Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 28 June 2017

USD/HUF - update

Tegnap egy óra óta sokat változott a kereszt képe, ezért frissítem az elemzést, illetve kronológiai sorrendben összefoglalom a korábbi várakozásokat (incl.: megjegyzéseket), melyek jelentős része továbbra is igaz, a piac megerősítést hozott.

2017. május 20.

"Szépet ment a forint, a várt (lehetséges) korrekcióval sem próbálkozott, megközelítette a célzónát, melyről hetek óta beszélek (link - április 2). Hamarosan leérünk a két éve kialakított sáv határára, ahol nagy eséllyel megpattanhat, vagy egy kisebb sávban oldalazásba kezdhet a kereszt, ugyanakkor hosszabb távon nagy az esélye annak, hogy a csatornából, ha átmenetileg is, de letörik a piac.



2017. június 10.

"Nagy eséllyel sávozás következik, melyben a nagy sáv aljára/alá történő leszúrás mindenképpen várható esemény. A sáv lezárása előtt - bár nem elvárás - belefér, hogy 285-ös ellenállási zónáig felszúr a piac, valamikor a hónap második felében, a hónap vége felé."


2017. június 13.

"Nagyobb képen (havi) inkább bullish a kép, hetesen már bearish, rsi-t a bull támasz zónája úgy tűnik nem tartja, igaz a hétnek még nincs vége, naposon bearish, utolsó előtti hullámképre hasonlít (c/3 - 4 indulás?).

Hetes/napos kontextusban eddig a short oldalon volt az előny, most a shortok zárása, vagy erős stop management kellene. Felfelé csak rövidben (max naposon - kontratrend stílusban kereskednék, azaz célárnál zárás, nincs swing, első szembe jövő short jelre zárás).

Korábbi erős támasznál a piac, sávhatáron. Itt sokan be fognak lépni longba, majd egy erős lefelé húzás jöhet (long kirázás), majd ismét egy erősebb felfelé kör, még mindig a sávban, ez lehet majd a short kirázás, utána fordulhat vissza a piac ismét shortba (napos, vagy az alatti tf-t mondok), majd miután a havi rsi lejött a bull támasz zónájára (kb rsi 40) - onnan jöhet a long ismét, ami talán új csúcsra viszi ki a keresztet.

DE! Ez mind csak elképzelés, amit a piacnak meg kell erősítenie, van egy olyan szituáció most az esésben, ami 2014 vagy 15 decemberében volt, amikor lefordulás helyett az ellenkező irányba szállt el a piac, nem tartom valószínűnek, de mindenképpen veszélyes lehet."

2017. június 20.

"Csak óvatosan! Amit leírok az mindig csak elképzelés, vagy igazam lesz, vagy nem !

Szóval ez csak egy jó kontextus, de érdemes hozzá keresni egy jó szitut, mondjuk egy bearish slingshotnak jó esélye van naposon."


2017. június 26.

"Elemzési szempontból tökéletesen megfelel, napos ábrát nézve, ha ezt mondom, főleg előre hetekre. Az árfolyam várhatóan ebben a sávban fog mozogni a következő hetekben és ha néhány hónap múlva visszanézzük, akkor azt tudjuk majd mondani, hogy igen a sáv valahol ott volt. Ugyanakkor kereskedési szempontból ez nem jó válasz a kérdésre, mivel a sáv fölé és alá is ki fog szúrni a piac, ha nem is hosszú időre, de a stopokat, ha így helyeznénk el biztosan kivenné.

Ha így nézzük, akkor a 285 feletti árfolyam okozna meglepetést (onnan inkább bullish lenne a kép), nem kizárt, hogy egy lefelé kör után felmászik, akár 285 alá.

Ha lefelé nézzük a sáv alját, akkor az elmúlt 1-2 év sáv aljára jó eséllyel fogadhatunk, mint támasz, ugyanakkor véleményem szerint, mivel exp. flat B hullámra számítok (nagyon gyakori 4. hullámban) most, ezért esélyes, hogy le fog menni a sáv alá, vagy alá szúr. Az exp flat B hullám elméleti alja 264-265-ös szint, abban az esetben, ha a lokális tetőt láttuk az elmúlt napokba, ha újabb csúcsra megy, akkor mélyebben lehet ez a szint.

