Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 14 November 2017

USD/HUF - 10:59 (CET)

Száguld a kereszt a fehér zónában, azonban azt gondolom, hogy ezen a szinten most jó esélye lehet egy megtámaszkodásnak. Nézzük meg, hogy átmeneti, vagy tartós lesz, azaz oldalazás, vagy elpattanás következik a következő órákban (vagy esik tovább momentummal).


20 comments:

  1. Óráson volt egy zöld gyertya, ennyi fért a korrekciós lehetőségbe.

    ReplyDelete
  2. Jó lenne 1 pattanás van néhány longom 261 környékéről :) azt zárnám :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azt napos alapján 11.09-n zárni kellett volna :(

      Delete
    2. innen fel fog állni ,nem hiszem ,h 270 -ig ,de oldalazás benne van

      Delete
    3. Te is várod a visszakört :)

      Delete
    4. A baj az ,h amit irsz szuper ,ez tény ,de hatalmas bizonytalanság érződik az olvasó számára a kommentekben ,de erről irtam már ! Azért teszik fel mások is a kérdéseiket !Jó amit irsz ,de minden esetben szinte alul megcáfolod :)

      Delete
    5. Lap alja:

      “Elliott által felfedezett hullámelmélet önmagában nem kereskedési rendszer! Ezt sokan félreértik. Saját véleményem szerint csak a kereskedési rendszer egyik eleme. Arra használom, hogy egy képet kapjak a piac aktuális helyzetéről és a lehetséges mozgásokról, még akkor is, ha néhány esetben ez egymással ellentétes irányt jelent. Ezt nagyon sok embernek nehéz feldolgozni, ugyanakkor a kettős gondolkodás sok veszélyes szituáció elkerülésében segít. A kereskedési döntés meghozatalához az elliotti összefüggések mellett indikátorokat, gyertya jelzéseket és alapvető money management szabályokat is figyelembe veszek, de ezekről ezen az oldalon általában nem esik szó. Egy kereskedési döntés meghozataláért mindenki saját maga felel! Törekedj arra, hogy ne más meglátását próbáld meg lekövetni, hanem saját magad alkoss véleményt a piacról és az alapján hozz döntést! Ne bízd rá a pénzed ismeretlenek véleményére!” Ad :)

      Delete
    6. Sokszor megfogalmaztam, több alternatíva van, általában ezek közül választok egyet, amit preferálok. A választás a tapasztalat, az indikátor kép alapján teszem, de mindig van alternatív verzió. Folyamatosan figyelni kell a piacot, hogy követi, vagy elveti az általam elsődlegesnek vélt verziót, illetve folyamatosan újratervezek.

      Igen, a piac bizonytalan, senki sem tudja a tutit, mérlegelni kell, hogy megéri -e egy célárig tartani, vagy előtte zárni kell. Megéri-e egy forintot várni miközben 8 forint veszteség áll vele szemben.

      Delete
    7. Nincs gond ,igy is jo vagyok ,de jobb lett volna nyilván ,de sajnos nem voltam gép előtt :) 1 tény ebben a körben nem lesz nagy ugrás ,és tévedtem :) TALÁN A KÖVETKEZŐBEN !!

      Delete
    8. A felkör erőteljesen hasonlít egy fraktálra, ha az, akkor mély korrekció után még eléri a célzónát. A kereszt képe alapján mondta, mondom, hogy már nem jó az új csúcs esélye.

      Delete
    9. Melyik célzónára gondolsz ??250 ?

      Delete
  3. A jelzett zónán átszáguldozott a piac, a pa még nem zárta ki, hogy a korábban jelzett támaszok valamelyikén (jó eséllyel az alsón) megtámaszkodik a piac, ugyanakkor igen erős momentumos mozgás tart délre, ha törik az ellenállás, akkor a 270 elérése a mostani körben már nem valószínű.

    ReplyDelete
  4. Párhuzamosan figyelem az eurusd képet is. Ott úgy tűnik vége a korrekciónak, átlépett egy zónát, ami már nem illik a képbe. Persze tudom, hogy az másik kereszt, de magas a korreláció.

    ReplyDelete
  5. Én azt gondolom ,h 263 vagy 262 környékéről kis korrekció lesz ,nem lesz új csúcs ,ha töri a trenvonalat tényleg új alj következik ,de nem fogja törni MOST !! Sajnos tévedtem ,sőt már abban sem vagyok biztos ,h lesz ismét nagy kör a zöld verzióban !

    ReplyDelete
    Replies
    1. A blog célja a kezdetektől fogva a tanulás (nekem mindenképpen, de az olvasóknak is biztosan), nem akarok következtetéseket levonni, azt mindenkinek magának kell megtennie, feltéve, ha fejlődni szeretne.

      Szerintem hasznos lenne, így felmerült bennem, hogy javasoljam neked, hogy szánj rá pár órát, ha időd engedi és vegyél magad elé egy USD/HUF chartot, nézd végig az elmúlt 2-3 hónapban írt megjegyzéseidet és írd rá a chartra az akkori várakozásaidat és kövesd le, hogy mi történt a piacon. Külső szemlélőként azt gondolom, hogy sokat segítene a kereskedői fejlődésedben, az irányok kijelölésében.

      Nem akarok beavatkozni a kereskedésbe, csak külső szemlélőként teszek javaslatot, egyébként a módszer mindenkinek hasznos lehet.

      Delete
  6. Nincs most időm írni: A lényeg, nem feltétlenül mozog a kettő együtt, lehet az egyikben új csúcs, míg a másikban mély korrekció. A minimális célárat elérte, a zónába beleszúrt, amíg nem törik az alsó kék vonal van esély az újabb lokális csúcsra, igaz a mozgás nem erre utal. A fehér vonalat érdemes figyelni, onnan van esély egy felfelé menő korrekcióra, vagy a rövid trend visszatérésére:

    https://kephost.com/image/EJtE

    Nagyobb képen a zöld verzió még él!!!

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Természetesen, nem egyenesen megy a piac. A jelzett szint pedig támasz, nem véletlenül húztam oda a vonalakat ahová húztam. Ettől függetlenül vagy ezzel együtt még nem dőlt el, hogy mi halad délnek, korrekció vagy a visszatérő magasabb trend.

      Delete