Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 22 January 2016

USD/RUB

Fordulós jelzés lehet a mai az usd/rub keresztben, ami azt jelenti, hogy a kockázatot kedvelő befektetők előtt óriási lehetőség nyílik a rubel longolására a dollárral szemben, hiszen a várható célár a 45-52-es zónában található, mely majdnem fele a mostani árfolyamnak.


28 comments:

  1. Sziasztok.
    Szerintem erdemes focusba helyezni az usdcad keresztet is . Lassan leer 5 hullam ami vagy egy "a" vagy egy kis 2 es lesz. Tehat nemsokara jo beszallo igerkezik. Fokeppen mert az olaj is megindulni latszik eszaknak.
    Szep napot

    ReplyDelete
    Replies
    1. A 2-es az 1es akart lenni.

      Delete
    2. Egyébként mi újság, régen hallottam rólad!
      Még kint? Minden oké? Kereskedésre van időd?

      Delete
  2. Nézem néha azt is (egy ismerős longban van, volt benne), a mostani esést m30-n adott jelet, ugyanakkor vigyázni kell vele, mert nagyobb tf meglehetősen bull, rsi hetesen, havin nagyon magasan. félhetően egy 4/a jöhet lefelé. Nagyon elszállt, már kezdett parabolikussá válni, szerintem a határon állt meg.

    ReplyDelete
  3. Sziasztok,

    EUR/USD -re esetleg meglátás?
    Kezd eléggé hsz-nek kinézni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kicsit sötét ló.

      Dollár index alapján egy dollár erő csökkenést várnék, de a senki földjén tartózkodik sok devizával szemben (lásd forint pl).

      Gyakorlatilag nincsenek kereskedési jelzések, sávban mozog, longolni a sáv felett, megerősített kitörésnél lehetne...

      Delete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. Usd/Cad -nél szerintem benne lehet, hogy még csak az v/3 ér véget

    ReplyDelete
  6. smartdrive megjegyzése törlésre került (pejoratív, nem a blogra való)

    ReplyDelete
  7. http://www.fokusz.info/index.php?cid=1862959364&aid=1552807948

    ReplyDelete
    Replies
    1. Még néhány száz év és rájönnek, hogy ehhez is Elliottnak van köze :D

      Delete
  8. Ez akkora találat, ha nem nagyobb, mint az usd/huf... simogatja a lelkem... :D

    http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/allampapirpiac/fejvesztve_menekul_magyarorszagrol_aki_korabban_rohant_megmenteni.1.225931.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

    ReplyDelete
  9. "Még mindig csak Vonalak"!!Semmi más....H1
    http://www.kephost.com/image/S11M
    http://www.kephost.com/image/S11q
    http://www.kephost.com/image/S11N

    ReplyDelete
    Replies
    1. Részemről kis szünet :-)

      Delete
    2. Én is használom a szemellenzőt,csak előre látok mint a "lovak" :-)) nehogy "megijedjek" a sok felesleges alternatíváktól.
      Rettegj mikor mások mohók és legyek mohó mikor mások rettegnek.Küldenek nekem is olyan emaileket hogy csak nézek honnan szedik,de ez legyen az ő bajuk....Valakiknek bukni kell hogy nyerni tudjak,anno én is "adakoztam",ezt nem lehet megúszni.De jó van ez így....szamárlétrát mindenkinek végig kell csinálni,még a munkahelyen is,meg az életben is.

      Delete
    3. Én úgy vagyok vele,egy valamit kell kereskedni,de azt lehető legjobban és a legnagyobb tőkével,BUX-on is szinte csak a hatival kereskedtem,nem vonja el a figyelmem a sok felesleges többi.
      Mostanában Olajat-SP-t kell nézni a DAX-ot meg kereskedni.
      Mentem mert közeleg a zárás.

      Delete
    4. Még jönnek a shortzárók,felhajtják az árfolyamot a végére

      Delete
  10. Van valakinek ötlete, hol tudnék egy demo számlát nyitni, ahol adnak adatot is, mert a random (illetve fxcm) chartjai katasztrófálisak, teljesen más mutatnak az indikátorok mint a valóság, nem tudok kereskedni rajtuk, máshol számlát nyitni meg sok idő (már folyamatban)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Próbáld meg a ConCorde van cfd demó,1 próbát megér max kuka

      Delete
    2. Igaz nem tudom mit mutat ami neked kell

      Delete
    3. http://www.concordetrader.hu/demo

      Delete
  11. Én ezen kereskedek amit beteszek mindig TradingW.nekem tökéletesen megfelel M5-M3 tf-en,de nagyobban is látok mindent ami nekem kell.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi!

      Ami nem jó:

      - nagyobb tf gyertyák teljesen más, mint a piaci valóság (trükk eltolták az órát, így a 4H gyertya nem akkor indul, amikor a valóságban kellene, nem úgy néz ki, mint amit a piac figyel)

      - rsi értékek eltérőek más chartoktól ( a fentiek miatt is lehet), de ez a kereskedésben nekem jelzés, főleg a gyorsabb sub-indikátorokkal együtt (így vagy nincs rajta, vagy nem az van rajta... nem mindegy)

      Delete
    2. Az EUR vagy az USD charton van ez? Annyi nekem is feltünt hogy ezeken azonos instrumentumnál mások a gyertyák, gondolom az időeltolódás miatt.