A teljes nagyképes korrekció végét (az esés vége) a havi 50 napos mozgó környékére várom, jelenleg ez 261 körül van (persze havi charton 3-5 forint tévedés, spike-kal simán beleférhet)."

2017. június 28.

"Továbbra is maradhat a kereszt a korábban jelzett sávban, azonban nagy az esélye annak, hogy inkább a sáv alja felé veszi az irányt. A megjegyzésekben jelzett BeSS kialakulása megtörtént, azonban kereskedési szempontból túlságosan távolinak értékelem (túl sok a gyertya), nagyobb tf-n (hetes) pedig nem látszik."

USD/HUF napos chart:

"Érdekességképpen ,megnéztem a következő idősíkon a 3D-n, ott van egy szép kvázi sling, szóval bár nem általánosan használt tf-ről van szó, kereskedési jelzés a várakozások irányába megjelent."

USD/HUF 3 D chart:

2017. június 27.

"Továbbra is maradhat a kereszt a korábban jelzett sávban, azonban nagy az esélye annak, hogy inkább a sáv alja felé veszi az irányt. A megjegyzésekben jelzett BeSS kialakulása megtörtént, azonban kereskedési szempontból túlságosan távolinak értékelem (túl sok a gyertya), nagyobb tf-n (hetes) pedig nem látszik."

USD/HUF napos chart:

"Érdekességképpen ,megnéztem a következő idősíkon a 3D-n, ott van egy szép kvázi sling, szóval bár nem általánosan használt tf-ről van szó, kereskedési jelzés a várakozások irányába megjelent."

USD/HUF 3 D chart:


Nézzük akkor a változást, ami nem a várakozásokban, hanem a chart képében van, íme:

USD/HUF napos chart:


Elsődlegesen egy B hullám délnek tartásában gondolkodom, mely új low-ra is mehet, vagy inkább erős várakozás, hogy új lokális low-ra megy, de alternatív verzióban benne van, hogy impulzus fut, ami a korábban jelzett célárakba, illetve a sáv várakozásba nem zavar bele.

46 comments:

  1. A hírekről:

    http://trendmonitor.hu/az-olaj-es-a-hirek/?utm_source=portfolio&utm_medium=cpc&utm_campaign=trendmonitor_kampany_2017_blogketrec

    Nagyon jó mutatja, hogy a gazdasági újságírás követi a piacot, nem előre jelzi. Ha történik valami, akkor keresnek hozzá egy okot, nem az okból vonnak le következtetést a jövőbeni árfolyamra. (számomra a funda elemzésekhez hasonlít, de az abban hívők biztos kikérnék maguknak, tény, évekig néztem a funda elemzéseket és a találati arány nem volt olyan erős, mint a TA)

    ReplyDelete
  2. azert én 270 rápróbálok rövid longra 272 273 :) utána short ,aztán megint long swing és bizakodom ,h mégis betölti a rést 8bár ebben már elvestettem a hitem:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha jó belépőt választasz, akkor 280-285-ig fogod tudni vinni, pár forintos stoppal.
      Ha most akarsz belépni, akkor igen agresszívnak kell lenned, hogy egy r meglegyen, de érdemesebb 0,8-ra játszani, ugyanakkor fennáll a veszélye, hogy éjszaka eléri a céláradat és mire reggel felébredsz, már minuszban vagy. Érdemesebb trend irányba állni.

      Erről egy trade jutott eszembe, tavaly januárról, de ott trend irányba álltam (kereskedési tf) és limites megbízásom volt kint a zárásra, éjszaka bezárta a pozit a piac és reggelre a belépési szintnél volt ismét...

      Érdekességként, hogy mennyire lehet célárat számolni (meg mázli is kellett, mert M5 tf)

      http://1.bp.blogspot.com/-mAp_PvA9un8/VpY6u5P27hI/AAAAAAAAOJ8/WDTIqUxRMRw/s1600/audchf%2Bpozi%2B0116%2Bm5.PNG

      Delete
    2. Hasonló lehet a helyzet, a példában egy ZZ ment felfelé

      Delete
    3. zz ? 08 ? r? :) ezek mit jelentenek :) és te mikor adnál akkor bele ,hiszen eléggé az alján vagyunk

      Delete
    4. http://buxelliott.blogspot.hu/p/roviditesek.html

      r = risk
      r = reward
      rr vagy r:r arányszám a kockázathoz viszonyított megtérülés

      várható haszon, kockázat rövidítése

      Delete
    5. Most nem adnék és nem vennék bele, forintnál magasak a spreadek.

