Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2017. szeptember 15., péntek

Bitcoin - LOL - minusz 40%

Ugye mindenkinek megvolt a B terve? A napos LH után a várakozás szerint hatalmas esés indult, mely ma reggelre már -35-40% körül lehet (4900+ csúcshoz viszonyítva). 

Másfél hete tettem egy bejegyzést (Link) arra vonatkozóan, hogy nem árt figyelni, mert a parabolikus emelkedés után durva esés indulhat. Elkészülhetett egy szerkezet, mely az emelkedés végét (vagy átmeneti végét) jelzi. 

'A kérdésre, hogy valóban itt van-e az emelkedés vége nem lehet még egyértelmű választ adni, ugyanakkor az RSI már divergál, így ha napos tf-n kialakul egy alacsonyabb high, akkor jó eséllyel egy komoly esés követi a piacon. Nem árt óvatosnak lenni, stopot feszíteni, felvázolni a B tervet!'


BTC/USD napos chart:


Hol lehet a vége az esésnek? Nehéz megmondani. 2800 körül lehet egy ellenállási zóna (átmeneti), de az elmúlt időszakban hasonló árupiaci száguldás után igen komoly zuhanás következett be, az arany  esetében 1800+-ról 1000 környékére, az olaj 140 környékéről 40 alá, szóval bőven lehet még tér lefelé. A Bitcoin chartján a lassulásnak nincs még jele sem, egyelőre növekvő momentummal esik, messze még a vége.

Előre lehetett ezt látni? A válaszom egyértelmű: igen, ezt a korábbi cikkben vázoltam is. (Egyébként a cikk nem született volna meg, ha egy bróker nem BTC ajánlattal akar megfogni, mint csodás befektetési lehetőség). Persze lehet ezt az esést a kínai intézkedésekre fogni (a brókerek meg is fogják tenni), de erre csak Kisbandi kedvenc idézetét említeném: " A hírek először a chartokon jelennek meg", nos, szerintem a korábbi bejegyzésben ott volt minden, erre vonatkozóan is.

13 megjegyzés:

 1. Gyors méréssel benyögnék egy 2400-as végpontot 5/5-re :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D 4. nélkül :D

   lassult a piac mikor néztem, ráadásul támasz előtt, a shortosok ilyenkor szoktak zárni, lehet egy kis vételi erő

   Törlés
  2. Meg is volt a short egy részének zárása, PF: "Kilőtt az árfolyam, újra 3500 dollár felett a Bitcoin"

   Dead cat bounce...

   Törlés
 2. "Feltámadt a bitcoin!"

  minek is az az eur meg usd ha van már ilyen is? :D

  VálaszTörlés
 3. http://www.portfolio.hu/vallalatok/ujabb-csapas-a-bitcoinra-piramisjatek-lenne-az-egesz.4.262155.html

  "Egy ilyen piramisjáték esetén kialakul egy olyan út, hogy a "befektetők" kikerülik az eredeti láncot és elindítanak egy saját láncot. Vagyis a kriptodevizák rendszere jelenleg úgy működik leegyszerűsítve, hogy amint jövedelmezőbb új kriptopénzt indítani, mint a meglévőt bányászni, akkor új "devizák" születnek."

  Ez a rész a legelgondolkodtatóbb számomra, van benne valami igazság, ebben az esetben azonban nem lehet nagy jövője a kriptopénzeknek, sok minden kell még ahhoz, hogy az életünk szerves része legyen az ilyen kriptopénz, szvsz.

  VálaszTörlés
 4. Ad, egy WTI elemzést nincs kedved csinálni? :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyobb tf-n igencsak bullishnak néz ki az olaj (WTI, hetes, havi), minimálisan 61-62, de ez egy ultra konzervatív megközelítés, ennél lényegesen magasabbra is mehet, a hetes rsi 62-66 környékére figyelnék, mit csinál ott, mit csinál addig

   Törlés
 5. Válaszok
  1. nincs mit!

   Kevés az adat, vagy sok a bizonytalanság arra vonatkozóan, hogy milyen célárat mondjak rá. Amit írtam az tényleg konzervatív, de a valószínűsége nagy, van egy komoly long konfiguráció, nagyon - nagyot mehetne belőle, olyan, mintha vége lenne a korrekciónak, ami 140-ről indult.

   Törlés
  2. Ajaj... egyezik a véleményünk :)

   Gyors ránéztem az EWI-re, WTI esést prognosztizálnak innen. Szerintem fordítva ülnek a lovon. Én is felfelé várnám.

   Törlés
  3. Ma hallgattam egy elliottos előadást :D

   Nincs magyar szakirodalom (Cimballi könyve/füzete?)
   Ewi-s képzésen eshetett át - hsz jelölés tipikus hiba
   4. hullám nem mehet az első hullámterébe - (nem zárhat, exp flat 2. hullám?)

   Elliottban senki sem tökéletes, sok variáció van, jelet kell keresni :D Szerintem ugyanazokat a jeleket látjuk, ami a long verziót erősíti, de csak nagy tf-n néztem, havin nincs trigger, ugyanakkor szerintem hetin van. Majd meglátjuk mi lesz:D

   Ad

   Törlés
 6. Bocsi, de az 54-es ellenállás elég jelentős... Így én elég merésznek gondolom közép távon is 62-es céláradat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Más megközelítést alkalmazunk. Nagyobb tf (havi), egy negyedik hullám vége található ott, a korrekciók a legtöbb esetben elérik azt a szintet. Lehet márciusra? Lehet, az csak 5 gyertya.
   (gondolom az olajra gondolsz)

   Törlés