      K. G.

      Delete
  12. Ezen nem tudom hogy van,1 x használtam hogy kipróbáljam,nyertem vele nagy fagyipénzt azóta sem használtam mert maradok a certinél egyelőre,meg hát ott 100 ezer euró a beugró,ha kiveszem a nyereségem annyival csökkenti a BEVA a garantáltat,igaz máshol is így van

    ReplyDelete
  13. Ad, én megértem mi a problémád. Nem direkt írok neked hanem inkább leírok pár dogot ide a blogra, hogy mindenki megértse a szituációt.
    ------------------
    DayTrade vs Swing trade => Te inkább DayTrader vagy amibből következik, hogy alapvetően adat és ár érzékeny vagy mert:
    Adat - a chartok kinézete, mikor nyit a gyertya, mely gyertyák adják a H4-et vagy naposat, RSI-re mozgót lehet-e tenni (felettes TF meghatározásához nagyon fontos, hiába kereskedsz 1-5-10 perces chartokon)
    Ár - tudj bármikor piaci áron nyitni vagy zárni pozíciót, akár nagyobb tétellel is anélkül, hogy befojásolnád a piacot ezzel
    --------
    A brókereket két kategóriába szeretem sorolni: MetaTraderes és a többi. A Metás brókerek mind sajnos MarketMaker-ek, akik szeretnek ellened menni és trükközni mindennel.
    A többi pedig használ egy rendes chart szoftvert és többnyire a piacra kifuttatják a kereskedésed és nem ellened mennek, ergó megélnek simán a jutalékból.
    A többiek ezeket használják: eSignal, NinjaTrader, NanoTrader, TWS,
    ... vagy simán adnak adat kapcsolatot MotiveWave-hez vagy Amibroker-hez.
    --------
    Chartok hibái három kategóriába kell sorolni:
    1. a gyertyák H1 felett nem úgy néznek ki mint a "többségnek", mivel a szerver idejét valami idióta időzónára állítják
    2. nem akkor nyitnak és zárnak a piacok mint amikor valójában kellene. Például a DAX futures csak 8:00-tól 22:00-ig van nyitva, holott 0-24-es hétfőtől péntekig és csak 23:15-23.30 között kellene bezárnia
    3. nincs olyan TF ami számodra kell, például 3perces vagy 8órás
    -------
    Ár hibák
    Erről egy teljes könyvet lehetne írni, de szorítkozzunk az alacsony TF-es indes kereskedésre.
    A bróker kedvence a slippage, azaz nem piaci áron adja a nyitó és záró árat a pozícióhoz.
    Egyszerű példa: DAX kereskedés 1perces charton, eredeti stop szint 10 pont. Ehhez a 10 ponthoz a bróker hozzácsak 2-3 pontot mint spread és/vagy commission valamint X értéket a slippage miatt. A legrosszabb esetben akár 5-7 ponttal rosszabb árat fog adni, netalán többet, mert: tegyük fel az ár 9105-ön van, shortolni szeretnéd, nyitod a pozit majd a bróker megnézi merre megy az ár, Mivel az ár lefele mozdul el a következő negyed-fél másodpercben, méghozzá 3 pontot, ezért a 3 ponttal alacsonyabb áron kapod meg a nyitó árat mert a bróker kihasználja ezt a lehetőséget. Összességében 10+2+3 = 15 pont kockázattal indulsz. Ugyanez a szitu zárásnál.
    Ezen slippage csökkentésére két lehetőséged van:
    a) otthagyod az MT4 platformot és sokkal nagyobb számlát kell nyitnod mert a "rendes" brókereknél 1 pont elmozzdulás nem 1EUR vagy 1 ERU-CENT, hanem nagyobb, lásd Zaner
    b) használsz egy kereskedést segítő programot ami kontrollálja a slippage-t. Igen, el lehet küldeni a megbízást a brókernek úgy, hogy a kért ártól maximum 1 ponttal vagy 0 ponttal térhet el. Az már más kérdés hogy rejected lesz a kérés és nem nyílik meg a pozid...
    ================
    A fentiek abszolút érdektelenek azoknak akik nagy TF-en kereskednek vagy egyszerűen letojják a költségeket és hogy milyen áron nyitottak/zártak vagy hogyan néz ki a chart.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi!
      Eddig nem foglalkoztam ezzel a témával, főleg részvényekkel és határidős (e-mini) kereeskedtem, csak a cash dollár hedge miatt vetődtem ilyen területre.. Érdekes, amit leírtál, IGEN és a legújabb trükk:

      A piaci árat úgy határozzák meg, hogy azon ne tudj kötni, pl NAS100 (NQ cfd) 4203,5 - 4205,5, de csak egész ponton tudsz kötni, leleményes trükk, a meta meg sokszor nem tudja kezelni a piaci áron való kötést, lehet ezért...

      Delete