      Jó kereskedési szituáció nekem új lokális low után long, kontrában 278-285-t célozva, ha 270 körül be tudnék szállni, illetve 280-285 után shortba 265 környékét célozva, de nagyon figyelni kell, hogy ad -e valami nyitási, majd zárási jelet a piac.

      Az igazán nagy menet, ha lesz, lehet, az 265 körüli (akár 261) aljtól 300-t célozni, de kell hozzá long jel, na azt már nem kontrában kereskedném, de lehet augusztus előtt nem leszünk ott.

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. kis korrekció vagy valami hasonló megérkezett, elindult felfelé, mozgásából a hullámnak tűnik (vagy kis 4/a, vagy dzz második a-ja)

    ReplyDelete
  5. Lehet meg kellene néznem más termékeket is, mert ugyan mi jól elvagyunk, de az usd/huf kereszt olyan sok embert nem érdekel :D

    OTP: 7800-8000 körül lehet egy jó long, ha végre beverik odáig :D
    EURUSD nagy eséllyel továbbra is long (H4-D1)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) nem akarja kivenni az alját :) lehet ,h innen fordul :) az EU CHF még nagy pár :)

      Delete
    2. titok: " ha egy sávhatárnak erős trendgyertyával megy neki a piac, akkor a legtöbb esetben lepattan róla, ha előtte lassul és kicsit oldalazik átviszi" - általában

      Delete
    3. Az elmúlt napokban H1-H4 rsi támasz tört, most naposon van előtte a piac, nem lesz könnyű falat neki, ráadásul hetes támasz előtt is, nagy sávhatár/csatorna az árgrafikonon :D ugyanakkor hetesen nem trendgyertyával ment neki az aljnak :D, lehet lesz itt megpattanás, sokan még beülhetnek a sáv alján, 5X már igazuk volt ezeken a szinteken :D, de szerintem heteken kérdése és leverik alá

      Delete
    4. okok,de te is 270 körül vennéd meg 270-278-285-265 gondolatokat olvastam ,vagy rosszul értelmeztem?

      Delete
    5. Nem.

      Elemzés ad egy fajta kontextust, h kb hol keresek belépőt.De soha nem tudom h valóban addig megy e a piac, vagy nem tévedek e az elemzés során. Ezért megerősítést keresek.

      Régen tettem ki kereskedési képeket, amolyan legjobb tradeket egy-egy napról, de aztán abbahagytam, mert sok időbe került. A lényeg, ha megnézed, akkor (szinte) soha nem a low-n léptem be, hanem mindig vártam egy kisebb megerősítést. Kellett is, mert az e-mini tőkeáttétele elég magas (NQ egy pont 20 usd).

      http://adsdaytrades.blogspot.hu/

      Szóval majd 265-270 körül keresek vmi setupot :D

      (feltéve ha itt leszek, mert jön pár nap külföld, pihenés)

      Delete
    6. ok ,de jol ártettem 265/270long-278/285 ig onnan short 261 ig?

      Delete
  6. sok embert erdekel... nalam szinte minden ismeros usdhuf-ba sziv eppen:-( 278,5-en alltunk kint zarasba de nem szurt fel addig.. most meg nagy a minusz..ravetem gondolkodom vagy zarason ha fentebb menne, kicsit felek a 270 alatti szintektol es eurusd sem tunik vonzonak..

    ReplyDelete
  7. szerintem is sok ember olvassa ,de nem szolnak hozzá:)

    ReplyDelete
  8. Blogger ad statisztikát :D, látom, hogy kb hány megnyitás van....
    Persze messze van attól, amikor rendszeresen írtam, napi 8 órát a bloggal foglalkoztam...

    Én zártam a longokat, mert sávtető volt és ezt a lefordulást nem akartam végigülni, ráadásul deviza nem olyan mint a részvények, itt gyakran csak 3 hullám megy, olyan mintha örök korrekcióban lennének.

