Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 29 January 2018

USD/HUF - Teljes körű elemzés - 4. rész

Link - 3. rész

Az előző rész végén pár sorban kihangsúlyoztam, hogy még nem látok longra utaló jelet, ugyanakkor mindenki cselekedjen a saját kereskedési rendszere szerint.  Az elmúlt pár év blogolása alatt sokszor tapasztaltam, hogy az elemzések hatására és a nagy pénz reményében sokan felelőtlenül vállaltak kockázatot, megfelelő tudás és kialakult kereskedési rendszer nélkül, nyilván kitalálható, hogy milyen eredményekre vezethet ez! Ezért most csatolom a blogon lévő figyelmeztetést, mely bár régóta kint van, sokan mégis elmulasztják elolvasni:

“Elliott által felfedezett hullámelmélet önmagában nem kereskedési rendszer! Ezt sokan félreértik. Saját véleményem szerint csak a kereskedési rendszer egyik eleme. Arra használom, hogy egy képet kapjak a piac aktuális helyzetéről és a lehetséges mozgásokról, még akkor is, ha néhány esetben ez egymással ellentétes irányt jelent. Ezt nagyon sok embernek nehéz feldolgozni, ugyanakkor a kettős gondolkodás sok veszélyes szituáció elkerülésében segít. A kereskedési döntés meghozatalához az elliotti összefüggések mellett indikátorokat, gyertya jelzéseket és alapvető money management szabályokat is figyelembe veszek, de ezekről ezen az oldalon általában nem esik szó. Egy kereskedési döntés meghozataláért mindenki saját maga felel! Törekedj arra, hogy ne más meglátását próbáld meg lekövetni, hanem saját magad alkoss véleményt a piacról és az alapján hozz döntést! Ne bízd rá a pénzed ismeretlenek véleményére!” 

Mi a veszély a jelenlegi szituációban? Alapvetően azt gondolom és nyilvánvalóan ezt sugallom, hogy fordulat következhet, amire szerintem reális esély is van (havi - heti tf, a közeljövőben), ugyanakkor létezik egy veszély, amit kevesen vesznek figyelembe, méghozzá az, hogy az 5. hullám nem várt módon megnyúlik, a havi charton jelölt támasz nem tart ki és az árfolyam minden gond nélkül 220-as zónáig zuhan, miközben a longban ülő társaink görcsösen reménykednek a fordulat eljövetelében. A piac mozgását senki nem tudja 100%-os magabiztossággal előre jelezni, így fel kell mindenkinek készülnie arra is, hogy nem várt esemény következik be, ezért mindenkinek ajánlom, aki longban gondolkodik, hogy már jó előre (a belépést megelőzően) határozza meg a stop szintjét, amit ha elér a piac biztosan kiszáll a pozícióból.

Akkor nézzük miért gondolom a napos alapján, hogy nincs kész a lefelé kör egyik korábban vázolt lehetőség szerint. Napos charton az rsi még a bear zónában tartózkodik, a charton piros nyíllal jelzett korrekció párját még nem találtam meg (lehet a negyedik hullám ezen a tf-n nem látszik, illetve csak a szünetgyertyával feleltethető meg, ez majd később fog kiderülni).  A harmadik hullámból számolt célár a felvázolt zónában található, továbbá az esés belső szerkezetéből számolt célár is ebbe a zónába esik, tudom, hogy a zóna tetejét megcsípte a piac, de ezt egy mélyen lenyúló spike gyertyával tette meg. Hétvége volt, a szentiment, ahogy többször hivatkoztam változik, Elliott rendszere a tömeg viselkedésére épül, a tömeg érzelmei pedig a hétvége folyamán is változik, így természetesen nem lehet kizárni, hogy a low megtörtént. Ebből következően még nem tudom kijelenteni, hogy bármelyik korábban vázolt verzió (B hullám - dZZ, B hullám inverted flat) elkészült, 5. hullám esetében pedig hiányzik egy nagyobb negyedik hullám.
A jelenlegi kép alapján valószínűbb, hogy egy kisebb mélypont után indul el a C, vagy amire jelenleg a nagyobb esélyt adom a 4. hullám, természetesen lehet, hogy tévedek, majd a piac eldönti, a kék vonallal jelzett ellenállás mindenképpen fontos ennek eldöntésében, átvitelét követően a mélypont meglétét kell valószínűsíteni.

USD/HUF napi chart:


Folyt. köv.

1 comment:

  1. Elég sokat írtam, több trendszintet illetően, ha valami nem érthető, vagy ellentmondásos kérdezzetek rá!

    ReplyDelete