,2499).

    ReplyDelete
  5. http://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/68277454-155e-475b-a4d7-2ceb56b5b36a

    ReplyDelete
    Replies
    1. huha ez erősen 1,31 :) Az nem dollárerő!!

      Delete
    2. Amugy szerintem sem a dollarerorol fog szolni 2018

      Delete
    3. A piac nem a határtalan képzeleterőről szól, hanem a ciklikusságról. A tavalyi évben az euro erősödése játszotta a főszerepet. Sajnos most csak a felrakott forint chartomat látom, de mivel a fő folyamatok teljesen hasonlóak ezzel fogok magyarázni.

      A 3. hullám 20 hétig tartott, ez a megnyúlt, eddigi leghosszabb hullám. Az 5. hullám a 4.-5. alhullámban tarthat, azaz az 5. hullám 5. alhulláma nyúlhat meg. Az 5. hullám - eddig -15 hete tart. Az 5/3 6 hétig tartott. az 5. hullám momentuma általában kisebb, mint a harmadik hullám, lassabb, de nem lényegesen. Ha 5/5 hullámban tartunk, akkor abból 3-6 hét lehet maximum vissza, ha 4/c jön felfelé akkor 5-8 hét. DE utána korrekció jön, mely a teljes tavalyi és idei évi esés korrekciója lesz. A második hullámok általában mély korrekciós szinttel járnak (ebben az esetben elég komoly dollárerő jön), amennyiben flat korrekció következik be, akkor egy sáv, majd egy magas c hullám jöhet. Ez dollár erőt jelent. Matematikailag, mivel egy impulzus jött lefelé, nem lehet - az időt is figyelembe véve - hatalmas dollárgyengülés, matematikailag az esély a dollár korrekciója, erősödése mellett van és nem beszéltünk arról, hogy egy nagy 5. hullám megy felfelé és nem korrekció. Szóval dollár erő vagy oldalazás (ez is dollár erő), de kevésbé valószínű, hogy az év hátralévő részét gyengüléssel tölti.

      (Azt nem zárom ki, hogy valami furfangos dolgot fog elkövetni, ami a dollár erő várakozókat legalább egyszer kirázza, sőt, ha igaza van Bandinak, hogy mindenki azt várja, akkor bizony valami "tréfa" biztos lesz.

      Delete
    4. ez a mostani új eur usd csúcs nekem hajaz valami B hullám lehetőségére,sőt naposon bear setup kialakulására van is konfiguráció,trigger kell hozzá

      Delete
    5. 1.19 ig korrekciónak gondolok bármiféle esést,addig tartom a felmenő trendet sértetlennek számitásaim szerint

      Delete
    6. Igen, nagyon b szaga van

      Delete
    7. Ezt a B hullamot milyen idosikon gondoljatok?
      Kicsit reszleteznetek mire gondoltok?

      Delete
    8. Ez mennyiben irna at amit eddig gondoltal?
      Akkor ezek szerint azt el lehet vetni lassan h 4. hullam C alhullama,ami jon le?

      Delete
    9. raktam be egy chartot, talán úgy összeáll a kép :D

      (semennyire, a B hullám eddig is ott volt az elképzelések között)

      Delete
  6. Latom ☺de ez akkor sem dollarero , es ha igy lesz az usd huf sem 244 lesz

    ReplyDelete
  7. BTC: nagyot ment az árfolyam, de ez még mindig lehet egy 4. hullám, vagy annak egy része. Hamarosan jön valami lekör, akkor majd többet fogunk látni.

    ReplyDelete