    Nagyon meg sem merem mutatni, hogy hol zártam :D, (március 14. délután a második felét)

    ReplyDelete
  9. Üdv Ad :)

    Úgy általában is eltűnt egy rakat régi arc, vagy legalábbis nem sikerült megtalálnom, ki hova írogat, mit néz...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D, persze, mert visszavettem és kerestek más helyet, de oka volt, át kellett állítanom az elemző gondolkodás, kereskedőre, meg nem nagyon volt időm, most úgy tűnik, h több időm lesz, még a nyár ellenére is, szeptembertől pedig rengeteg:D

      Delete
    2. 'más hely' is behalt, legalábbis a PF fórum nagyon, mióta lecserélték ott a motort...
      Vagy tudsz még másik 'más helyet'?

      Delete
    3. csodálkoztam is rajta... csak én is ritkán járok oda

      Delete
  10. Mennem kell, egy napig nme nagyon leszek.

    ReplyDelete
  11. Nem vagyok egy napot és megvan az új low :D :D :D

    ReplyDelete
  12. ...és úgy néz ki, hogy tévedtem a piac állását tekintve, ugyanakkor a sáv helyes lehet, csak más kontextusban

    (lehet a lefelé tartó hullám nem b, hanem egy 3/5, bár erről a verzióról is szóltam korábban)

    ReplyDelete
  13. akkor innen fel:)285 irányába

    ReplyDelete
    Replies
    1. viszont nagyon csúnyán kivette az előző gyertya alját hetesen:)

      Delete
    2. nem innen még mindig lefelé

      Ha impulse, akkor 264-265, ha flat akkor szintén lemehet addig, esetleg egy pattanás 273 környékére.

      3D bearish sling, 9 nap (3 gyertya) hatása simán van ;)

      Delete
  14. :D 270 alá benéztünk :D

    ReplyDelete
  15. innen kicsit vissza holnap PÉNTEK elég indok :) aztán törhetjük :) de hamarosan változás kell ,h beálljon :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. feltéve, h nem nyúlik meg! De ha nagyon benéz a sáv alá (heti, havi), akkor nagyon durván lehet egy long kirázás, immár nem a korábban jósolt szinten (napi). Nem feltételezek, figyelem az ármozgást.

      Delete
  16. Elvesztettem a hitem a ft gyengulesebwn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jogos :D, nagyban bear (kiv.: havi).

      Még mindig sáv, szerintem ott fog cikázni, legalábbis ennek van a legnagyobb esélye.

      Delete
    2. június 13:

      "Hetes/napos kontextusban eddig a short oldalon volt az előny, most a shortok zárása, vagy erős stop management kellene. Felfelé csak rövidben (max naposon - kontratrend stílusban kereskednék, azaz célárnál zárás, nincs swing, első szembe jövő short jelre zárás).

      Korábbi erős támasznál a piac, sávhatáron. Itt sokan be fognak lépni longba, majd egy erős lefelé húzás jöhet (long kirázás), majd ismét egy erősebb felfelé kör, még mindig a sávban, ez lehet majd a short kirázás, utána fordulhat vissza a piac ismét shortba (napos, vagy az alatti tf-t mondok), majd miután a havi rsi lejött a bull támasz zónájára (kb rsi 40) - onnan jöhet a long ismét, ami talán új csúcsra viszi ki a keresztet."

      Delete
    3. A lefelé kör a a long kirázás, miután sávhatáron sokan longba léptek, de nem érte meg tartani, első jelnél érdemes lett volna zárni.

      (attól függően, hogy mi megy, lehet ezt eljátszhatja még egyszer)

      Delete
  17. Eddig azt gondoltam h lejonnek a stoppokert es irany betolti a rest amire mentunk sokan 😊de nem , nem igazan latom hol kellene megprobalni nyitni .Sokan lehetunk ilyen pancserok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azt gondolom, hogy be fogunk nézni a sáv alá.
      Hosszabb longban egyelőre nem gondolkoznék most.
      Pár hét, vagy hónap múlva inkább.

      Delete
  18. Talan annyi ,h hetvege , honapvege , fele vege pozi atrendezodesek 😊😊 fundamentalisan semmi n indokolja az eros eurot a dollarral szemben .

    ReplyDelete
  19. Tenyleg nem 😢😢😢kerdezem te sematod eselyet az ujabb 290 koeli arnak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lesz, szerintem lesz, de előtte még kemény árak jönnek a longosoknak

      Delete
    2. kiteszek egy chartot minden nélkül, szerintem kb. ezt futja majd le a piac (kék), van egy alternatíva (zöld) is, de arra kicsi esélyt adok. A baj a longosoknak, ha tévedek, akkor arra csak későn jönnek rá (én is).

      Delete